petrica987
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
mislim da ti se ti semestri ne odnose na izvanredne studente,jer izvanredni upisuju sve od jednom,a ne po semestri...neka me netko ispravi ako sam u krivu...
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
mislim da ti se ti semestri ne odnose na izvanredne studente,jer izvanredni upisuju sve od jednom,a ne po semestri...neka me netko ispravi ako sam u krivu...
znam da bolonjicima i u parcijali ostaju sva prava...bitno ti je samo biti redovan student..ljudi zanima me sljedeće.pao sam jednom drugu godinu,a sad ću najvjerojatnije upisat parcijalu treće pa me zanima dal se parcijala broji kao pad i da li gubim studentska prava.nisam bolonjac.hitno.hvala.![]()
tebi su dali onaj fotokopirani papir s popisom predmeta podjeljenih u dva semsetra...ta dva semestra ti se odnose na redovne studente. na popisu predmeta za izvanredne su svi predmeti jedan ispod drugog...znači nema semestara za vanredne...možeš upisivati predmete kako god tebi odgovara proporcionalno ECTS bodovima koje imaš, odnosno upisuješ...ono koliko imaš položenih toliko možeš upisati nepoloženih...zbunjena sam sa svim živim i nemogućim informacijama u vezi toga da li se kod parcijale može upisati predmete a da nisu po semestru?
tko vam je rekao što se i kako može?!
konkretno ja sam izvanredan student i ja sam si iskombinirala predmete i bodove iz oba dva semestra i namjeravam ić kroz koji dan to uplatiti i riješiti na fax.. ali da ne bi bilo da ja sad sebi tako planiram nešto što na kraju ne može, a dosada se moglo... ako netko ima provjerenu informaciju molim da je podijeli
u pravu si.mislim da ti se ti semestri ne odnose na izvanredne studente,jer izvanredni upisuju sve od jednom,a ne po semestri...neka me netko ispravi ako sam u krivu...
tebi su dali onaj fotokopirani papir s popisom predmeta podjeljenih u dva semsetra...ta dva semestra ti se odnose na redovne studente. na popisu predmeta za izvanredne su svi predmeti jedan ispod drugog...znači nema semestara za vanredne...možeš upisivati predmete kako god tebi odgovara proporcionalno ECTS bodovima koje imaš, odnosno upisuješ...ono koliko imaš položenih toliko možeš upisati nepoloženih...
da kod treće i izvanredni moraju po redu upisivatihvala ti, ali ipak sam danas uspjela dobiti referadu i pitati pa mi je rekla da mogu znači da nema problema, s time da me naravno pitala jesam li redovan ili izvanredan i da li se radi o parcijalnom upisu druge ili treće.. a kako se radi o parcijalnom upisu druge sve si nešto mislim da se kod treće možda to ne može nego da kod treće i izvanredni i redovni moraju baš sve po redu upisivati.. al to je samo moj zaključak... uglavnom meni je rečeno da izvanredni mogu kombinirati bodove neovisno o semestrima (koji se tako i tako više odnose za redovne studente, a za nas vanredne je sve pod jedan)
nego imam još samo jedno pitanjce, a to je kako upisujem onda predmete u index sve na jednu stranu i iz prve i iz druge ili moram posebno? znači imam dva predmeta iz prve i ostalo iz druge, moram li ostavljati kakve praznine između i može li sve na jedan list ići???
sve plaćašej ljudi .. upisujem parcijalu druge, ostala su mi tri ispita s prve- jel mi može netko točno reći jel ih ponovo moram platit ili plaćam samo one koje upisujem s druge??? redovni sam student![]()
nemoj parcijalu upisivat, to se na našem faksu jednostavno ne isplati.može mi neko dati pametan savjet, ja sam užasno zbunjenaaa, izvanredan sam student i ostvarila sam 32 boda s prve godine, znaci mogu upisati parcijalu druge, al ne znam koliko mi je to pametno jer su mi s prve ostali najteži predmeti a ako ih ne položim ne mogu polagat predmete s druge godine, joj ne znam sta da radim, pliz helppp![]()
ni ja ne preporučam parcijalu..bez veze češ platit..posto imaš pravo još jednu godinu,bolje to iskoristi,,nemoj parcijalu upisivat, to se na našem faksu jednostavno ne isplati.
meni je parcijala itekako dobra...jer ako ne upišeš parcijalu tih par ispita ćeš rastezati cijelu godinu,a sada ne znam koji su ti ispiti ostali ali ni za jedan ti nemaš više od max.mjesec dana za učiti i imati ćeš puno više motiva te ispite riješiti što prije jer ćeš znati da te čekaju ovi sa druge,a ovako ćeš se previše opustiti i vjerojatno kroz cijelu godinu rastezati to.govorim iz iskustva.može mi neko dati pametan savjet, ja sam užasno zbunjenaaa, izvanredan sam student i ostvarila sam 32 boda s prve godine, znaci mogu upisati parcijalu druge, al ne znam koliko mi je to pametno jer su mi s prve ostali najteži predmeti a ako ih ne položim ne mogu polagat predmete s druge godine, joj ne znam sta da radim, pliz helppp![]()
Ako do početka ljetnog semestra uspiješ riješiti sve predmete npr. druge godine možeš upisati treću godinu! To je jedna cura već navela ovdje na forumu!Treba mi jedna informacija...
Načula sam od par kolega da postoji mogućnost da se i u 2 mjesecu mogu upisati još neki predmeti ako napišemo neku molbu i predamo u referadi. I, jel to istina? Jel mogu to izvanredni studenti?
Pitala bi ja tete u referadi, al prvo da čujem i od vas, dal je to neko već pokušao?
a i primjetila sam da se već o tome pisalo na forumu ali svi samo nešto šturo pišu o tome.
Eto. Zahvaljujem se na svakoj informaciji!
I da... znam da sam malo fulala temu. xD
kolega, molim za pomoć..znam da ovdje nije mjesto za takva pitanja, ali daleko mi je do zagreba ići samo radi takvih pitanja..a na tel faksa mi se nitko ne javlja..
ovako, mene zanima jel zna netko točnu informaciju vezanu za parcijalu..koliko izvanredni plaćaju upis parcijale? i da li se upisuju i neki predmeti iz druge god..i ako da, dal se to posebno plaća? molim vas za pomoć, jer svugdje dobijem drugu inf..hvala punoooo
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.