AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Prčiguz

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
znam da nije ovdje mjesto za to ali nzn gdje da postavim pitanje...
posto sam upisao parcijalno , sto ce biti ak ja ne uspijem polozit sve ispite iz prve? dali mogu jos jednom upisat pad tj parcijalu i postati izvanredni?
i jos jedna situacija... ako mi npr ostane samo jedan predmet koji nosi 7 bodova mogu li ja onda redovno upisat drugu godinu bez obzira sto sam vec upisivao parcijalno?
stvarno ako netko zna odg nek mi kaze jer mi je od velikog znacaja
puno se zahvaljujem

Ivy

Admin
da bi upisao drugu moras imati 50 bodova sa prve neovisno o parcijali

znaci mozes prebaciti taj jedan ispit od 7 bodova

ako ne sakupis 50 bodova, prebacujes se na izvanredne i upisujes pad parcijale

marina lip

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav! Možda netko zna, jer ja sam totalno zbunjena sa svim tim pravilima!
Ovako: Ove godine prebacila sam se na drugu godinu po bolonji,riješila sam politologiju koju sam dobila sa prve, nešto imam položeno sa druge i sad nastavljam lagano dalje.
Zanima me, ako budem (a vjerovatno hoću) upisivala parcijalu treće, da li mi se priznaju oni ispiti sa prve (ekonomika,upravjanje zapisima-bivša arhivistika i javni odnosi u upravi),
ako da onda bi naravno ovisno o tome koliko skupim bodova s druge, mogla upisati sve sa treće osim prakse i diploskog! Jesam li u pravu? Molim pomoć, ako netko zna! I kakva je uopće šema sa tim izbornima i predmetima smjera, da li upisuješ šta hočeš ili?

lila_887

nadam se da sam odabrala dobru temu za svoje pitanje.. ak nisam nemojte me kamenovat :wink5: upisala sam 2007. kao vandredni student, znam da za parcijalu treba 30 tj. pola bodova po godini? i dal je bitno koje predmete prenosim u parcijalu ili ne? no međutim ako ne skupim toliko bodova do 9 mjeseca kaj u principu onda mogu napravit? jel upisujem pad prve ili kak to već funkcionira? i ako dalje ništa ne upisujem, znači ostane tako dal mogu nastavit studij za godinu-dvije dalje? jer ne znam koliko ću to sad sve uspjet s obzirom na neke stvari...

Ninek

nadam se da sam odabrala dobru temu za svoje pitanje.. ak nisam nemojte me kamenovat :wink5: upisala sam 2007. kao vandredni student, znam da za parcijalu treba 30 tj. pola bodova po godini? i dal je bitno koje predmete prenosim u parcijalu ili ne? no međutim ako ne skupim toliko bodova do 9 mjeseca kaj u principu onda mogu napravit? jel upisujem pad prve ili kak to već funkcionira? i ako dalje ništa ne upisujem, znači ostane tako dal mogu nastavit studij za godinu-dvije dalje? jer ne znam koliko ću to sad sve uspjet s obzirom na neke stvari...
nije bitno koje predmete prenosiš ako si zadovoljila bodovni prag..
ako sam dobro shvatila,tebi je ovo druga godina da studiraš prvu..
ako je tako,onda imaš pravo upisat pad,platit godinu i u toj cijeni još dvije godine studirat prvu..nakon toga,ne znam kaj dalje,ako ne očistiš godinu..

ako odustaneš od svega toga,fax čuva tvoje papire 10godina..ako se u tom periodu odlučiš vratit,platiš godinu,priznaju ti ispite koje si položila i nastavljaš dalje..
ako se ne vratiš u roku od 10 godina moraš ponovo na prijamni..

lila_887

nije bitno koje predmete prenosiš ako si zadovoljila bodovni prag..
ako sam dobro shvatila,tebi je ovo druga godina da studiraš prvu..
ako je tako,onda imaš pravo upisat pad,platit godinu i u toj cijeni još dvije godine studirat prvu..nakon toga,ne znam kaj dalje,ako ne očistiš godinu..

ako odustaneš od svega toga,fax čuva tvoje papire 10godina..ako se u tom periodu odlučiš vratit,platiš godinu,priznaju ti ispite koje si položila i nastavljaš dalje..
ako se ne vratiš u roku od 10 godina moraš ponovo na prijamni..
da, ovo je druga godina da studiram prvu.. znači ako upisujem pad onda u tih idućih dvije godine moram sve predmete položit da bi mogla normalno upisat drugu? (nema više mogućnosti upisivanja parcijale, ak sam dobro shvatila?!)

a ako odustanem, mislim jel se to treba nešto u referadi prijavit il odjavit ili samo stoji tako npr. 2 godine dok se ne odlučim vratiti i dalje nastavim studirati?

amalka

da, ovo je druga godina da studiram prvu.. znači ako upisujem pad onda u tih idućih dvije godine moram sve predmete položit da bi mogla normalno upisat drugu? (nema više mogućnosti upisivanja parcijale, ak sam dobro shvatila?!)

a ako odustanem, mislim jel se to treba nešto u referadi prijavit il odjavit ili samo stoji tako npr. 2 godine dok se ne odlučim vratiti i dalje nastavim studirati?
bez obzira na to ti se prebacuješ na izvanredno (ako si bila redovna) jer samo 2 god. možeš redovno studirati (ako se radi o istoj godini, dakle pad, parcijala). i s time ti dobivaš to da 1) platiš manje godinu, 2) imaš pravo studirati 2 god. bez da išta plaćaš.. pogledaj si na temi za izvanredne.

Ninek

ne,možeš upisat parcijalu..
samo sam ti htjela reć da kad platiš godinu nakon što si upisala pad imaš još fore dvije godine bez da plaćaš ili upisuješ..
ne znam jedino šta se događa ako ništa ne upišeš nakon što prođu te dvije godine (znači ukupno 4)..

ništa ne moraš poduzimat..al provjeri ti to još u referadi da budeš sto posto sigurna jer ti pričam iz iskustva drugih ljudi od prije par godina,tak da se možda nešto promijenilo..

lila_887

ne,možeš upisat parcijalu..
samo sam ti htjela reć da kad platiš godinu nakon što si upisala pad imaš još fore dvije godine bez da plaćaš ili upisuješ..
ne znam jedino šta se događa ako ništa ne upišeš nakon što prođu te dvije godine (znači ukupno 4)..

ništa ne moraš poduzimat..al provjeri ti to još u referadi da budeš sto posto sigurna jer ti pričam iz iskustva drugih ljudi od prije par godina,tak da se možda nešto promijenilo..
ok, sad mi je jasnije malo, tnx :happy:

ah da sjetila sam se sad, ako upisem pad (znaci ako nema 30 bodova za parcijalu) da li se ovi polozni ispiti prizanju ili sve moram ispocetka polagat?

pekto1200

jel mi moze netko lijepo objasnit sto znaci to upisat parcijalu??'prednosti, nedostatke, malo detalja???molim vas

Ninek

jel mi moze netko lijepo objasnit sto znaci to upisat parcijalu??'prednosti, nedostatke, malo detalja???molim vas
po meni je to upis pada s nekim malim beneficijama..
uglavnom samo pozitivno je da možeš reć starcima da si se maknuo s mrtve točke:laughing:
znači,treba ti 31 bod,nije bitno koji predmeti,bitni su bodovi..
upišeš parcijalu,onoliko ispita iz više godine koliko si položio iz niže,caka je u tome da ove iz više ne možeš polagat dok ne očistiš prethodnu godinu..
tako da su po meni nedostaci to što ne možeš ništa polagat,a onda ti je ustvari svejedno dal si upisao pad ili parcijalu,jer ti se ti preostali ispiti mogu razvuć na cijelu godinu..
dosta teško je ovak objasnit jer ne znam dal si izvanredni ili redovni..

pekto1200

po meni je to upis pada s nekim malim beneficijama..
uglavnom samo pozitivno je da možeš reć starcima da si se maknuo s mrtve točke:laughing:
znači,treba ti 31 bod,nije bitno koji predmeti,bitni su bodovi..
upišeš parcijalu,onoliko ispita iz više godine koliko si položio iz niže,caka je u tome da ove iz više ne možeš polagat dok ne očistiš prethodnu godinu..
tako da su po meni nedostaci to što ne možeš ništa polagat,a onda ti je ustvari svejedno dal si upisao pad ili parcijalu,jer ti se ti preostali ispiti mogu razvuć na cijelu godinu..
dosta teško je ovak objasnit jer ne znam dal si izvanredni ili redovni..
redovni sam.

Ninek

onda ti je parcijala dobar izbor,jer morao bi upisat ili pad ili parcijalu ako zadovoljiš uvjete..
mislila sam da si možda izvanredni,oni imaju pravo dvije godine studirat istu godinu bez da išta upisuju,pa reko da ne upišeš parcijalu i platiš bezveze kad imaš vremena da očistiš godinu..
parcijala it is..
dobro je to,malim koracima naprijed..:laughing:

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
mene zanima nešto- ovako upisala sam parcijalu druge, i ako ja sadadam ispite sve koje imam u indeksu jer ja onda mogu upisat parcijalu treće ili čistu drugu tj. predmete samo one koji su mi ostali s druge i ništa s treće ili kak to ide???

Nela

ako si dala SVE što si upisala onda to znači da imaš 31 ects bod iz druge godine i možeš upisati parcijalu treće

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks