AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da li se treba učiti pripojena duštva i statusne promjene?

jel itko zna razliku između smanjenje i povećanje temeljnog kapitala u dd.-u i doo.

hvala =)
statusne promjene moraš, za ovo drugo mislim da ne, al nisam 100% sigurna :blushed:

marina2

imate u knjizi lijepo napisano povecanje i smanjenje temeljnog kapitala na 10tak stranica. kod dd:ulozima,uvjetno povecanje, odobreno povecanje i iz sredstava drustva.=efektivno prva 3, nominalno zadnji. za smanjenje:redovno, pojednostavljeno i povlacenjem dionica.opsirnije u knjizi. kod doo:efektivno-uplatama uloga i nominalno-pretvaranjem rezervi drustva u temeljni kapital. smanjenje:vracanjem clanovima drustva ulozenog u drustvo, snizenjem nominalnih iznosa tem.uloga i potpunim ili djelomicnim oslobadanjem članpova od obveze da uplate u cjelini svoje temeljne ulogoge

bigblue

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Trebam pomoć- od 1.svibnja 2010.g. stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o trgovačkim društvima (dosta novina u d.d. i d.o.o. što najviše pitaju). . . da li već pitaju na roku u veljači i travnju ili vrijedi knjiga (recimo izvršni direktori i slično...) ISKRENO SE NADAM DA NE PITAJU jer ni u literaturi nisam našla novine...

suzyc

Prof. Ceronja je stavio obavijest da će prema Izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima koji stupa na snagu 1.5.2010. ispitivati tek na rokovima od 1.10.2010.

marina2

Prof. Ceronja je stavio obavijest da će prema Izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima koji stupa na snagu 1.5.2010. ispitivati tek na rokovima od 1.10.2010.
kaj to znaci??? di si to procitala? i tko sad pita?ili nema roka?ili nas onda samo pita ovu knjigu do tada

blabla

kaj to znaci??? di si to procitala? i tko sad pita?ili nema roka?ili nas onda samo pita ovu knjigu do tada
valjda je pročitala negdje.
čemu panika?
kako nema roka?

lijepo je rekla kolegica suzyc da pita po ovoj knjizi!:wink5:

i pitaju asistenti Ceronja i Tepeš pa neznam koliko je dobro učiti samo po pitanjima koja se vrte na forumu...jer su oni noviji...

suzyc

Ova obavijest se nalazi na webu Pravnog fakulteta, Katedri za trgovačko pravo i prava društava - Obavijesti.

blabla

možda ćete tu prije vidjeti :D
jel netko zna kada je uopće ispit? prezime p.

hvala;)

EDIT: kolegica Ana saznala:D

blabla

bok ljudi! jesu stavili popis za ispit sljedeći tjedan?? kad je? prezime na g
hvala =)
mislim da su svi u isto vrijeme, 11.2. u 13h, TMT 14, soba 65/2.kat.

jel to znaći da mi odgovaramo kod prof.Paraća??-jer na stranici pr.fakulteta piše da je to njegov kabinet:laughing:

Andreja

mislim da su svi u isto vrijeme, 11.2. u 13h, TMT 14, soba 65/2.kat.

jel to znaći da mi odgovaramo kod prof.Paraća??-jer na stranici pr.fakulteta piše da je to njegov kabinet:laughing:
nemora to značiti, kad ispit počne onda će netko od profesora izać i tada će vas raspodjeliti ko je kod koga

Twity

Nekak mi je neobično da smo svi isti dan. Kaj nas se malo prijavilo za ispit? Inači bi cijeli tjedan trebali biti ispiti. Jel to sigurno da smo svi 11.? Dal je još netko išao na fax gledat? Ajde ako netko bude išao gledat neka napiše na forum što je vidio, za one koji nisu iz Zg-a. Hvala.

ana89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Nekak mi je neobično da smo svi isti dan. Kaj nas se malo prijavilo za ispit? Inači bi cijeli tjedan trebali biti ispiti. Jel to sigurno da smo svi 11.? Dal je još netko išao na fax gledat? Ajde ako netko bude išao gledat neka napiše na forum što je vidio, za one koji nisu iz Zg-a. Hvala.
da jako nas malo ima nekih 43 samo..pa zato :crazy:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks