AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

lilim

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ako ti stolica proključa od zagrijavanja i potrefe se pitanja, onda može :) Knjiga je stvarno pitko pisana i nema nekih nelogičnosti u gradivu.

ena!!

bez problema... ja sam naucila za 4 dana.. s tim da sam zadnji dan bila cijeli (al doslovno cijeli) pred knjigom i par puta prosla pitanja s foruma

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dali je zbilja dovoljno nauciti pitanja sa forumu? jel je to dovoljno za sve profesore koji ispituju?
iskreno?
ne vjerujem...:crying2: ali naravno da postoji mogućnost (uvijek postoji) ako te pitanja potrefe...:wink5:

jer su asistenti noviji pa imaju svoja pitanja, a koliko sam skužila asistentica Tepeš pita sve sve!!

laminat

Jel ima neko za podijelit svoja iskustva sa prošlotjednih usmenih..ajde ajde,znam da vas je bilo celo čudo...

mateja

Ne pronalazim odgovore na ova pitanja pa bih molila pomoć:

1. Kakav može biti temeljni kapital?

2. Razlika između njega i poslovnog udjela?

3. Što se upisuje u zbirku isprava a što u sudski registar kod d.d. a što kod d.o.o.?

4. Definicija poslovnog udjela?

Da li osim asistenata još uvjek ispituju Marinković i Miladin (jer je većina pitanja s foruma njihova)?

MIK

izgleda da je ispit 25.02. u 13h, TMT 14, soba 65/2. kat..tak je rekla gospođa u referadi, jer jučer još nije bio izvješen raspored

blabla

dali smo u isto vrijeme i na tmt 14?
aha:wink5:

Ne pronalazim odgovore na ova pitanja pa bih molila pomoć:

1. Kakav može biti temeljni kapital?

2. Razlika između njega i poslovnog udjela?

3. Što se upisuje u zbirku isprava a što u sudski registar kod d.d. a što kod d.o.o.?

4. Definicija poslovnog udjela?

Da li osim asistenata još uvjek ispituju Marinković i Miladin (jer je većina pitanja s foruma njihova)?
1. nemam pojma. :confused2: možda je pitanje koje ima 2 glavne uloge? (protuteža okolnosti da članovi društva ne odgovaraju za obveze društva, i pokazatelj vjerovnicima kolika je u nekom trenutku bila imovina društva).

2. hm, ja bih to ovako: TK je vrijednost onoga što članovi društva kapitala ulažu u društvo prilikom njegova osnivanja ili povećanja TK-a. pa stoga kod doo-a, članovi ulažu temeljne uloge s kojima sudjeluju u unaprijed dogovorenom TK pa na temelju toga stječu članska prava utjelovljena u POSLOVNIM UDJELIMA-skup prava i obveza koje njegov imatelj ima u odnosu prema društvu.

-ok, koja je razlika?:laughing: (meni je tu: bez jednog nema drugog, neprekidna uzajamna veza)

3. /

4. poslovni udio kod doo-a je skup prava i obveza koje njegov imatelj ima u odnosu prema društvu (pandan tome je dionica kod dd-a).

-i da, mislim da nas ispituju samo asistenti Ceronja i Tepeš.

Leptiric_20

čula sam da ispituju neki novi asistenti i da imaju nova pitanja, dali zna netko nešto o tome?
samo znam sa se zovu Nina Tepeš i mislim Petar Ceronja, da se kod ženske bude oko 10 min po dvoje a kod njega duže, i da je ženska bolja!!eto toliko koliko sam čula!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks