Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
predmete prenosiš u sljedeću godinu a ne u semestar.ove predmete imaš pravo polagati dok nam nezavrši akademska godina.Koliko predmeta možemo prenijeti u 2 semestar?
nije bitno koje predmete prenosiš ako si zadovoljila bodovni prag..nadam se da sam odabrala dobru temu za svoje pitanje.. ak nisam nemojte me kamenovat :wink5: upisala sam 2007. kao vandredni student, znam da za parcijalu treba 30 tj. pola bodova po godini? i dal je bitno koje predmete prenosim u parcijalu ili ne? no međutim ako ne skupim toliko bodova do 9 mjeseca kaj u principu onda mogu napravit? jel upisujem pad prve ili kak to već funkcionira? i ako dalje ništa ne upisujem, znači ostane tako dal mogu nastavit studij za godinu-dvije dalje? jer ne znam koliko ću to sad sve uspjet s obzirom na neke stvari...
da, ovo je druga godina da studiram prvu.. znači ako upisujem pad onda u tih idućih dvije godine moram sve predmete položit da bi mogla normalno upisat drugu? (nema više mogućnosti upisivanja parcijale, ak sam dobro shvatila?!)nije bitno koje predmete prenosiš ako si zadovoljila bodovni prag..
ako sam dobro shvatila,tebi je ovo druga godina da studiraš prvu..
ako je tako,onda imaš pravo upisat pad,platit godinu i u toj cijeni još dvije godine studirat prvu..nakon toga,ne znam kaj dalje,ako ne očistiš godinu..
ako odustaneš od svega toga,fax čuva tvoje papire 10godina..ako se u tom periodu odlučiš vratit,platiš godinu,priznaju ti ispite koje si položila i nastavljaš dalje..
ako se ne vratiš u roku od 10 godina moraš ponovo na prijamni..
bez obzira na to ti se prebacuješ na izvanredno (ako si bila redovna) jer samo 2 god. možeš redovno studirati (ako se radi o istoj godini, dakle pad, parcijala). i s time ti dobivaš to da 1) platiš manje godinu, 2) imaš pravo studirati 2 god. bez da išta plaćaš.. pogledaj si na temi za izvanredne.da, ovo je druga godina da studiram prvu.. znači ako upisujem pad onda u tih idućih dvije godine moram sve predmete položit da bi mogla normalno upisat drugu? (nema više mogućnosti upisivanja parcijale, ak sam dobro shvatila?!)
a ako odustanem, mislim jel se to treba nešto u referadi prijavit il odjavit ili samo stoji tako npr. 2 godine dok se ne odlučim vratiti i dalje nastavim studirati?
ok, sad mi je jasnije malo, tnx :happy:ne,možeš upisat parcijalu..
samo sam ti htjela reć da kad platiš godinu nakon što si upisala pad imaš još fore dvije godine bez da plaćaš ili upisuješ..
ne znam jedino šta se događa ako ništa ne upišeš nakon što prođu te dvije godine (znači ukupno 4)..
ništa ne moraš poduzimat..al provjeri ti to još u referadi da budeš sto posto sigurna jer ti pričam iz iskustva drugih ljudi od prije par godina,tak da se možda nešto promijenilo..
po meni je to upis pada s nekim malim beneficijama..jel mi moze netko lijepo objasnit sto znaci to upisat parcijalu??'prednosti, nedostatke, malo detalja???molim vas
redovni sam.po meni je to upis pada s nekim malim beneficijama..
uglavnom samo pozitivno je da možeš reć starcima da si se maknuo s mrtve točke:laughing:
znači,treba ti 31 bod,nije bitno koji predmeti,bitni su bodovi..
upišeš parcijalu,onoliko ispita iz više godine koliko si položio iz niže,caka je u tome da ove iz više ne možeš polagat dok ne očistiš prethodnu godinu..
tako da su po meni nedostaci to što ne možeš ništa polagat,a onda ti je ustvari svejedno dal si upisao pad ili parcijalu,jer ti se ti preostali ispiti mogu razvuć na cijelu godinu..
dosta teško je ovak objasnit jer ne znam dal si izvanredni ili redovni..
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.