Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
jos trebas dodati da Durheim pise o soc.cinjenicama u svom djelu Pravila soc.metode i da se za njega soc.cinjenica saastoji od djelovanja misljenja i osjecaja koje su vanjske u odnosu na pojedinca i koje imaju snagu prisile pomocu koje kontroliraju indivdualna ponasanja...Svaki utvrđeni ili neutvrđeni način činjenja koji je u stanju vršiti vanjsku prisilu na pojedinca.Pod društvenom činjenicom podrazumjeva se i kolektivna svijest-ideje,vjerovanja, iskustva i skup normi koje reguliraju društvene odnose.Djelovanje vanjske sile na ljudsko ponašanje.Vanjske su u odnosu na pojedinca i djeluju kroz institucije društva i socijalne norme,vrijednosti,religiozna uvjerenja ili kroz soc integraciju i nac heterogenost.eto...nadam se da sam pomogle...uglavnom-reguliraju ljudsko ponašanje u društvu.
1.52.strjel zna netko odgovore na ova pitanja?
na kojim stranicama se nalaze ova pitanja i koja ulaze u staro, a koja u novo gradivo?
1. za Webera formalizam je?
2. Rehbinderov doprinos pravu? (dal se to odnosi na one njegove podjele)
3. profesonalizacija?
4. generalizacija?
5. Renner?
alternativni, spasiteljski, reformatorski i revolucionarnimolim vas da mi netko odgovori na ovo pitanje: podjela društvenih pokreta prema Aberleu
ovak..prvih 10 pitanja su ti na nadopunjavanje..tj. odgovor jednom riječju ili max 3.na pismenom ima 26 pitanja, mogućih je 100 bodova a za prolaz treba 51 bod.
Tko zna kakvog su tipa pitanja? jesu li sva mini eseji ili su kao za politologiju?
Koja je metoda rezultirala djelom "protestantska etika i duh kapitalizma"?
u kojem dijelu Marx iznosi svoju teoriju klasa?
Tko je formirao teoriju srednjeg dosega?
Što je verbalni iskaz?
Tko je predstavnik psihološke teorije devijantnosti?
Opišite tri nivoa Marxove teorije klasa i klasnog konflikta.
Objasnite izvore moći po Michaelu Mannu!
Što je konkubinat
Ukratko opišite u kojim područjima sociologije se očituje značaj Durkheima.
jaooooooo, dosta pitanja :hebemu: al nemam knjigu a u skripti mi toga nema...pa ako netko ima volje i srca za odgovoriti :love7:
hvala!
Tracytko je skovao termin ideologija?
Prvih 10 pitanja nosi 3 boda, a ostali po 4 ili 5 - ne znam po kojem principupošto ispit ima 100 bodova..rekla bih da esejski nose po 5...a na dopunjavanje po 2 boda![]()
Kako onda cijeli ispit ima ukupno 100 bodova ako se na ovaj način boduje?:confused2:Prvih 10 pitanja nosi 3 boda, a ostali po 4 ili 5 - ne znam po kojem principu
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.