AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Molim da mi netko zdravo-seljački objasni;
nakon jesenskih rokova bih trebala imati 48,5 bodova s 2. godine, dakle ostalo bi mi za položiti 11,5 (EUP i Građansko). Ako bude dekanskog i ako uspijem riješiti jedan od ta dva ispita, onda mi je jasno da upisujem čistu treću godinu.
No ja bih molila pojašnjenje upisivanja parcijale ako mi ostane 11,5 bodova s druge godine...
Puno hvala unaprijed...
ako ti ostane 11,5 bodova upisuješ onoliko predmeta u trećoj godini koliko si dala u drugoj.i to ti je cijela logika.

Latica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ako ti ostane 11,5 bodova upisuješ onoliko predmeta u trećoj godini koliko si dala u drugoj.i to ti je cijela logika.
S tim da plaćam i ovih 11,5 bodova puta 80kn po bodu... Jesam dobro skužila? :laughing:

Ninek

koliko predmeta mogu prenjet ako upisujem parcijalu druge godine??
upišeš sve iz prve kaj ti je ostalo a iz druge možeš jedan ispit ili onoliko koliko ti daje ukupan zbroj 60ect-a, ako npr. misliš da nećeš moć položit sve da ne plaćaš bezveze

Gaga24

upišeš sve iz prve kaj ti je ostalo a iz druge možeš jedan ispit ili onoliko koliko ti daje ukupan zbroj 60ect-a, ako npr. misliš da nećeš moć položit sve da ne plaćaš bezveze
znaci ako mi ostaje 4 ne polozena predmeta sa 1 godine mogu upisat parcijalu druge?

andry

meni nista nije jasno oko te parcijale...
ja imam dva ispita nepolozeno sa prve godine i planiram to rijesit do 12mj.najkasnije...kaj onda mogu samo jedan dva predmeta polozit iz druge??? heellllppp...i kako to onda ide ak se ipak moze..kaj onda svaki predmet i iz druge godine moram platit 80 kuna po bodu?ak ga hocu ic polagat...

Ljubica007

Ekipa, imam pitanjce?
Trebala sam doći u Zg na ispit u četvrtak , ali mi se curica razbolila, niš od toga, tako da neću uspijet nabaviti ni prijavnice za dr.rok, nit prijavit ispite:(.
Inače, putujem iz Istre.
E sad, postoji li opcija zvanja referade, i naknadnog donošenja prijavnice ili možda studomata ili...kak drugačije prijaviti ispit?
Ne znam što da radim:(:(:sad:

Ninek

Ekipa, imam pitanjce?
Trebala sam doći u Zg na ispit u četvrtak , ali mi se curica razbolila, niš od toga, tako da neću uspijet nabaviti ni prijavnice za dr.rok, nit prijavit ispite:(.
Inače, putujem iz Istre.
E sad, postoji li opcija zvanja referade, i naknadnog donošenja prijavnice ili možda studomata ili...kak drugačije prijaviti ispit?
ako imaš nekog u zagrebu da ih ispuni i dostavi to bi bilo idealno,ili neki dobri forumaš koji npr ide na isti ispit pa da mu privatno napišeš podatke, mislim da to nikome ne bi bio problem.. drugi način je putem pošte, adresirat na gundulićevu i referadu, studomat ne postoji, a nisam čula ni za to da će te tete upisat telefonski, mislim da nisu tak susretljive

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja imam dva ispita nepolozeno sa prve godine i planiram to rijesit do 12mj.najkasnije...kaj onda mogu samo jedan dva predmeta polozit iz druge??? heellllppp...i kako to onda ide ak se ipak moze..kaj onda svaki predmet i iz druge godine moram platit 80 kuna po bodu?ak ga hocu ic polagat...
evo ja ću ti probati objasniti - dakle svaka od 3godine studija nosi 60etcs bodova, a da bi upisala cijelu sljedeću godinu moraš imati minimalno 50bodova iz prethodne godine..
sad ajmo reć da su tebi ostali npr nauka i financiranje (po meni najteži na 1.godini) - nauka nosi 14bodova a financiranje 7
ti ako sada na jesenskim rokovima uključujući i dekanski ne daš te ispite ideš upisat parcijalu - dakle zbrojiš bodove tih predmeta koji su ti ostali nepoloženi (u mom primjeru nauka i financ. = 21bod i onda iz 2.godine možeš upisat maximalno 39 bodova, dakle jednostavno si nađeš predmete koji kad se zbroje daju 39etcs) i tada nepoloženi predmeti sa 1.godine zajedno sa upisanima iz 2.godine daju zbroj 60..
također ako ne želiš upisati svih 60bodova možeš i manje uzet iz druge godine npr ovih 21 iz prve godine moraš a iz druge si recimo uzmeš 3 predmeta koji kad se zbroje daju 20ects bodova što znači da ne upisuješ punu parcijalu od 60bodova već upisuješ 41bod (i ove nepoložene sa prve god i ove koje si uzmeš iz druge množiš sa odgovarajućom cijenom a ne samo one sa druge godine)
nadam se da ti je sada malo jasnije =)
uglavnom ako imaš nepoloženu nauku moraš upisati parcijalu jer nauka nosi 14ects a možeš prenositi max 10 ali ako ti ostane npr financiranje koje nosi 7 možeš taj jedan predmet prenjeti pa ćeš platit cijelu drugu god plus tih 7 bodova od financiranja..tako sam ja prošle godine platila 67etcs bodova puta 80kn jer sam izvanredni plus još 300kn upisnine..
i da vrlo važno kod parcijale je da moraš riješiti prvo predmete sa 1 god npr nauku i financ. a onda tek možeš ići riješavati predmete koje si si uzela sa druge godine..
jedina razlika koja bi mogla biti je cijena jer izvanredni plaćaju 80kn po bodu a redovni 100kn ali sad svi pričaju da će poskupiti jer idemo pod pravni fax..nadam se da su to samo priče..

Ninek

imaš valjda 200 postova koje sam sama napisala na tu temu, al evo opet.
ako imaš 31 bod imaš uvjet za parcijalu, bez obzira koji ispiti u zbroju u konačnici donjeli tih 31.
onda upisuješ ispite koje nisi položila + 31 bod po izboru ispita iz druge godine
ne znam kaj ti je ostalo od ispita pa mi je teško nagađat bodove, al nadam se da si skužila kaj ti govorim.
ta dva koja ti ostanu ćeš prebacit u parcijalu i onda upisat iz druge da svi skupa nose 60 ect
ako si izvanredni platit ćeš zaostatke i nove ispite 80 kuna po bodu, a ako si redovni 100 kuna, plus 300 kuna upisnine

parcijalu upisuješ kad i svi drugi studenti čiste godine ili padove, a to je najkasnije u 10 mjesecu nakon dekanskog, ako ga odobre.
ako uspiješ do dekanskog dat ta dva koja su ti ostala po istom principu upisuješ čistu godinu, znači 80/100 kuna po bodu + 300 upisnine

ili, jedan ispit, opet ponavljam ne znam kaj ti je ostalo ni koliko to bodova nosi, uglavnom čista godina je 50 bodova

Ljubica007

ako imaš nekog u zagrebu da ih ispuni i dostavi to bi bilo idealno,ili neki dobri forumaš koji npr ide na isti ispit pa da mu privatno napišeš podatke, mislim da to nikome ne bi bio problem.. drugi način je putem pošte, adresirat na gundulićevu i referadu, studomat ne postoji, a nisam čula ni za to da će te tete upisat telefonski, mislim da nisu tak susretljive
Da, i ja sumnjam da su tak susretljive, ali problem je što nemam prijavnice, šteta što ih nema kupiti u Narodnima novinama:),ne znam:confused2:

fakin

Super Moderator
nitko ne piše direktne cifre o kunama što mi je jako bitno, pa ću probati ja pitati...
ako imam položenih 40 bodova i ostane mi dvadeset na prvoj godini, ja plaćam tih dvadeset svaki bod sto kuna i upisnina ona? ne plaćam valjda i ovih 40 bodova što ću upisati s druge godine?
hvala

Latica

Ekipa, imam pitanjce?
Inače, putujem iz Istre.
Ja idem u četvrtak prijavljivati ispit. Kupit ću ti prijavnicu, a ti mi samo na pm pošalji sve podatke koje trebam upisati.

tihic

nitko ne piše direktne cifre o kunama što mi je jako bitno, pa ću probati ja pitati...
ako imam položenih 40 bodova i ostane mi dvadeset na prvoj godini, ja plaćam tih dvadeset svaki bod sto kuna i upisnina ona? ne plaćam valjda i ovih 40 bodova što ću upisati s druge godine?
hvala
PLAĆAŠ SVAKI BOD KOJI UPISUJEŠ, znači ako upišeš 20 bodova iz prve i upišeš 40 bodova iz druge onda ćeš platiti 6000 kn + 300 kn upisnine

malatina

Daj neka me netko razveseli i nek kaže da za parcijalu nauka nije uvjet??? Jedna cura s faksa tvrdi da joj je to teta iz referade rekla te da je i sama profesorica rekla na početku godine da je nauka uvijet za sve pa čak i za parcijalu???

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks