AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

honey988

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

da li netko zna trebamo li znat uredbe za drugi kolokvij i kolektivni? ili je to bilo u 1.kolokviju? više niš neznam što smo trebali...hvalaa :)
to smo pisali u prvom... :D

ej kolege/kolegice helpajte... trebam neke odgovore :D

ovako:
1. Litva sustav napredovanja ??? wtf??? di to ima??
2. Kakav klasifikacijski sustav je zastupljen kod nas i nabroji standarsna mjerila radnih mjesta?
3. Uvjeti za napredovanje u RH?
4. Metode i tehnike poboljšanja službeničkog sustava???

pleaseeeee help me!

Boris

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

ovako danas sam pito profu hoce li na usmenom pitati I i II kolokvij ili samo gradivo II... rekla je da ce pitat samo II kolokvij :))))

lucijus

kolege,znate li možda što pitaju iz koprićevog članka? meni je katastrofa..tolko nabrajanja a ništa previše bitno...hvala unaprijed :)

honey988

kolege,znate li možda što pitaju iz koprićevog članka? meni je katastrofa..tolko nabrajanja a ništa previše bitno...hvala unaprijed :)
ovako iz Koprićeve knjige koliko ja znam, otprilike prema onom sto sam malo istrazila:
1.što je organizacijska kultura?
2.vrijednosti u javnoj upravi
3.tipovi organizacijske kulture
4. što je poduzetnička kultura?
5. što je upravljačka (menadžerska) kultura?
6. razlike između poduzetničke i upravljačke kulture

to je to otprilike...

a sad jedno pitanje.. HELPAJTE!
Metode i tehnike poboljšanja službeničkog sustava??? ŠTO JE TO?? GDJE TO IMA??? HVALA :D

Šta zbilja? Ali to onda nije puno gradiva :D Iako sumnjam da nas neće pitati nešto iz ZSOD-a :O
Ma ja sam cula da je kod nje usmeni formalost, a i sama je rekla na predavanju da ce nas kad prodemo kolokvije pitati pitanje dva uvrh glave tek toliko da potvrdimo ocjenu, jedino ako zelimo odgovarat za visu ocjenu da ce onda malo vise pitanja pitat :)

Tinchy1808

Može mi neko odgovorit na ova pitanja:

1. kako praktične orijentacije utječu na upravu?
2. koja su obilježja upravnog obrazovanja u Njemačkoj?
3. Litva-sustav napredovanja
4. organizacijska kultura u hrvatskoj
4. prednosti ptri

jel to sigurno da pita na usmenom samo 2. kolokvij, jer stvarno di bi došla da još i to sad počnem ponavljat odnosno učit... aaa tolko toga ima

nilijas

moze mala pomoc da mi samo odgovorite na jedno pitanje jer to ne mogu nac...a pitanje je 2 trenda kojima se priblizavaju karijerni sustav i sustav radnih mjesta...molim vas odgovor ako netko zna...hvala:))

dashuria

moze mala pomoc da mi samo odgovorite na jedno pitanje jer to ne mogu nac...a pitanje je 2 trenda kojima se priblizavaju karijerni sustav i sustav radnih mjesta...molim vas odgovor ako netko zna...hvala:))
To ti je odmah u knjizi iza objašnjenih tih klasifik.sustava., ne sjećam se na kojoj točno stranici, ono prema UN-u...

E da li itko zna gdje se u knjizi nalazi opčenito o sustavu odjela i koja je razlika sustava odjela i sustava radnih mjesta, te gdje piše o plaćama vježbenika? Jel te plaće vježbenika spadaju u 2.kolokvij??

sabinaaa

daj ljudi recite kad su rezultati i gdje??? zaboravila pogledat...hvala;)

pitanja koliko se sjećam su bila temeljni modeli-politički i to...
napredovanje i napr.u rh
strategij.upravljanje ljud.potencijalima.
izračun plaće...toliko se sjećam;)

BOBO

Današnja pitanja:
- koja su 2 sustava napredovanja
- objasni 3 značenja pojma strategijskog upravljanja
- objasni politički model
- ciljevi i vrijednosti menadžerskog i birokratskog modela
- definicija plaće i tko ju određuje
- faze planskog ciklusa i objasni
- problemi s kojima se susreću organizacije koje primjenjuju sustav plaća temeljen na radnom izvršenju
- metode oou - nabroji i ukratko objasni
- učeća organizacija
- koji su uvjeti za zapredovanje službenika

lucijus

pitanja sa kolokvija : Sengejeve discipline kod učeće orgavizacije, razlika između sustava odjela i karijernog sustava, AC, objasni tvrde i meke metode, zajedničke karakteristike u svim zemljama(komparativno istraživanje menadžerskih reformi), tehnike odabira javnih službenika, antimotivacijska teorija, problemi pri sustavima ocjenjivanja,legalistička i birokratska organizacijska kultura...ako nešto fali ili nije točno napisano neka me netko ispravi
uglavnom,poprilično težak kolokvij..premalo vremena ,previše pisanja..
da li netko zna, u slučaju prolaza 2.kolokvija, koji dio pita na usmenom? hvala :)

ena!!

pojavila se prica da pita samo drugi dio, al ja se toga bojim nekak pa cu malo ipak ponovit prvi dio

malaplava7

pojavila se prica da pita samo drugi dio, al ja se toga bojim nekak pa cu malo ipak ponovit prvi dio
ovako...koji prođu kolokvi drugi...pita samo drugi dio...poslali smo joj mail ..i profesorica je ogovorila da pita samo rugi dio...

Marinica

u skriptarnici sam vidjela 2 skripte
koja je po vama bolja?
jel se može proć po skripti?

chasei

imam ovu skriptu od 80 str. i zanima me da li treba baš sve naučit iz nje, jer sam vidjela pitanja sa ispita koja se vrte po forumu i skužila da skripta ima dosta toga što nije obuhvaćeno pitanjima pa prema tome ne treba sve učit...a sad, koji je vaš savjet?

tarja30

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

iskreno,ja sam si isprintala pitanja koja mi je jedna kolegica ovdje na forumu ispisala,a imaš ih i u skriptarnici.Ta pitanja se na pismenom konstantno vrte.Ja sam u čet prošla napokon ULJP na komisiji i mogu ti pouzdano reći da se pitanja ponavljaju. Skini si i zakone koji se traže za ovaj predmet, zakoni su jako bitni pogotovo zakon o državnim službenicima,odgovori si u neku bilježnicu na ta pitanja i proći ćeš. Možeš učiti i iz skripte ili knjige,ali tamo je sve jako opširno napisano i ima puno toga nerazumljivog i nepotrebnog. Većina ljudi,barem oni koji je ja znam,uključujući i mene smo učili po pitanjima i prošli. A na komisiji sam završila zbog ljenosti,kad nisam odmah učila kak treba,ali to je neka druga priča. :)

tratincica

znam da je individualno, ali može li mi netko reći otprilike koliko je vremena potrebno za pripremit ovaj predmet ako se uči samo po pitanjima sa foruma? hvala

Prčiguz

Koja je bolja skripta ova nova ili ona iz 2008?

chasei

nije da ne vjerujem tarji30, ali zanima me još nečije mišljenje u vezi spremanja ovog ispita po pitanjima sa foruma...znači, da li su dovoljna ta pitanja, jer vidim da u ovoj novoj skripti ima jako puno toga što se uopće ne pojavljuje u pitanjima?

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

nije da ne vjerujem tarji30, ali zanima me još nečije mišljenje u vezi spremanja ovog ispita po pitanjima sa foruma...znači, da li su dovoljna ta pitanja, jer vidim da u ovoj novoj skripti ima jako puno toga što se uopće ne pojavljuje u pitanjima?
meni je bilo dovoljo po pitanjima, i pismeni i usmeni sam dobro prošla. Bojala sam se usmenog jer sam mislila da me može svašta pitat ali bila su standardna pitanja !!:crazy:

grofica

SKRM- daje sve veće ovlasti na upravljanje ULJP-om sredisnjim tijelima za uljp --> veca centralizacija nego prije

SKS- na sve vise radnih mjesta se dolazi putem javnog natjecaja --> ovlast za upravljanje i definiranje ULJP-om prenose na ministarstva ili hijerarhijski nize razine

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks