AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
300 kn upis i 4 kn upisni mat.

:unsure: bilo bi zaista lakše kad bi netko tko je upisao parcijalu napisao točno šta je napisao na prvu slobodnu stranicu indexa,a šta na drugu slobodnu stranicu indexa tj.koje je predmete izabrao(da nam suzi tako dobar izbor),pa da mi ostali samo prepišemo :wink5: jer najčešće se radi o ljudima koji imaju ili 39 ili 32 boda... hvala unaprijed...
ja sma imala 32 boda, znači upisivala sam parcijalu.
i to ovako izgleda u mome indeksu:

ZIMSKI:
uvod u državu i pravo
nauka
europski upravni prostor i nacionalna uprava
osnove prava i društva
opće upravno pravo

LJETNI:
nauka
financije
obiteljsko pravo s matičarstvom
opće upravno pravo

znači predmete koje nisam položila opet sam upisala, a ostale predmete sam si sama birala koje želim. ja sam prije upisa otišla kod gospođe u referadu i onda sam joj rekla koje predmete želim upisat i da li to tako može, i zajedno smo na jedan papir sve napravile i ja sam onda sam samo prepisala.
prvi puta da je netko na našem faksu bio ljubazan, i imao razumijevanja! :wink5:

inesszg

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pala sam 1.god i sad upisujem parcijalu druge..Iz prve su mi ostali uvod i financiranje pa me zanima sta sad mogu upisat iz druge, i dali se prebacujem na izvanredne i kolko kosta ta parcijala...pa ako netko zna bila bi zahvalna na odg..thnx...

misty

Pala sam 1.god i sad upisujem parcijalu druge..Iz prve su mi ostali uvod i financiranje pa me zanima sta sad mogu upisat iz druge, i dali se prebacujem na izvanredne i kolko kosta ta parcijala...pa ako netko zna bila bi zahvalna na odg..thnx...
prema ovome imaš 46 bodova (uvod + financiranje=14 bodova, 60 - 14). znači upisuješ predmete iz druge da ti budu ukupno 46 bodova koje hoćeš, pošto prebacueš ovih 14 iz 1., a znaš da mora sveukupno biti 60 bodova. ne prebacuješ se na ništa, ostaješ u statusu kakav si imala i do sada. parcijala košta2750,00 + 300,00 kuna upisnina, sveukupno 3050,00.

Lil_Bee

lokalna nosi 7 bodova kao i postupovno pravo dok vježbe iz postupovnog nose 4 boda. inače na popisu kolegija za upis godine piše da citiram" ukoliko student upiše UPP obavezno mora upisati i vježbe iz UPP-a"
a jel moguće obrnuto, dakle upisati vježbe iz upp-a, a ne upisati predmet?

apostolka

Moze li mi netko odg na par pitanjaca jer me ova parcijala izluduje nem pojma nis o njoj.

1.Jel ja moram ponovno odslusat predmete koje prebacujem iz prve godine?
2.Jel postoji ikakva mogucnost da se rijesim parcijale?

myra

1. ne moras slusat predmete koje si vec odslusala, samo one nove koje upisujes i koje jos nisi slusala
2. ovisi koliko bodova imas-ako imas dovoljno da upises godinu, mozes se rijesit parcijale, a ako nemas dovoljno bodova za godinu, nazalost, preostaje ti ili pisati pad ili upisat parcijalu

opet imas izbor ;)

p.s. nadam se da je malo jasnije... :)

charlie

onda upisuješ ostatak iz druge i dodaješ iz treće toliko da dobiješ ukupno 60 bodova
ali samo ukoliko ovi predmeti sa druge godine (koje je riješila) iznose 31 bod. jer ne može upisivati ispite sa treće godine (parcijalu) ako nema 31 ECTS sa druge.

ako ne iznose 31 bod, onda upisuje samo one ispite koje nije upisala sa druge godine.

londres

Bok. molim pomoć. upisala sam prvu parcijalnu drugu pa me zanima da li nakon što dam ispite iz prve mogu normalno nastaviti polagati drugu godinu? Da li je jedini uvjet dati sve ispite iz prve i da li postoji neki rok u kojem se ispiti moraju dati?

londres

znači nakon što se očisti prva godina može se nastaviti druga odnosno nakon što dam sve ispite iz prve mogu normalno nastaviti ispite iz druge?

Eriatarka

Odgovor na prijašnji post: da, istina je.

Moje pitanje: Upisala sam prvu godinu kao izvanredan student prije dvije godine, sada bih upisala parcijalu, jer sam lijena i nisam učila, pa mi je ostalo ispita. Može li se to s obzirom da sam studirala dvije godine jednu? Mislim to je normalno za izvanredne, ne piše se nigdje kao pad ili tako nešto, pa mislim da ne bi trebalo biti problema, ali za svaki slučaj da pitam. Imam 32 boda, tako da su mi uvjeti ispunjeni.

martina28

Molim vas može li mi netko reći ja sam izvanredni i upisujem parcijalu, u indeksu nemam ništa zimski - ljetni semestar nego na prvoj stranici sve upisane predmete. Da li ja sad kad upisujem parcijalu samo na prvu slobodnu stranicu upišem predmete koje mogu s druge (u iznosu od 32 boda?)? Ne moram ništa prepisivati?

prvo moraš upisati tih par predmeta koje prenosiš,a ispod tih predmeta uspisuješ predmete iz druge godine onoliko koliko možeš(ovisi koliko imaš bodova)

Dragi kolege!Molim za pomoć!ja sam prošle godine upisala parcijalu druge izvanredno(zbog nauke o javnoj upravi)i dala sam samo nauku i jedan ispit iz druge-engleski:blushed: e sad me zanima,čitala sam tu negdje na forumu da postoji mogućnost da produžim tu godinu,zapravo parcijalu,da ne moram ništa upisivati niti platiti samo nastavim.Dali je to istina?
ja mislim da je to istina
ipak parcijala se isto placa kao i obicna godina.nema baš velike razlike osim ti prenes predmeta.
pitaj još tetu u referadi

Tia Maria

Naravno da mozeš. Kao izvanredni plaćaš 3600 kn.
Za izvanredne isti je je iznos bilo upisivala pad (recimo 4 ispita) ili parcijalu.

Moje pitanje: Upisala sam prvu godinu kao izvanredan student prije dvije godine, sada bih upisala parcijalu, jer sam lijena i nisam učila, pa mi je ostalo ispita. Može li se to s obzirom da sam studirala dvije godine jednu? Mislim to je normalno za izvanredne, ne piše se nigdje kao pad ili tako nešto, pa mislim da ne bi trebalo biti problema, ali za svaki slučaj da pitam. Imam 32 boda, tako da su mi uvjeti ispunjeni.[/QUOTE]

mateja19

Zanima me koliko je bodova potrebno da bi se uopce mogla upisati parcijala?meni su ostali nauka,financiranje i ustavno.da li mogu upisati parcijalu? ako da,kako se upisuju predmeti u index.skuzila sam da se moze upisati sa 2god.onoliko predmeta koliko imam bodova ali ne znam koje predmete di upisujem.vec je netko stavio primjer ali i dalje sam zbunjena.zimski,ljetni semestar sve mi je to zbunjeno. Da li se u skriptarnici kada se kupuju papiri za parcijalu dobije popis ispita sa druge god.?:sos: pliz odgovorite!

martina28

koliko sam ja cula za parcijalu ti je potrebno 31 bod
prvo moraš upisati tih par predmeta koje prenosiš,a ispod tih predmeta uspisuješ predmete iz druge godine onoliko koliko možeš(ovisi koliko imaš bodova)-ovo je za izvanredne
i u skriptarnici ces dobiti popis predmeta

Tia Maria

hvala na odgovoru.evo ja imam 30 bodova :frustrating: uzas! nista od parcijale...jos samo jedno pitanje: prosle sam god.platila skolarinu pa ne znam da li trebam i ove,jel vrijedi ono da jedna god.vrijedi dvije?

ove godine ne trebas nista placati. jedna vrijedi dvije godine.

dea

molim vas za pomoć ako netko zna rješenje moga problema ili se nalazi u istoj situaciji...naime izvaredni sam student i ostala mi ne nauka,financije i eng. sada me zanima upisala bi parcijalu druge a između ostalih predmeta i eng.2 pa da li je to moguće da imam u istoj god.upisan eng 1 i 2? i vidim da neki pišu da je parcijala 3050 a neki 3600 pa me zanima koliko da na kraju uplatim? i do kad su upisi za izvaredne?

inesszg

molim vas za pomoć ako netko zna rješenje moga problema ili se nalazi u istoj situaciji...naime izvaredni sam student i ostala mi ne nauka,financije i eng. sada me zanima upisala bi parcijalu druge a između ostalih predmeta i eng.2 pa da li je to moguće da imam u istoj god.upisan eng 1 i 2? i vidim da neki pišu da je parcijala 3050 a neki 3600 pa me zanima koliko da na kraju uplatim? i do kad su upisi za izvaredne?
placas 3050 kn...2750 + 300 upisnina...do 20. do 12 su upisi za sve...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks