Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
iz ovog predmeta su uvijek svi isti dan, bez obzira koliko vas ima, tako je barem bilo uvijekNekak mi je neobično da smo svi isti dan. Kaj nas se malo prijavilo za ispit? Inači bi cijeli tjedan trebali biti ispiti. Jel to sigurno da smo svi 11.? Dal je još netko išao na fax gledat? Ajde ako netko bude išao gledat neka napiše na forum što je vidio, za one koji nisu iz Zg-a. Hvala.
ne mora značiti, vidjet ćemo tek kada dođemo...mislim da su svi u isto vrijeme, 11.2. u 13h, TMT 14, soba 65/2.kat.
jel to znaći da mi odgovaramo kod prof.Paraća??-jer na stranici pr.fakulteta piše da je to njegov kabinet:laughing:
khm, pa prema onome što piše kod doo-a- da bi se prava članova društva načelno mogla podjeliti na imovinska i upravljačka, valjda to vrijedi i za dd-jer na str.93. piše da se prava iz dionice mogu podjeliti na upravljačka i imovinska.:wink5:jel mi moze neko reci koja su clanska prava iz dionica, nisam bas sigurna jel imam pravi odgovori? ili barem di je to u knjizi? HVALA
tako je =) članska prava mogu biti:khm, pa prema onome što piše kod doo-a- da bi se prava članova društva načelno mogla podjeliti na imovinska i upravljačka, valjda to vrijedi i za dd-jer na str.93. piše da se prava iz dionice mogu podjeliti na upravljačka i imovinska.:wink5:
not sure![]()
a ja bi se nadovezala još uz doo. kod upravljacka prava, postoje dvije tuzbe =): 1.actio pro socio-pravo na podizanje tuzbe protiv drugih clanova drustva radi ostvarivanja zahtjeva koje prema tome članu ima drustvoJa bih se još samo nadovezala na kolegicu anu89 i rekla da su imovinska prava kod d.o.o.-a i 1)pravo prvenstva pri preuzimanju novih temeljnih uloga u slučaju povećanja temeljnog kapitala, 2)pravo na odgovarajuću otpremninu ako se poslovni udio člana povlači i 3)pravo člana da ga se oslobodi obveze neuplaćenoga dijela temeljnog kapitala ili da mu se uplaćeni ulog vrati ako dolazi do smanjenja temeljnog kapitala.
povezana društva je rekao da će pitati za veću ocjenu, a sada ne znam..jel mi moze neto reci da li treba uciti ''povezana drustva''??
takoder i treba li ''I.odredenja prava drustva''?
thnx
Pridružujem se molbi, hvalaAko mozete napisat pitanja koja su bila i koji prof ispitujezahvaljujem
prijave su bile danas i sutra suljudi moze tko rec kad su prijave za ovaj predmet ? u vodice nes stoji da su 12 i 13, al 13 je sub. da nisu mozda 11 i 12? ak moze tko odgovorit da ga sutra prijavim dok jos mogu ? :/
11. i 12.ljudi moze tko rec kad su prijave za ovaj predmet ? u vodice nes stoji da su 12 i 13, al 13 je sub. da nisu mozda 11 i 12? ak moze tko odgovorit da ga sutra prijavim dok jos mogu ? :/
to i mene zanima, ja bi na rok za sljedeći tjedan:wink5:ljudi prema vasem misljenju moze se ovaj ispit spremit za nekih 5-6 dana s tim da zagrijes stolicu ?:/
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.