AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

u.pravni.k

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hvala svima koji objavljuju skripte. Malo me stislo (dijete, posao..) pa ne stignem, neće mi to stati u mozak...
Jel' ima netko odgovore po pitanjima, onako ukratko? može na pm.
Rado se odužim. Hvala

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
trenutno ispituju profesor Miladin koji se čini ok i fer, relativno kratko pita, nema zategnute atmosfere i ne pita nebuloze i detalje, već bi se po pitanjima kaj ljudi pišu iza roka dalo zaključiti da su to fakat osnove koje bi svatko trebao znati da bi položio predmet. Po postovima od ranije možeš zaključiti da se prof. Tepeš i nije proslavila kao ispitivač. Sve je to ipak individualno iskustvo svakog studenta, netko ima sreće pa ga se pita kratko, netko duže...ti nauči, pa briga te kod koga te stave, mislim da je dovoljno vremena do roka početkom aprila, ispit je obično ponedjeljkom ujutro, dakle bit će ziher oko 2.4.

anita1989

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pozdrav svima..zanima me jel prof ispituju isključivo po tim pitanjima koja se vrte po forumu, ili svaki put pitaju nešto drugo i novo? :unsure:

inna

eeeej,moze mala pomoc? zna neko odg na pitanje: kad se drustvo smatra osnovanim? hvala unaprijed :)

Andreja

pozdrav svima..zanima me jel prof ispituju isključivo po tim pitanjima koja se vrte po forumu, ili svaki put pitaju nešto drugo i novo? :unsure:
možeš se slobodno osloniti na pitanja s foruma, mislim da većina studenata uči po njima :wink5:

Akrap

pozdrav ljudi..dali mi netko može reč el treba učit one posebnosti iz knjige ima ih nekih dvadesetak stranica..el to ispituju na usmenom???fakat je odvratno za naučit..:DD..

ch_smile

kakva su vam iskustva sa komisijskog ispita? hvala ;)

pozdrav ljudi..dali mi netko može reč el treba učit one posebnosti iz knjige ima ih nekih dvadesetak stranica..el to ispituju na usmenom???fakat je odvratno za naučit..:DD..
ja to nisam učila, i koliko sam puta bila na ispitu, nitko nije pitao to, tak da smatram da ne treba ;)

Dolla

Miss Gates
Može samo pojašnjenje o kakvim se posebnostima radi? Učim iz knjige al ne kužim na što misliš, da li na uređeno tržište ili?

koni

Prof. Ceronja je na predavanjima rekao da to njie tako bitno pa se nadam da neće to pitati.
Kako objasniti kapitalno načelo?

Maja69

kapitalno načelo se spominje kod jtd i komanditnog društva, ako se društvenim ugovorom ne predvide drukčija rješenja sudjelovanje u dobiti i gubitku odredit će se kombinacijom kapitalnog i personalnog načela kod jtd i kapitalno načelo i načelo primjerenosti kod komanditnog društva
kapitalno načelo je prva faza podjele dobiti, 1/3 dobiti se dijeli članovima u skladu s njihovim udjelima u kapitalu (a kod komanditnog neovisno jel je riječ o komplementarima ili komanditorima), pri utvrđivanju udjela člana vodi se računa o eventualnoj promjeni visine udjela tijekom poslovne godine

Akrap

Može samo pojašnjenje o kakvim se posebnostima radi? Učim iz knjige al ne kužim na što misliš, da li na uređeno tržište ili?
to ti je na strani 153-171 u knjizi..nadam se da neče pitat to :)

anavi11

jel istina da nema tepes do daljnjeg?? tj od roka 2.4.? cula sam da je otisla negdje pisati doktorat, dakle onda je ostao samo miladin...jel zna tko sta o tome???

Eriatarka

Kada je obično onda ispit? Ponedjeljkom ili četvrtkom?

Btw, ja sam pročitala u prijašnjim postovima da nema Ceronje ... a budući da idem prvi put, ako uopće odem, nemam pojma je li to dobro ili ne.

martina1

Btw, ja sam pročitala u prijašnjim postovima da nema Ceronje ... a budući da idem prvi put, ako uopće odem, nemam pojma je li to dobro ili ne.
ispit je obično ponedjeljkom...da, ceronje nema, mislim da je dobro da ga nema, jer sam čula da se kod njega teško prolazi

martina_sk

Administrator

da, obično je ponedjeljkom i jako je dobro što ga nema jer dugo ispituje, cjepidlači i pita sve živo. bar tako svi kažu, ja kod njega nisam bila.

IVANA1102

ej ekipa imam par pitanja pa ako ima koja dobra dusa da mi odgovori...koliko je tezak ovaj predmet?da li se mora uciti iz knjige ili je dovoljna skripta?ako je dovoljna skripta koja bi to onda bila tocno??hvala svima!!!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks