AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

chasei

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bok kolege!!! zanima me je li dovoljno uciti po pitanjima sa foruma za prolaz???i jel tezak usmeni??puno hvala
pa, ako ti se posreći, možda...pitanja sa foruma su općenita,a profesori malo kopkaju unutar toga...literature je malo, treba naučit SVE...tako da ono što vam se čini da je detalj,naučite, jer nije detalj, baš stoga jer nema puno za učenje...
i iskreno, više od tjedan i pol vam ne treba za učenje...

lavica7800

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hej kolege..zanima me jel iz knjige treba naučit sve cijeline ili je neki dio možda izbačen?! ;) znam da ni ovako nema baš puno literature,ali svaki izbačeni dio se jako cijeni ;) hvala

*Mini*

hej ljudi..vidim da su objavili kada je usmeni...i da je u sobi 65/2 a gledala sam na katedri to je soba prof. dr.sc. Zoran Parać...a nisam do sad vidjela bas da on ispituje...pa ono...zna neko kakav je on...i tak to malo o tome...mozda neko drugi inace ispituje u toj sobi...

laminat

Ma jok,ne bude ti Parać ispitival,stalno za ispit stave tu sobu a ispituju Petar Seronja,Nina Tepeš i Markovinović,uvijek bar dvoje od navedenih profesora ispituje..

laptopp

Molim Vas kolege pomozite:

1) Koja je visina temeljnog kapitala za pojedine brojeve članova (9,15,21) nadzornog odbora?
-ne piše to u knjizi

2)zašto u nadzornom odboru mora biti neparan broj članova?

3)Unutarnja i vanjska revizija? -takođerr nema u knjizi

4)koji je drugi naziv središnje depozitarne agencije? ona se više tako ne zove,ali prof pita koji je naziv...(užas!!)

5) kako znamo koje je vrijednost dionica bez nominalnog iznosa ?

POMOZITE!!!
očelavit ću od ovog predmeta...

Andreja

Molim Vas kolege pomozite:

1) Koja je visina temeljnog kapitala za pojedine brojeve članova (9,15,21) nadzornog odbora?
-ne piše to u knjizi

2)zašto u nadzornom odboru mora biti neparan broj članova?

3)Unutarnja i vanjska revizija? -takođerr nema u knjizi

4)koji je drugi naziv središnje depozitarne agencije? ona se više tako ne zove,ali prof pita koji je naziv...(užas!!)

5) kako znamo koje je vrijednost dionica bez nominalnog iznosa ?

POMOZITE!!!
očelavit ću od ovog predmeta...

odgovor na 4. pitanje - po novom zove se Središnje klirinško depozitarno društvo, sad neznam dal je to odgovor kojeg tražiš :blushed:

aRpoteNa

Molim Vas jel meni može netko odg. na ova pitanja... (tek sam pocela ucit a rok samo sto nije pa sve to radim brzinski...pomagajte plizzz)

1. likvidacija, likvidacijska masa?
2. Što znači solidarno (koje 4 stvari treba nabrojati)?
3. u kojem društu ne postoji hijerarhijski odnos?
4. Kada se smatra da su clanovi zlouporabili okolnosti?
5. Razrješnica- tko bi opozvao upravu ako ne dobije razrješnicu (i općenito kad pita samo razrješnica- što treba na to odgovoriti)

aRpoteNa

Molim Vas jel meni može netko odg. na ova pitanja... (tek sam pocela ucit a rok samo sto nije pa sve to radim brzinski...pomagajte plizzz)

1. likvidacija, likvidacijska masa?
2. Što znači solidarno (koje 4 stvari treba nabrojati)?
3. u kojem društu ne postoji hijerarhijski odnos?
4. Kada se smatra da su clanovi zlouporabili okolnosti?
5. Razrješnica- tko bi opozvao upravu ako ne dobije razrješnicu (i općenito kad pita samo razrješnica- što treba na to odgovoriti)
..zna li netko odg na ova pitanja... netko..bilo tko...

Katarina J

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
doživljaji sa današnjeg ispita?

hvala :)
pitanja sa današnjeg roka: (prof. Tepeš)

trgovac pojedinac, JTD, TD, EGIU, razlike društva osoba i kapitala, temeljni kapital(dvije glavne uloge), probijajnje pravne osobnosti(slučajevi), tvrtka, zaštita tvrtke, prokura(ovlasti, ograničenja prokurista), dionice bez nominalnog iznosa(čime se izražavaju), kvota dionice, organi kod d.d-a(monistički i dualistički ustroj), upravni odbor, izvršni direktori, jeli TD. trgovačko dr, ovlasti upravnog odbora kod d.d.-a, društva osoba i nešto ima veze sa trgovačkim ugovorom, ne mogu se sjetiti:laughing:

Atmosfera na ispitu je čist ok, prof. daje dosta vremena da promisliš i ne požuruje, stvarno je dobra, bar meni:happy:

jedino kaj je danas proslo mislim, dvoje ljudi kod nje, a bilo nas je sve skupa 7, a za prof. Ceronju i kako je on ispitivao, nisam niš čula
:happy:

Sanjek

pitanja sa današnjeg roka: (prof. Tepeš)

trgovac pojedinac, JTD, TD, EGIU, razlike društva osoba i kapitala, temeljni kapital(dvije glavne uloge), probijajnje pravne osobnosti(slučajevi), tvrtka, zaštita tvrtke, prokura(ovlasti, ograničenja prokurista), dionice bez nominalnog iznosa(čime se izražavaju), kvota dionice, organi kod d.d-a(monistički i dualistički ustroj), upravni odbor, izvršni direktori, jeli TD. trgovačko dr, ovlasti upravnog odbora kod d.d.-a, društva osoba i nešto ima veze sa trgovačkim ugovorom, ne mogu se sjetiti:laughing:

Atmosfera na ispitu je čist ok, prof. daje dosta vremena da promisliš i ne požuruje, stvarno je dobra, bar meni:happy:

jedino kaj je danas proslo mislim, dvoje ljudi kod nje, a bilo nas je sve skupa 7, a za prof. Ceronju i kako je on ispitivao, nisam niš čula
:happy:

A samo su prof. Ceronja i prof. Tepeš ispitivali?

arnela

Hoće,prof.Ceronja će biti u srijedu.Pravi je profesor u svakom smislu riječi.Traži znanje ali savršeno korektan,strpljiv,spreman pomoći koliko treba,Pravo društava pretvara u zanimljivu studiju.Bečka škola.
Svaka čast!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks