AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

Dee

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

za antimotivacijsku teoriju...za nju piše u knjizi jedino da je to teorija koja dokazuje da su pitanja motivacijskih teorija o tome kako motivirati zaposlenike zapravo pogrešna pitanja...
i nije mi baš neki prebujan odgovor :) hehe

chasei

za antimotivacijsku teoriju...za nju piše u knjizi jedino da je to teorija koja dokazuje da su pitanja motivacijskih teorija o tome kako motivirati zaposlenike zapravo pogrešna pitanja...
i nije mi baš neki prebujan odgovor :) hehe
kolko sam ja vidla to pitanje se ne pojavljuje u pismenom dijelu ispita pa se neću nit zamarat njime sve do usmenog ako dođem do njega...

beba_01

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

kolko sam ja vidla to pitanje se ne pojavljuje u pismenom dijelu ispita pa se neću nit zamarat njime sve do usmenog ako dođem do njega...
pojavljuje se, bilo je to pitanje na prošlom roku , odnosno onima koji su pisali kolokvij, tako da je moguće da bude i u pismenom!

chasei

pojavljuje se, bilo je to pitanje na prošlom roku , odnosno onima koji su pisali kolokvij, tako da je moguće da bude i u pismenom!
hm, a kolika je vjerojatnost da su napravili nove testove pa da to pitanje stave ili neka druga koja se do sada na pismenome nisu pojavljivala? mala, mislim... jer isti princip je kod nauke i eupa ( za ostalo ne znam kad nisam još vidjela ) i pitanja se konstantno vrte...pa će onda valjda i ova...kao što su već kolege rekli i natjerali me da vjerujem u to :)

sabinaaa

pitanja danas: nešto u vezi napredovanja(oblici) pa u rh, drz.sluzbenici karakt.i prema zakonu, tim, radna skupina, nešto iz uredbe, strtegijski 3 značenja..ne sjećam se;) he he

chasei

pitanja danas: nešto u vezi napredovanja(oblici) pa u rh, drz.sluzbenici karakt.i prema zakonu, tim, radna skupina, nešto iz uredbe, strtegijski 3 značenja..ne sjećam se;) he he
sve u svemu, ništa novo i ništa (pre) teško

a kad će otprilike rezultati? kako to ide kod njih?

marija0205

evo pitanja:

1. a) karakteristike javnih službenika
b) državni službenici prema ZDS
2. a) 3 značenja strategijskog ULJP-a
b) preporuke za menadžere za strateg. ULJP
3. a) sustavi napredovanja
b) napredovanje prema ZDS
4. a) standardna mjerila za klasifikaciju prema uredbi, objasni jedan
b) kategorije drž. službenika prema zakonu
5. a) razlika tim i radna skupina
b) timovi koji sami sobom upravljaju

ako sam pogriješila, nek me netko ispravi :)

Marinica

ovo 3b se misli na uvjete napredovanja

chasei

vidjela sam u ranijim postovima da je netko napisao da samo šteta što nisu stavili bodove ostvarene na ispitima, jer ne zna što ga čeka na usmenom zato...pa me zanima kako to ispituje one koji imaju dosta bodova i koji imaju nešto manje bodova? i koliko se pitanja na usmenome razlikuju od pismenih testova ( mislim, jel se javlja dosta pitanja koja se ne nalaze na pismenom ispitu) ? i kakva je profa? tolerantna ili ne?

grofica

vidjela sam u ranijim postovima da je netko napisao da samo šteta što nisu stavili bodove ostvarene na ispitima, jer ne zna što ga čeka na usmenom zato...pa me zanima kako to ispituje one koji imaju dosta bodova i koji imaju nešto manje bodova? i koliko se pitanja na usmenome razlikuju od pismenih testova ( mislim, jel se javlja dosta pitanja koja se ne nalaze na pismenom ispitu) ? i kakva je profa? tolerantna ili ne?
ja sam bila kod nej na eup-u i po meni je super...pitala je ista pitanja koja postavlja u testovima, nista novo nije izmisljala

gdje su rezultati???

natalija

bok, ljudi ja ne znam
dal sam točno vidjela, ali sve mi se čini da je pisalo rezultati u 21 h -dakle 9 navecer.
nadam sr da sam krivo vidjela jer bum poludela do onda.
učila sam samo po pitanjima s foruma, rekoh možda BUDE za 2, al za usmeni navodno treba dobro i detaljno znati tak da ne znam učit il ne...
strah me ugl.više usmenog

chasei

ja sam bila kod nej na eup-u i po meni je super...pitala je ista pitanja koja postavlja u testovima, nista novo nije izmisljala
to sam čula i tome se nadam...uostalo, skinula sam pitanja tu sa foruma sa usmenih ispita i ima samo par pitanja koja se ne pojavljuju na pismenome, one zemlje uglavnom, pa karijerne etape, homogeni i heterogeni timovi i sl.

učila sam samo po pitanjima s foruma, rekoh možda BUDE za 2, al za usmeni navodno treba dobro i detaljno znati tak da ne znam učit il ne...
strah me ugl.više usmenog
a onda vidim ovako nešto i prestrašim se, baš zato jer ima pitanja koja nisu na pismenome...
i šta sad mislit? za poludit

natalija

to sam čula i tome se nadam...uostalo, skinula sam pitanja tu sa foruma sa usmenih ispita i ima samo par pitanja koja se ne pojavljuju na pismenome, one zemlje uglavnom, pa
karijerne etape, homogeni i heterogeni timovi i sl.

ej, jel bi ti bio problem napisat odgovore na ta tri pitanja??

a i barem nam brže vrijeme prođe...

marija0205

Karijerne etape (studija Daltona, Thompsona i Pricea):
1.ETAPA- pojedinci uče da bi kompletno izvršili zadatke i otkrivaju koji su elementi posla ključni i prioritetni. Usko surađuju s mentorom i procjenjuju "politiku" organizacije.
2.ETAPA- razvijaju vlastite ideje i prosudbe, imaju vlastite projekte ili područja odgovornosti, izgrađuju profesionalne vještine, postaju vidljivi unutar organizacije. Više se brinu o odnosima sa skupinom zaposlenika.
3.ETAPA- veća odgovornost za utjecaj, vođenje, upravljanje te razvoj posla i vještina ostalih zapolenika.
4.ETAPA- preuzeta odgovornost za upravljanje organizacijom, pregovaranje i sučeljavanje s ključnim dijelovima okoline, razvijanje novih inicijativa, upravljanje resursima i jaču uključenost u vanjsko predstavljanje organizacije.

HOMOGENI TIMOVI- Imaju zajedničke bio-demografske atribute (dob, spol,rasa,etnička pripadnost), produktivniji su od heterogenih timova zbog zajedničke privlačnosti članova tima koji imaju slične karakteristike.

HETEROGENI TIMOVI- polaze od stajališta da upravo različitost ima pozitivan utjecaj na izvršenje zbog jedinstvenih resursa koji donose članovi tima. Različitost članova tima pridonosi kreativnosti, inovacijama, rješavanju poblema, mnogo upućenijim odlukama.

eto ukratko, nadam se da sam pomogla!

natalija

Utvrđeno je, dakle, da profa voli pitat zemlje, da li je netko upućen što točno za zemlje, za koje zemlje, da li one sustave napredovanja ili nešto drugo? ZAR STVARNO treba znati razlike među tim zemljama, molim vas recite da ne...
mislim, ja se mučim ko da sam prošla, aj
još uvijek čekamo...

chasei

Utvrđeno je, dakle, da profa voli pitat zemlje, da li je netko upućen što točno za zemlje, za koje zemlje, da li one sustave napredovanja ili nešto drugo? ZAR STVARNO treba znati razlike među tim zemljama, molim vas recite da ne...
mislim, ja se mučim ko da sam prošla, aj
još uvijek čekamo...
pa, mislim da litvu i napredovanje ( te napredovanje slo i njem ), vb one promjene u platnom sustavu i zapošljavanju, njem sustav obrazovanja ( to je ono što sam našla u pitanjima, a sad dal i ostale zemlje pita i sve o njima, heh, vidjet ćemo sutra...makar, nadam se da neće pitati to sutra, koma...ne da mi se pamtit sve to...)

natalija

JOŠ ŠVRLJAM PO PITANJIMA i nailazim na sve nepoznatije...
razlika između emocionalnog rada i inteligencije?
upravljanje karijerom-nekada i sada?
prosudbeni i razvojni model i to povezati sa hrv.zakonodavstvom???
u kojoj okolini djelujue javna organizacija?
da li se može primiti stranac u javnu službu, tj.TKO daje odobrenje?
kako možemo povezati napredovanje i premještaj?
na koji način su se mjenjali sustavi napredovanja i usavršavanja službenika?
kompoente koje određuju sustav napredovanja?
tko bi se trebao usavršavati u strateškom modelu?

Evo to sam našla (uz uobičajena, "atraktivna" pitanja), pa ako ima netko pametniji i volje napisat ako zna što o tome..
jer meni ako postavi koje od tog pitanja buljit ću ko tele jer to nisam ni pročitala nigdje (vjerojatno ima u knjuizi, no... skripta, skripta, skriptica...)

grofica

JOŠ ŠVRLJAM PO PITANJIMA i nailazim na sve nepoznatije...
razlika između emocionalnog rada i inteligencije?
upravljanje karijerom-nekada i sada?
prosudbeni i razvojni model i to povezati sa hrv.zakonodavstvom???
u kojoj okolini djelujue javna organizacija?
da li se može primiti stranac u javnu službu, tj.TKO daje odobrenje?
kako možemo povezati napredovanje i premještaj?
na koji način su se mjenjali sustavi napredovanja i usavršavanja službenika?
kompoente koje određuju sustav napredovanja?
tko bi se trebao usavršavati u strateškom modelu?

Evo to sam našla (uz uobičajena, "atraktivna" pitanja), pa ako ima netko pametniji i volje napisat ako zna što o tome..
jer meni ako postavi koje od tog pitanja buljit ću ko tele jer to nisam ni pročitala nigdje (vjerojatno ima u knjuizi, no... skripta, skripta, skriptica...)
stranac se moze primiti u javnu sluzbu sa prethodnim odobrenjem SREDISNJEG TIJELA DRŽAVNE UPRAVE

chasei

emocionalna inteligencija je psihološka dimenzija, odnosi se na sposobnost shvaćanja, korištenja i upravljanja emocijama, usmjerena je prema unutra, dok je emocionalni rad socijalna dimenzija i odnosi se na ispitivanje kontekstualnih i socijalnih faktora i usmjeren je na zahtjeve poslova

prosudbeni model slijedi sustav upravljanja i zapovjedno-nadzorne modele ovlasti koji su povezani sa vanjskim nagradama i kaznama,odluke o napredovanju i nazadovanju temeljena na merut načelu koriste se s obzirom na prosudbenu svrhu modela ocjenjivanja, i negativni rezultati ocjenjivanja dovode do otkaza zbog politike smanjivanja upravnog osoblja
razvojni model je usmjeren na potencijale a ne na trenutna znanja, vještine i sposobnosti, jer ako organizacija omogućava obrazovanje, usavršavanje treba vidjeti što nakon tog službenici mogu ponuditi organizaciji

okolina u kojoj djeluje javna organizacija, hm...ja bi to odgovorila društveno-ekonomska okolina

komponente koje određuju sustav napredovanja mislimda su uvjeti napredovanja

a tko bi se trebao usavršavati u strateškom modelu, pa, hm...menadžeri? neka me netko ispravi ako nije tako

Marinica

trebala bi pomoć sa nekim ??? nebi to tak rekla, al ajde. ima ih dosta pa tko zna nek mi odgovori bar na dio njih

Uloga službenika u tranziciji
službenici u tranzicijskim zemljama, službenici u pol modelu
kameralizam

upravne škole, fran. po čemu se razlikuje od npr. njem itd!

razlika između personalne funkcije i funkcije uljp-a
Koja je razlika izmedu personalne sluzbe i funkcije upravljanja?(koje su slicne komponente)
Razlika izmedu personalne funkcije i ULJP
jesu ova 3 pitanja ista samo drugačije formulirana?

uloga centara za procjenjivanje kandidata za rad u javnoj upravi, kako rade
Ustrojstvene jedinice za razvoj i upravljavanje kadrovima (ZDS)

razlika između organizacijske kulture i organizacijske klime

Na koji se način komunikacija mijenjala u javnoj upravi ?
Standardi koje je propisala EU za službeničke sustave tranzicijskih zemalja
Zašto koristimo izraz potencijali, a ne kapitali
Razlika između javnog i privatnog sektora
Posebnosti ULJP u javnom sektoru, (zasto bi se netko zaposlio u drz. sluzbu prije nego u privatni sektor, sto moramo uvazavati u javnom sektoru a nemoramo u privatnom-(pomocna pitanja)
Kakav u integralnom modelu je polozaj menadzera, kako je organizirana funkcja ULJP u integralnom modelu
Ustrojstvene jedinice za razvoj i upravljavanje kadrovima (ZDS)

timovi,horizontalni,vertikalni,
razlika između administrativne korupcije i states capture
posebnosti uljp
funkcija uljp
proces planiranja ljp
zasto je vazno strategijsko ULJP-a

analiza posla i opis posla i po čemu se razlikuju?
faze napredovanja?
što znate o komunikaciji? vrste? koja je svrha podržavajuće komunikacije?
faze planiranja ljudskih potencijala
službenička etika

puno hvala =))))

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks