AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

misty

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Imam još jedno pitanjce. Ne znam dal ga postavljam na pravom mjesto, al nadam se da ću dobit odgovor!

jesu li i koja predavanja iz III. semestra obavezna i da li se na nekom skupljaju potpisi za npr. kolokvije, potpise i sl.
unaprijed zahvaljujem!
koliko sam ja čula (a i mene je to zanimalo), prikupljaju se potpisi iz općeg upravnog prava i eventualno iz engleskog.:wink5:

zvrka

imaš kolokvij iz općeg upravnog prava, možda iz engleskog, ali i ostali profesori znaju slat papir za potpisivanje...

pisano je o tome pod predavanja za drugu godinu...

Ivy

Admin
i ja imam jedno pitanje. prošle godine upisala sam parcijalu 2., riješila sve upisane ispite i stekla uvjet za parcijalu 3. Hmm :confused2:A da li se može upisati parcijala na parcijalu? Nadam se da može.
prosle godine se mogla

imam pitanje...ja sam prošle godine upisala parcijalu druge i sad mi je ostala samo nauka, sad me zanima dali ja mogu upisati opet parcijalu ili moram pad...totalno sam se zbunila, pomoč molim vas
upisujes pad parcijale druge godine
da i to se moze;)

mateja

..moze mala pomoc upisujem parcijalu druge..a ostali su mi nauka,financiranje i sociologija(meni teski predmeti)..pa neznam sta da upisem sa druge a da nije pre-pre-tesko i koje bi mogla eventualno dat kad se rijesim ovih 3.. hvala

gea.fax

lagan ti je engleski, obiteljsko, pravo društva, eup, a među definitivno teže (i po literaturi opsežnije) spadaju radno, građansko i uljp.

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
hm,ovo je više pitanje "molim vas savjet-pomoć" ali tiče se i parcijale, pa sam ga ipak odlučila staviti tu. ja upisujem parcijalu treće, e sad kolko sam skužila čitajući postove (al nisam ih uspjela sve pročitat), ja ne mogu upisati diplomski koji nosi 9 bodova, jesam li u pravu? e sad, pošto mi ostaje još 4.5 boda koja ne mogu upisat (jer prenosim samo radno i građansko=13,5 ects), jel bi se mogla ikako dogovoriti s mirjanom da ne upišem informatičku radionicu i praksu=5ects (to je u zimskom semestru), tako da sljedeće godine kad budem upisivala te predmete budem prije gotova, znači u 2.mj.? i što upisujem onda sljedeće godine kao treću,ili?upisujem u indeks samo to što mi je ostalo? i kada onda najranije mogu riješit diplomski,tj diplomirat?
i sad još jedno malo glupavo pitanje, sjećam se da nam je koprić na uvodnom predavanju prve godine rekao nešto u stilu da oni koji upišu parcijalu bi mogli ako sve upisane ispite polože recimo u 6-7.mj pisat neku molbu da im se odobri da polažu i ispite koji su im ostali, jel to istina? je li to moguće? (nemojte mi se smijat,stvarno je tako nešto bio rekao :) i da li u tome igra neku ulogu prosjek, pošto je moj sada od ovih predmeta sa druge koje sam položila 3.9, pa ako bi mi bio tako dobar i dalje...postoji li kakva mogućnost da mi se odobri da rješim i to i diplomski ipak?
i dal postoji mogućnost ako parcijalu treće riješim s dobrim prosjekom, da se oslobodim plaćanja onoga što mi ostane, ili moram ipak platiti sljedeće godine za taj diplomski,praksu i radionicu 5800kn?
Uhh, puno pitanja.. :happy:

Odgovorit ću samo na one koje sam ziher, ostalo prepuštam kolegama..

Kad upisuješ parcijalu treće, ne možeš upisati ni praksu ni diplomski.

Diplomirati (sljedeće akademske godine) možeš kada riješiš sve
studentske obaveze, tj. kada odslušaš i položiš sve ispite i odradiš praksu.

Što se tiče ranijeg polaganja ispita sa treće godine koje nisi upisala
ove godine, ja bih rekla da to nije moguće.
No, opet, možda bi se temeljem molbe pročelnici, dekanu i tajniku moglo
odobriti, s obzirom na tako dobar prosjek. Možda netko već ima iskustva sa ovim..

nikita

imam pitanje-kako se upisuju predmeti u index pri upisu parcijale. dal nauku i financiranje upišem prve ili ih svrstam među druge???

Prčiguz

imam 32 boda i planiram upisat parcijalu... dal sad upisujem u index samo predmete iz 3 semestra a one koji su mi ostali sa prve ne upisujem ponovno? i kako stoji stvar sa eng posto je to dvosemestralni, tj zanima me kako se upisuje eng iz 4 semestra i opcenito sto pisem u index za te predmete, dal eng moram pisat samog pod 4 semestar? znam da je malo glupo pitanje ali nema nikakve obavijesti vezane uz to
nadam se odgovoru i unaprijed hvala

Damir

prosle godine sam nastavio studij i upisao parcijalu druge,ostalo mi jos nauka i politologija sa prve,pa me zanima do kad bi ja trebao rijesit nauku da mogu upisat punu drugu godinu?ne kuzim,sta se to pise do nekog 25.10?oprostite,radim,pa ne stignem do faksa...unaprijed hvala

da,zaboravio sam informaciju-studiram izvanreddno...

ellena

Studiram po starom programu.
Imam 7 ispita sa druge godine , za upis treće treba mi 8 ispita.
Prema tome moram upisati parcijalu treće.
Sad me zanima hoću li moći nastaviti studirati po starom programu ili ce me prebaciti na Bolognu ?
Ako netko zna molila bih da mi se cijeli taj postupak malo bliže pojasni
Hvala

Studenti koji studiraju po starom programu moraju obavezno diplomirati ja mislim do 30.rujna 2010.godine (neka me kolege isprave ak sam u krivu)a u suprotnom moraju na bolonju.

gea.fax

prebacuju te na bolognu i dobijaš razliku ispita po bologni. to ti je politologija, sa prve godine i nju moraš prvu položiti da bi onda mogla opet polagati ispite sa druge, a još dobivaš uljp i eup kao razliku sa druge. priznat će ti ispite koje si položila npr javni odnosi ako jesi ili ekonomiku poduzeća jer su oni sada predmeti smjera odnosno izborni predmeti na trećoj. najbolje da navratiš do tete mirjane u referdu da uviri u tvoj indeks i da te uputi dalje.

zvrka

Bok. Upisujem parcijalu 2.godine, iz prve mi je ostala Nauka i Financiranje i imam 39 ects-a .Zanima me koliko mogu upisati predmeta iz 2.godine i koliko koji predmet nosi bodova ?? Molio bih i za savjet koji su teži predmeti a koji lakši ?
Hvala!
Možeš upisat onoliko predmeta koliko si ostvario na 1. godini, znači 39 ects-a.

Predmeti iz druge godine:

državna uprava - 6.5 ects (relativno lakši predmet)

uvod u građansko pravo - 6.5 ects (težak)

europski upravni prostor i nacionalna uprava - 5 ects (lagan)

osnove prava društava - 5 ects (lagan)

opće upravno pravo - 12 ects (teži)

engleski jezik - 4 ects (lagan)

obiteljsko pravo s matičarstvom - 7 ects (lagan)

radno i socijalno pravo - 7 ects (težak)

upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo - 7 ects (težak)

Lil_Bee

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
a jel netko zna ...kad se upisuje parcijala dal možeš birati koje ćeš predmete s druge god upisati ( npr. neke iz četvrtog semestra) ? ili moraš ić po redu i upisati iz trećeg semestra? evo ako je netko skužio da mi odgovori...tnx
to i mene zanima..el obavezno bas da upisemo zimski semestar prvo, pa sta ostane za ljetni

Ivy

Admin
ja također upisujem parcijalu pa me sad zanima koja je procedura kod upisa.jel kupujem upisne materijale za parcijalu ili sto...
i posto sam redovni bez placanja placam samo upisninu jel??
kupujes materijale za parcijalu
i placas upisninu

to i mene zanima..el obavezno bas da upisemo zimski semestar prvo, pa sta ostane za ljetni
gledaj ako odes do mirjane reci ce ti da prvo upisujes predmete iz zimskog a tek ako imas jos bodava iz ljetnog
ali ako dodjes sa ispunjenim indeksom
sigurno ti nece nsita reci
vec ce samo provijeriti koliko si bodova upisao

Lil_Bee

odlicno, onda je necu nista pitati, već ću joj samo donijeti ispunjen indeks, pa ak baš bude htjela, nek se izviče malo ak će joj bit lakše :) ja ću joj reći da nisam znala za pravilo i neće mi vjerojatno zbog toga poništavat sve da popunjavam ponovno.

Leptiric_20

evo ja sam danas upisala parcijalu druge, prvo sam iz zimskog semetra upisala nauku i uvod jer to mi je ostalo i ostale predmete s druge da bude približno 30 bodova, i odmah sam upisala i za ljetni nauku i financije i opet predmete s druge da bude oko 30 bodova, a sami možemo birati koje predmete želimo upisati, i nema frke i da je dvosmestralni.

Dee

ja također upisujem parcijalu pa me sad zanima koja je procedura kod upisa.jel kupujem upisne materijale za parcijalu ili sto...
i posto sam redovni bez placanja placam samo upisninu jel??
300 kn upis i 4 kn upisni mat.

:unsure: bilo bi zaista lakše kad bi netko tko je upisao parcijalu napisao točno šta je napisao na prvu slobodnu stranicu indexa,a šta na drugu slobodnu stranicu indexa tj.koje je predmete izabrao(da nam suzi tako dobar izbor),pa da mi ostali samo prepišemo :wink5: jer najčešće se radi o ljudima koji imaju ili 39 ili 32 boda... hvala unaprijed...

ganesha

prva slobodna stranica je zimski semestra, a druga je ljetni!
onda po nekoj logici na prvu upisuješ predmete koje si izabrao iz zimskog, a na drugu predmete iz ljetnog semestra...
e sad neke kompliciranije detalje ti vjerovatno neću znat objasnit pa ak ima još nejasnoća nek ti objasni netko tko se bolje u to kuži.. a ja se nadam da sam ti barem malo razjasnila... valjda.. :laughing:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks