AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Početak studija

Nela

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Početak studija

još je rano za to :happy:
čim će se nešto znati bit će sigurno na forumu :wink5:

luna989

Bok ljudi, evo imam neka pitanja pa ako netko ima vremena :happy:
Kad počinju ispiti za redovne studente i dali moramo dolazit na predavanja, čula sam da profesori sami kažu da na predavanja uopće nemoramo dolaziti??
Jel istina da, sad kak je studij po bolonji, se mora ponavljati cijela godina ako padnem samo jedan ispit? Znači da moram ispočetka polagati sve ispite? :confused2:

Nela

ispite možeš polagati nakon što odslušaš predmet.
znači, najranije u prvom mjesecu pa sve do devetog, odnosno desetog mjeseca ako bude odobren dekanski al s tim se ne zamaraj još.
nauku o javnoj upravi možeš polagati tek u šestom mjesecu jer je ona dvosemestralni predmet (slušaš ju dva semestra).

na predavanja ne moraš dolaziti osim ako nemaš koristi od njih, onda bi bilo dobro da ideš.
nekome predavanja koriste, nekome ne, preporučam ti da ideš na predavanja bar prvih par tjedana pa ćeš sama ocjeniti.
jedino na predavanja iz informatike ćeš morati ići ako želiš izaći na predrok (to ti je jedan rok prije redovnih rokova, mogućnost da prije riješiš ispit)
imat ćete i kolokvije iz nekih predmeta (uvod u državu i pravo, sociologija, politologija, ustav RH i mi smo imali engleski ali budući da sad dolazi nova profa ne znam). Kolokvij je isto mogućnost da prije položiš ispit. Znači da pišeš dva testa u razmaku od cca mjesec dana i onda ili ti se upiše ocjena u inedks bez da ideš odgovarati ili samo onda još malo odgovaraš.

inače, većina ispita se sastoji od pismenog i usmenog dijela. prvo polažeš pismeni, ako položiš ideš na usmeni. ako na usmenom prođeš upisuje ti se ocjena u indeks a ako padneš opet ispočetka na pismeni.

ne znam gdje si čula da se mora ponavljati cijela godina ako padneš jedan predmet ali to je definitivno kriva informacija.
vjerujem da si primijetila da kraj svakog predmeta u indeksu piše koliko ECTS bodova nosi. trebaš skupiti 50 bodova da bi upisala drugu godinu. ako skupiš 31 bod možeš upisati parcijalu, znači ispite koji su ti ostali iz prve godine i nešto malo ispita iz druge godine.

ispite koje položiš ne moraš više polagati ako upisuješ pad, oni su položeni i treba položiti samo ovo što nije položeno.

nadam se da sam pomogla
i samo pitaj što god trebaš :wink5:

7466zoki

Mene zanima s obzirom da imam polozen samo jedan predmet, sad bi upisivao pad godine i isao ponovno prvu -polagat naravno sve osim tog jednog predmeta--pa me zanima ako znas ili bilo tko drugi kad se to upisuje i koja bi bila svotica za platiti-tj kakav je princip placanje..standardno 5500kn ili nesto manje.. HVALA!

Nela

Mene zanima s obzirom da imam polozen samo jedan predmet, sad bi upisivao pad godine i isao ponovno prvu -polagat naravno sve osim tog jednog predmeta--pa me zanima ako znas ili bilo tko drugi kad se to upisuje i koja bi bila svotica za platiti-tj kakav je princip placanje..standardno 5500kn ili nesto manje.. HVALA!
mislim da plaćaš standard
nemam pojma kad se to upisuje, mislim da je netko rekao da od 1.9. pa do... ne znam kad
pogledaj u podforumu Događanja na fakultetu, pa onda Pad godine

i kad počinju predavanja?
mislim da se još ne zna :laughing:
ići će netko do faksa ovih dana pa ako što piše bit će na forumu
ako ti je dugo čekati nazovi referadu i pitaj, imaš broj u temi Radno vrijeme referade

viexen

pad se plaća kao i parcijala, do sad je to bilo 3050,00kn, jedino ako nam nisu (kao na pravu) ove godine digli školarinu...

upisuje se kad i svi ostali koji upisuju višu godinu, znači već od idućeg tjedna navodno do kraja 9 (ako nam ne odobre dekanske rokove, ako odobre onda do sredine 10.mj), ali probaj nazvati referadu i pitaj one ljuuubazne tete, mislim da možeš i odmah danas... ako ti se žuri

Choco

Mene zanima kak ide to s prijavnicama na ovom faksu. Ne kužim to skroz, dakle kupe se u knjižari, donesu ispunjene u referadu određeni dan... i to je to? Samo služe da se napravi popis za ispit? Ne treba ih se zapravo nosit na usmeni?
Čini mi se kao da postavljam glupo i očito pitanje al me zanima. :crazy:
Hvaalaa!

Choco

A to sam i mislila :blushed:
Ali sam čula nekog (ne s ovog faksa) kako priča o slučaju kad je profesoru zaboravio donijeti prijavnicu i morao je u referadu po nju.
Nisam skužila priču jer mi nije bilo jasno zašto bi je dao profesoru, pa rekoh da pitam kaj to on trkelja XD

Nela

za nas ne vrijedi još to da počinje u 9.mj
brucošima počinje 6.10
drugoj godini valjda početkom 11.mj, poslije dekanskog(ako ga bude) i upisa

sabmeh

Ljudi trazim vasu slobodnu procjenu; koliko je fax tezak? Da li je sve samo suhoparno strebanje?

misty

akademska godina 2008./2009. počinje 1.10.2008., a nastava u zimskom semestru počinje 6. listopada. obavijest je izvješena na oglasnoj ploči. a kaj se tiče rasporeda predavanja, znat će se tek par dana prije, barem je tako bilo prošle godine...:wink5:

Dario_Zg

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dakle predavanja pocinju 6.10..a daj recite jer referada trenutno radi,i kad se moze podic ono za pokaz,iksica i sc...hvala

Nela

referada radi
radno vrijeme pogledaj u temi Radno vrijeme referade
iksicu podigneš kad počnu predavanja, mislim da sad još nisu gotove
a za pokaz moraš prvo u ZET
sve imaš u temi Zetov pokaz

MARTICA

da li će se predavanja za izvanredne studente održavati u popodnevnim satima

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks