AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

*Mini*

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
e ne mogu vjerovat da mogu biti tako bezobrazni i sve da stave u pon... stvarno ono...bas to njima se zuri na godisnji i ajmo sve u pon. pa da nas se rijese sto prije. ima da svi prodemo sad zato !!! i da nas pitaju samo osnovne stvari i da tam ne ulaze u detalje kako, zasto i to...

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
e ne mogu vjerovat da mogu biti tako bezobrazni i sve da stave u pon... stvarno ono...bas to njima se zuri na godisnji i ajmo sve u pon. pa da nas se rijese sto prije. ima da svi prodemo sad zato !!! i da nas pitaju samo osnovne stvari i da tam ne ulaze u detalje kako, zasto i to...
Upravo to, rok je 5.-9.7 a sve u ponedjeljak stave! :angry: :angry:

medo

:sad:Ljudi zna li tko koliko prof. ispituje pa po 20 ljudi u grupi, za sat vremena druga grupa...dal će svaku grupi drugi ili ?? U 11 sam tu ,a onda u 1 i 45 na općem upravnom, bojim se da je to neizvedivo jer vjerojatno su i drugi u gužvi ,svima će nam se žuriti,jedni drugima uz najbolju volju nećemo moći pomoći, baš smo jadni:sad::sad:

smotankusha

:sad:Ljudi zna li tko koliko prof. ispituje pa po 20 ljudi u grupi, za sat vremena druga grupa...dal će svaku grupi drugi ili ?? U 11 sam tu ,a onda u 1 i 45 na općem upravnom, bojim se da je to neizvedivo jer vjerojatno su i drugi u gužvi ,svima će nam se žuriti,jedni drugima uz najbolju volju nećemo moći pomoći, baš smo jadni:sad::sad:
kad sam ja bila bio je Ceronja i još jedan prof koji je ispitivao upravni odjel i + prof. za porezni odjel... i ono dosta je sporo išlo naravno kod Ceronje (po 2 budu po pola sata unutra i više :S) dok je ovaj drugi prof. začas ispitao... po tri pitanja i amen, gotov si za par minuta...

a o rasporedima ispita sada uopće neću komentirati..nikako ne idu na ruku studentima..i + ponašaju se koda imamo za naučiti par str. po ispitu pa možemo mi to za čas...yeah right :roll

Dijana936

heheheh ja isto ko i ti u 11 pa onda na upravno idem...i ne znam kak cu to stic sve ... a ja se nadam da ce nas dva prof. ispitivat nas upravni dio jer ono ako su tak odredili da je za sat vremena druga grupa pa moraju to malo ubrzati...ja nekak mislim da ce ono 10 kod ceronje a dest njih kod tepes npr. i kaj budu u sat vremena rijesili deset ljudi valjda...a mozda nam se i smiluju malo i to brzinski rijese i pitaju osnovne stvari bas zato kaj je ovakva guzva s ispitima ...heheh...da da...

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Moj raspored je slijedeći

9:30 - obiteljsko
11:00 - OPD
13:30 opće upravno

Kojeg li veselja..:luxhello::smashfreakB::sos::sos::sos:

Inače,kad sam pročital da im još ohohoho ekipe koja ima opće upravno isti dan,jel možda još nekome osim meni sinulo da pitamo dal možemo koji drugi dan doć odgovarat,pa makar i u utorak :laughing::trk:

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Moj raspored je slijedeći

9:30 - obiteljsko
11:00 - OPD
13:30 opće upravno

Kojeg li veselja..:luxhello::smashfreakB::sos::sos::sos:

Inače,kad sam pročital da im još ohohoho ekipe koja ima opće upravno isti dan,jel možda još nekome osim meni sinulo da pitamo dal možemo koji drugi dan doć odgovarat,pa makar i u utorak :laughing::trk:
Isti raspored, a ja bar imam obiteljsko u utorak :crazy: Ma joj ne vjerujem da bi mogli odgovarat koji drugi dan. A ništa, sretno ljudi :crazy: :laughing: :smashfreakB:

melanija

kad smo već kod tih ludih rasporeda, jel to uopće ikak funkcionira kad se ima 2 il tri ispita na dan..ajde ak neko ima neko dobro iskustvo, nek me utješi. ja nisam nikad probala, mislim da je i moguće, al je jedino vjerojatno problem s onim ispitima koji puno kasne...ja sad ne pokušavam, al čisto da znam za 9 mj kad me to čeka jel ih imam još ohoho za položit:) i naravno, moli se boga za dekanski!

Dijana936

zanima me jel treba znati sve ove silne organe d.d. i d.o.o. mislim znam ih nabrojat ali sad bas o svakom da znam detaljno i ne bas...pa me zanima...da ne gubim vrijeme na to bas nego an druge stvari..ili pita uvijek odredene organe ??? pliz pomagajte :(

chasei

zanima me jel treba znati sve ove silne organe d.d. i d.o.o. mislim znam ih nabrojat ali sad bas o svakom da znam detaljno i ne bas...pa me zanima...da ne gubim vrijeme na to bas nego an druge stvari..ili pita uvijek odredene organe ??? pliz pomagajte :(
sve treba naučiti

suzyc

Sjetila sam se jednog pitanja prof. Tepeš kojeg zna često pitati, a nije detaljno objašnjen u knjizi:

Koliko članova mora imati NO kod d.d. (9, 15, 21 član)?

NO mora imati najmanje tri člana. Statutom se može odrediti da ima i više članova, ali njihov broj mora biti neparan.
No, određen je i najveći broj članova koje nadzorni odbor može imati, ovisno o tome koliki je temeljni kapital društva.
Najveći broj članova NO iznosi kod društva sa temeljnim kapitalom:
- do 12.000.000,00 kn = 9 članova
- do 20.000.000,00 kn = 15 članova
- preko 80.000.000,00 kn = 21 član.

Dijana936

zanima me jedno pitanje tj dva. razlika temeljnog kapitala i poslovnog udjela i mislim da se jos pojavljuje razlika dionica i poslovnog udjela...da sam negdje nasla???

maya_21

Položila sam kod Tepeš sa 5,rekla jeda me je stvrano izrešetala.
Počela je s dionicama,cik-cak skalala od d.d-d.o.o.,na sve ostalo,
uglavnom puno toga sam ja i sama rekla,sve o dionicama je pitala,
dividendi,oblicima,ma sve detalje.
Uglavnom žena je zaista ok,i drago mi je što nisam bila kod Ceronje.

Dijana936

danas bila kod ceronje ...pitao me obiljezja drustva kapitala, povecanje temeljnog kapitala, odgovornost drustva i iznimke, ustroj d.d. i nekaj o njima rec-ugl.ko koga donosi, opoziva ovlasti njihove i kod opoziva VAZAN RAZLOG je bitno jako, tri znacenja dionica i objasniti, upravljacka i imovinska prava i dalje se ne sjecam...ali dosta pomaze i navodi na odgovor...nije bilo strasno :))))

archi

Jel ima netko kakvu skriptu iz ovog predmeta? Ja sam počela pisati, ali imam još dosta predmeta za učiti, tak da nemam baš volje..

Ova iz skriptarnice mi baš i ne paše, jer je pisana više u natuknicama.. Dam čokoladu poštenom kolegi/kolegici koji imaju volje pomoći... ;) ;) (to je sve što mogu ponuditi, :)..)
Može na PM..

Jadranka15

Za arci
Dobro veče, moj sud Ti je da uzmeš najnovije izdanje Osnove prava društva od Siniše Petrovića i svih 175 stranica naučiš, a ostalo se možemo čuti na PM, jer ja sam taj predmet položila i dobila jako dobru ocjenu s obzirom da radim u državnoj službi i nemam veze s d.d. i d.o.o, ali me sam predmet zainteresiral, prof. baš ne vole da se uči po skriptama, ja sam učila iz knjige i po predavanjima i rezultat je bio super, toliko, pozdrav

Sanjek

Jel ima netko kakvu skriptu iz ovog predmeta? Ja sam počela pisati, ali imam još dosta predmeta za učiti, tak da nemam baš volje..

Ova iz skriptarnice mi baš i ne paše, jer je pisana više u natuknicama.. Dam čokoladu poštenom kolegi/kolegici koji imaju volje pomoći... ;) ;) (to je sve što mogu ponuditi, :)..)
Može na PM..
I ja bih ti savjetovala učenje po knjizi, a po ovoj skripti da eventualno ponoviš jer ima dosta grešaka, a to je jedina skripta iz tog predmeta ako se ne varam.
Ja sam čitala knjigu i skinula si sva pitanja od profesora, vidla na šta trebam obratiti pažnju i na kraju samo po tome ponavljala.
Odgovarala sam kod prof. Tepeš i dobila 4, vidla je da znam i nije bilo nikakvih problema. I da naglasim, sva pitanja koja me pitala su bila 'njena uobičajena' pitanja po kojima sam ja ponavljala.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks