AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

martina_sk

Administrator
pozdrav svima! danas sam pocela ucit..mislila sam ic na ovaj rok sad 20.2. sto vi mislite dal cu stic naucit? ucim iz nove skripte koju je napravila jennifer...ima 62 strane.. inace ucim po 10 sati dnevno al ovo mi se cini dosta komplicirano. jedino me veseli da nema ceronje...:happy:
ma proći ćeš sigurno, to je sasvim dovoljno ;)

Srćeko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
malo sam kratka s vremenom pa me zanima šta misliti jel bi bilo dosta naučiti samo po pitanjima iz te nove skripte?!

Lavica01

malo sam kratka s vremenom pa me zanima šta misliti jel bi bilo dosta naučiti samo po pitanjima iz te nove skripte?!
Kolegice, da li misliš na ovu najnoviju skriptu od Jennifer ili konkretno na neka pitanja i odgovore?

dea

pitance...kako još nije objavljeno kad je ispit...da li su ispitu uvijek pon.?pitam da se mogu org. na poslu...

topanga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pitance...kako još nije objavljeno kad je ispit...da li su ispitu uvijek pon.?pitam da se mogu org. na poslu...
Kolko ja znam do sad je uvijek bio ponedjeljkom ujutro.

daj nek netko da link od te skripte, ja ju ne mogu naci :p
Prva u skriptarnici.. Nemogu na komp,preko mobiteka sam pa ti nemogu staviti link.

Ajme i ja sam tek počela, ne stignem učitit više od 4 sata dnevno zbog posla no izaći ću pa kud puklo !!!
Ma stignemo to naucit,samo treba sjest i zapet :D sretno nam bilo :)

Marina.B.

Kolko ja znam do sad je uvijek bio ponedjeljkom ujutro.

Prva u skriptarnici.. Nemogu na komp,preko mobiteka sam pa ti nemogu staviti link.

Ma stignemo to naucit,samo treba sjest i zapet :D sretno nam bilo :)
Nije uvijek ponedjeljkom, u 9 mjesecu je bio u četvrtak.

Akrap

alo kolegice i kolege..pitaju me ljudi s našeg faksa jel prof. Ceronje nema do devetog mjeseca???jel zna neko jeli to istina stvarno ga nebu do devetog mjeseca na rokovima???ako neko zna neka kaže pliss

Andreja

alo kolegice i kolege..pitaju me ljudi s našeg faksa jel prof. Ceronje nema do devetog mjeseca???jel zna neko jeli to istina stvarno ga nebu do devetog mjeseca na rokovima???ako neko zna neka kaže pliss
da, nema ga do tad :crazy:

Jennifer

da li mi netko može pomoći s ovim pitanjima:

1.prava dividendi
2.tužba za zaštitu tvrtke
3.kako se prenose dionice zabilježene u SKDD
4.u kojem su odnosu dozvole s predmetom poslovanja
5.actio pro socio i actio negatoria
6.što je pravo prvenstva i može li se ograničiti
7.što se kod d.d. unosi u sudski registar a što u zbirku isprava (a što kod d.o.o.)
8.razrješnica

hvala puno

Dolla

Miss Gates

1.prava dividendi
7.što se kod d.d. unosi u sudski registar a što u zbirku isprava (a što kod d.o.o.)
8.razrješnica

hvala puno
Kako si ti uspjela napraviti skriptu za ovaj predmet ako ne znaš odgovore na ova pitanja??? To bi sve (osim 4. jer to pitanje nigdje nisam vidjela) već moralo biti u njoj... :confused:

Jennifer

Kako si ti uspjela napraviti skriptu za ovaj predmet ako ne znaš odgovore na ova pitanja??? To bi sve (osim 4. jer to pitanje nigdje nisam vidjela) već moralo biti u njoj... :confused:
hehe kolegice...skriptu nisam radila napamet već čitajući i prepisujući iz knjige kao i svi drugi koji rade skripte...a to neznači da sad svo gradivo znamo napamet da bi znali i gdje se koji odg nalazi...

na šta se odnosi pitanje obveze članova d.d. ??
Obveze članova se odnose na uplatu uloga, ali u slučaju ako smo osnivači društva, na lojalno postupanje prema dioničarima u društvu

lola

1.prava dividendi
8.razrješnica

hvala puno
Odgovor pod 3.
Za prijenos dionica koje su zabilježene elektroničkim zapisom u kompjuterskom sustavu SSKDD traži se odgovarajući unos u taj sustav na račun stjecatelja.Za prijenos se traži da se dionice s računa prenositelja prenesu na račun stjecatelja dionica.
odgovor pod 5.
actio pro socio- pravo na podizanje tužbe protiv drugog člana radi ostvarenja zahtjeva koje prema tom članu ima društvo
actio negatoria- pravo na podizanje tužbe zbog neovlaštenih zahvata uprave u područje nadležnosti skupštine drzštva odnosno zbog prekoračenja ovlasti uprave

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks