AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

topanga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ekipa imam par pitanja pa ako ima koja dobra dusa da mi odgovori...koliko je tezak ovaj predmet?da li se mora uciti iz knjige ili je dovoljna skripta?ako je dovoljna skripta koja bi to onda bila tocno??hvala svima!!!
po meni je dosta tezak, ima dosta nabrajanja i moras puuuno toga zapamtit. ima skripta, navodno je od jennifer dobra. ja osobno ucim iz knjige jer je jako dobro napisana. imas pitanja tu na forumu..kolko sam shvatila uglavnom po tome pitaju. nadam se da sam bar malo pomogla:happy:

martina_sk

Administrator
ej ekipa imam par pitanja pa ako ima koja dobra dusa da mi odgovori...koliko je tezak ovaj predmet?da li se mora uciti iz knjige ili je dovoljna skripta?ako je dovoljna skripta koja bi to onda bila tocno??hvala svima!!!
ja sam učila iz knjige pa ne znam jel dovoljna skripta, ali mislim da je dosta ljudi prošlo po skripti. nije baš težak ispit, jedna je od lakših na drugoj godini. odi na temu foruma gdje se pišu predmeti iz druge godine po težini pa vidi tako gdje su ga ljudi rangirali.

Melanie

Bakalar
Kolege...

Može li mi netko reći koji su najbitniji dijelovi kod osnivanja d.d. i d.o.o ? Jer toga u knjizi ima previše, i sve mi je manje više nerazumljivo, i teško za pohvatati, pa da mi kažete na što da obratim pažnju, što najviše pitanju iz tog dijela?

Pliz... ispit je blizu... :unsure: :unsure:

btw. ovaj ispit mi je do sada najgori; užas. :bang:

rita

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ma stavit će raspored vjerojatno danas...

jel zna netko na šta se odnosi probijanje pravne osobnosti? pliiiz? :(
to ti je kod TD gdje članovi nisu odgovorini za obveze društa i tu činjenicu zlouporabe (4 slučaja) onda dolazi do probijanja pravne osoobnosti tj.pravnog subjektiviteta i odgovorni su (osobno i neograničeno i solidarno) za obveze koje društvo ima prema vjerovinicima

Eriatarka

Nema Tepeš, nema Ceronje, još da ispit stave tamo negdje oko srijede / četvrtka ... uf ... :) (nekim slučajem, iako svi znamo da je rano u ponedjeljak ujutro)

Akrap

jel netko zna kakav je taj Miladin jel pomaže za prolaz? :D..ja znam prvi dio knjige odlično drugi baš ne..:D

anavi11

SigurNo petrovic i miladin ispituju onda! Cula sam da je petrovic super pita 3 standardna pitanja i ne davi! Hvala bogu da nije u ponedjeljak ispit!!

Eriatarka

Možda je i Petrović, možda Petričević, nemam pojma. Napisala je jedna kolegica prije nekoliko stranica da ni ona nije sigurna kako se točno zove.
I ovo je još napisala: Moja pitanja su bila: prokura, načelo održavanja temeljnog kapitala, i organi d.o.o. , kolegicu je pitao predmet poslovanja, odlučivanje skupštine i neznam koje je bilo zadnje pitanje. Kolegu je pitao komanditno društvo , podružnicu i isto neznam koje je bilo zadnje pitanje. Uglavnom, pita skroz u kratkim crtama, nije potreban opširan odgovor, Postavi jasno pitanje i dovoljan je jasan odgovor. Profesoru stvarno svaka pohvala. Uglavnom svi troje smo prošli i dobili 3.

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pa Siniša Petrović je napisao knjigu. Pretpostavkljam da je Petrović ipak, ne Petričević. To je jedna osoba :D
Vjerovatno onda on i Miladin ispituju, ukoliko nema ni Tepešice.

IVANA1102

ima tko pitanja od tog petrovića ili kako već...prošla sam skriptu pa bi sad po pitanjima ponavljala pa kud puklo da puklo???

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks