AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

mimi18

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
nažalost mislim da ne jer za parcijalu trebaš 31 bod
neka još netko potvrdi
najbolje da objasniš situaciju u referadi
Zašto si upisala 29 bod, nisi mogla iskombinirat 31 ili?
da, nisam mogla upisat 31 bod.. a nista, pisat cu drugu, nemam izbora.. imam barem priliku rijesit tih par ispita=)

Eriatarka

Dragi forumaši / forumašice!
Mogu li izvanredni studenti koji su upisali parcijalu, primjerice druge godine, tu istu parcijalu studirati po principu dvije godine. Mislim ne znam kako da se izrazim ljepše. Ali evo primjera, upisala sam prvu godinu, studirala ju dvije godine i nakon te dvije godine upisala parcijalu druge. Zanima me mogu li sada također studirati dvije godine tu parcijalu druge.
Lijep i srdačan pozdrav!

Prčiguz

prosle godine sam upisao parcijalu i imao sam 32 boda, sad sam skupio 53 boda i znaci li to da mogu s tih 53 boda upisat drugu godinu i prenest tih 7 bodova tj uvod u drzavu i pravo ,jer ostalo mi to od prve god a vec sam upisao parcijalu

unaprijed zahvaljujem na odg

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dragi forumaši / forumašice!
Mogu li izvanredni studenti koji su upisali parcijalu, primjerice druge godine, tu istu parcijalu studirati po principu dvije godine. Mislim ne znam kako da se izrazim ljepše. Ali evo primjera, upisala sam prvu godinu, studirala ju dvije godine i nakon te dvije godine upisala parcijalu druge. Zanima me mogu li sada također studirati dvije godine tu parcijalu druge.
Lijep i srdačan pozdrav!
Možeš studirati dvije godine, bez obzira radi li se o čistoj godini ili parcijali.

prosle godine sam upisao parcijalu i imao sam 32 boda, sad sam skupio 53 boda i znaci li to da mogu s tih 53 boda upisat drugu godinu i prenest tih 7 bodova tj uvod u drzavu i pravo ,jer ostalo mi to od prve god a vec sam upisao parcijalu

unaprijed zahvaljujem na odg
Možeš.

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
možda glupo pitanje, ali ako sam nakon parcijale druge, upisala ove godine "čistu" drugu i prenesla financiranje, jel mi se ono broji za parcijalu treće ili moram skupiti 31 samo od predmeta iz druge godine? nadam se da će me netko skužiti :blushed: :D

Nela

za parcijalu treće ti se gledaju samo ispiti iz druge
znači iz druge moraš skupiti 31 bod

Maja69

meni ništa nije jasno u vezi te parcijale,prva sam godina i ako sakupim malo više od 32 bodova,mogu upisat parcijalu? jer meni su rekli da se eventualno može prenjeti informatika i engleski.kome se trebam obratiti na faksu? a drugo pitanje je kad onda upisujem 2.godinu?kad položim sve iz prve do npr. 1 mj ili prije, kad je onda upis u 2.godinu? help

Afrodita

Za parcijalu ti treba minimalno 31 ECTS od mogućih 60ECTS, to je za parcijalu, a da upišeš drugu čistu godinu treba ti minimalno 50 ECTS, s tim da možeš prenijeti 10 u drugu, to ti je jedan predmet, uz IZNIMKU engleski i informatika koje zajedno nose 9 ECTS (2+2+5).
Dok upišeš parcijalu, NEmožeš polagat predmete s druge godine dok ne očistiš one s prve.
Upisi i za parcijalu i za čistu godinu su ti prije početka akademske godine ak se ne varam,oko 10. ili 11. mj. (JESEN),
to neznam točno.

Nela

meni ništa nije jasno u vezi te parcijale,prva sam godina i ako sakupim malo više od 32 bodova,mogu upisat parcijalu? jer meni su rekli da se eventualno može prenjeti informatika i engleski.kome se trebam obratiti na faksu? a drugo pitanje je kad onda upisujem 2.godinu?kad položim sve iz prve do npr. 1 mj ili prije, kad je onda upis u 2.godinu? help
da, kao što je kolegica iznad rekla
parcijala znači da upisuješ pola godine
međutim, na svugdje ti se piše da si ti jo uvijek prva godina(npr. kod potvrda)
to ti je ustvari povlašteni pad
koliko si bodova skupila toliko možeš upisati iz druge godine
najprije polažeš ispite s prve godine pa kad to sve riješiš onda ispite iz druge
ali isto ti je tako i ako preneseš jedan predmet, najprije njega moraš položiti da bi mogla polagati ispite iz druge
ako ti što još nije jasno slobodno pitaj

božena

Upisala sam parcijalu druge godine (ostala mi dva ispita po 7 ECTS iz prve). Iz druge sam upisala sve osim radnog i obiteljskog. Ispite iz prve i druge godine sam sve položila (osim građanskog koje ću položiti na prvom roku u rujnu). Moje je pitanje da li mogu polagati u rujnu i listopadu radno i obiteljsko koje nisam upisala ? Molim Vas ako netko zna da li postoji ikakva mogućnost, na koji način se može dobiti odobrenje, kome treba slati molbu (kojem tijelu ili osobi na faksu) ?

Nicole

Upisala sam parcijalu druge godine (ostala mi dva ispita po 7 ECTS iz prve). Iz druge sam upisala sve osim radnog i obiteljskog. Ispite iz prve i druge godine sam sve položila (osim građanskog koje ću položiti na prvom roku u rujnu). Moje je pitanje da li mogu polagati u rujnu i listopadu radno i obiteljsko koje nisam upisala ? Molim Vas ako netko zna da li postoji ikakva mogućnost, na koji način se može dobiti odobrenje, kome treba slati molbu (kojem tijelu ili osobi na faksu) ?
ne možeš polagati ispite koje nisi upisala,
bez obzira na to što si rješila sve ostalo.

ukoliko si izvanredni student, te ispite ćeš
moći polagati već na prvom roku nakon upisa
jer izvanredni ne moraju odslušati predavanja
da bi izašli na ispit.

ako si redoviti student, onda ćeš za to morati
pričekati završetak predavanja.

ako ipak želiš slati molbu, trebaš se obratiti
pročelnici, prof. Marčetić.

blabla

Re: OGLASNA PLOČA za I. godinu

imam 34 bodova ...kolko košta upis parcijale???
mislim da oko 3300 kn (više o tome imaš na temi: događanja na fakultetu-školarina), ali još imamo vremena u 9.mj.za "skupiti" više bodova:crazy:

zagreb

imam pitanje.pala sam prvu godinu i ponovila je.pošto možda ne uspijem dat dva ispita-14boda,zanima me šta sad dalje?čula sam da se moram prebacit na izvanredne ali neznam dal moram ponovit kao izvanredni ponovu prvu godinu ili mogu upisati parcijalu druge.hvala unaprijed

Stranger

imam pitanje.pala sam prvu godinu i ponovila je.pošto možda ne uspijem dat dva ispita-14boda,zanima me šta sad dalje?čula sam da se moram prebacit na izvanredne ali neznam dal moram ponovit kao izvanredni ponovu prvu godinu ili mogu upisati parcijalu druge.hvala unaprijed
Mislim da ne mijenjaš svoj status ako prvi puta upisuješ pad 2. godine ili parcijalu.
Pogledaj pravilnik o stručnom studiju
članak 33. stavak 2. Tijekom studija na studiju Odjela student može ponavljati istu godinu studija samo jedanput. Posljednja godina studija ne može se ponavljati.
i stavak 5. Redoviti student koji na kraju ponovljene godine studija ne ispuni uvjete za upis u narednu godinu gubi status redovitog studenta.

Dakle iz ovog zaključujemo da ne smiješ ponovno pasti godinu koju si ponovljala,a to u tvojem slučaju znači da možeš ponovno upisati 2. godinu bez da mijenjaš status u izvanredni.

tinach

imaš u indeksu :)
pa i nemam baš. ja sam bila na starom programu pa sam se prebacila na bolognu..imam jedino ove ispite koje sam upisala po bologni.

jel mi može netko pogledati koliko bodova nose- upravno pravo, obiteljsko i osnove prava društava?

i može li mi netko reći koliko mi bodova treba da upišem treću? mogu li upisati treću bez položenih- radnog i građanskog?:unsure:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks