AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

marty1711

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel znate tko ispituje u sobi 67/III?
Na kabinetu br. 67 piše Petrović i on je super , ja sam polagala kod njega na prošlom roku. Ali ispitivali su osim njega još i Miladin i Tepeš. Svi smo bili na popisu za kabinet 67 i onda su oni raspodjelili indexe i svako je zvao svoje.

Balerinica

Vrlo vjerojatno ce ispitivati prof. Tepes i prof. Miladin. Sve pohvale, prosli rok je bilo oko 20-ak studenata. Njih dvoje su ih rijesili u roku od 10min maksimalno. Plus minus koja minutica. Puno je manji stres i stvaaarno pitaju najosnovnije. Sta je je...Miladin je srusio jednu curu ali brate mili ta nije znala sto je dionica. Mislim ne vrijedjam nikoga ali to je temelj.
Sretno svima nama sa ucenjem i ispitom. Poslije svi na rakiju :)))

Jennifer

ima ko pitanja od prof tepeš?
tepeŠ:

1.odgovornost trgovaČkih druŠtva
2.osinivanje d.0.0.
3.kada solidrano odg.za poČinjenu Štetu
4.razrjeŠnica
5.opozivanje Članova u d.d. I d.o.o.
6.poslovni udio
7.gl.skupŠtina
8.Što je dionica,sve
9.Što je temeljni kapital
10. Odgovornost u komaditnom druŠtvu
11.tajno druŠtvo
12.Što je imovina
13.kako su ureĐeni odnosi u tajnom druŠtvu po kojem zkonu?
14.vlastite dionice
15.organi d.d-a
16.punomoc po zaposlenju
17.jtd
18.prospekt,javni upis dionica,sve
19.registar dionica
20.kada odgovaraju osnivaČi druŠtva kod dd-a
21.razlike izmeĐu simultanog i sukcesivnog osnivanja dd.-a
22.upravni odbor
23.razlika izmeĐu dualistiČkog i monistiČkog ustroja
i o Čemu ovisi kako Će druŠtvo biti ustrojeno?
24.vinkulirane dionice i razlozi zbog kojih druŠtvo moŽe vinkulirati dionice
25.odgovornost osnivaČa d.d-a
26.izvrŠni i neizvrŠni direktori
27.prokura,ograniČenja prokurista
28.tvrtka
29.revizija osnivanja-trgovci pojedinci
30.vlastite dionice
31.eu.gosp.interes,udruŽenje

dea

Svaka cast onima koji su ovo naucili za 5 dana...ja sam probala a vidjet cemo jel dovoljno za prolaz

Srćeko

eto bila sam kod Tepeš i pala sam ali zasluženo.. nisam znala ortaštvo i gospodarsko int. udruženje..
nadam se da će više sreće biti u 4. mjesecu :)

dea

eto ipak sam položila nakon 5 dana :) no smatram da to nije dovoljno. Moja prednost je možda što radim u upravi d.d. pa su mi neke stvari poznate. Sve se stigne naučit ali treba da to sjedne. Prof. Tepeš je rušila skoro sve. Mislim da u grupi od 9:00 ih je prošlo 2,3 a od 10:00 dok sam ja bila a bila sam među zadnjima samo 2. Pita u detalje. Ne smije se ništa krivo nit izgovorit. Ne mogu rec da ne pomaže ili da su to teška pitanja ali mora se znat sve do detalja i definicije točno onako kako piše.Uglavnom nema greške.Ima dosta neugodan nastup s komentarima koji stvarno nisu potrebni.

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam bila kod prof. Miladina, prošla sam, , na brzinu je on ispitao to, ,pitanja, prokura, trg punomoć, ,i koje još punomoći postoje i ko opoziva upravu dd

martina1

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
evo i ja sam odgovarala kod prof Tepeš, prošla sam...kod nje se stvarno mora znati i nema nikakvog muljanja, sve definicije treba jako dobro znati i tak...:)

studentca

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
eto ipak sam položila nakon 5 dana :) no smatram da to nije dovoljno. Moja prednost je možda što radim u upravi d.d. pa su mi neke stvari poznate. Sve se stigne naučit ali treba da to sjedne. Prof. Tepeš je rušila skoro sve. Mislim da u grupi od 9:00 ih je prošlo 2,3 a od 10:00 dok sam ja bila a bila sam među zadnjima samo 2. Pita u detalje. Ne smije se ništa krivo nit izgovorit. Ne mogu rec da ne pomaže ili da su to teška pitanja ali mora se znat sve do detalja i definicije točno onako kako piše.Uglavnom nema greške.Ima dosta neugodan nastup s komentarima koji stvarno nisu potrebni.
po čemu si učila? :)

Sanja_19_

Moze li mi netko reci da li je potrebno proci Zakon o trgovačkim društvima (NN 111/93, 34/99, 121/99, 52/00 – odluka Ustavnog suda, kako pise na stranci upravnog studija ili je dovoljno samo uciti iz knjige?

Lux

pao zasluženo kod miladina. :S valjda budem u 4mj prošao

e da,napisao sam skriptu za OPD po novoj knjizi,ali mi neće slat na danu adresu od uredništva.pa mi nije jasno wtf

Lux

ispravak,bila je greška u mom netu...ugl skripta je poslana,vjerojatno će se stavit gore kroz par dana.rađena je po novoj knjizi. have fun and luck peeps

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks