AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ionako ti ništa neće značiti, jer on ne ispituje upravni i porezni studij! Navodno je asistent Ceronja na predavanju u ponedjeljak rekao da od sada upravni i porezni studij ispituju on i asistentica Tepeš!
i jer zna netko kakvi su njih dvoje na ispitu??

Jadranka15

Koliko sam ja upoznata, akademsku godinu 2007/2008 i 2008/2009, predavanje je držao nama izvanrednima doc.dr.sc. Petar Miladin, te je on bio i na ispitu. Doc.Miladin je izvrstan predavač i ispitivač, ono što je predavao to je i pitao, kod svog predavanja diktorao je pitanja, i ta pitanja je pitao na ispitu. Kada je bilo puno kandidata uskakao je sa ispitivanjem doc.dr.sc.Hrvoje Markovinović. Osnovno kod tog ispita je da moraš doslovce znat kompletnu knjigu Osnove prava društava izdanje 2008.O asistentima nije bilo niti riječi.Toliko. Pozdrav

micek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam odgovarala kod žene , vjerovatno je to ta Tepeš , kod nje je to dosta brzo išlo , nekih 10 min. uglavnom ako neznaš na neko pitanje ,ide dalje pita te nešto drugo . a kod ceronje ili kako se već zove ja sam ih tad prvi put vidjela , on dosta dugo pita ulazili su po dvoje , a pitao je uglavnom koliko sam čula od ekipe d.d .i d.o.o.

Mutley

Koliko sam ja upoznata, akademsku godinu 2007/2008 i 2008/2009, predavanje je držao nama izvanrednima doc.dr.sc. Petar Miladin, te je on bio i na ispitu. Doc.Miladin je izvrstan predavač i ispitivač, ono što je predavao to je i pitao, kod svog predavanja diktorao je pitanja, i ta pitanja je pitao na ispitu. Kada je bilo puno kandidata uskakao je sa ispitivanjem doc.dr.sc.Hrvoje Markovinović. Osnovno kod tog ispita je da moraš doslovce znat kompletnu knjigu Osnove prava društava izdanje 2008.O asistentima nije bilo niti riječi.Toliko. Pozdrav
Da, tako je bilo do ove godine! Sada predaju i ispituju novi asistenti - Petar Ceronja i Nina Tepeš!

Andreja

jel zna netko odgovor na pitanje gdje uprava ima veću samostanost-u dd-u ili doo-u?
hvala unaprijed :)

apostolka

skinula sam pitanja i nigdi ne vidim da pitaju onaj zadnji dio u knjizi?Povezana drustva.Jel to istina il se sretno zavaravam? :)

Andreja

skinula sam pitanja i nigdi ne vidim da pitaju onaj zadnji dio u knjizi?Povezana drustva.Jel to istina il se sretno zavaravam? :)
ajme, ja se stvarno nadam da se sretno zavaravaš, jer ja to nisam učila... ma netrebamo valjda to, al vidjet ćemo sutra...
sretno svima :)

apostolka

nemam pojma meni se to isto neda.Uglavnom pitanja od tu nigdi nema pa nek nam je bog u pomoci :)))

jel netko zna - što se kod d.d. unosi u sudski registar a što u zbirku isprava…
- što se kod d.o.o. unosi u sudski registar a što u zbirku isprava…??

u d.d-u,zato sto se njezini clanovi mogu opozvati samo ako postoji vazan razlog...U d.o.o-u ne treba vazan razlog...

Andreja

ejjjj
evo izvještaj sa današnjeg ispita, prošla sam, bila sam kod asistentice Tepeš (mislim da se tako zove) žena je stvarno dobra, jedan od ugodnijih ispita, pitala me odgovornost trgovačkih društava i sve o tome.
sretno svima na budućim rokovima i čestitam svima koji su danas prošli, a vi koji niste držim vam fige za slijedeći put :) :) :)

Vik

Evo, bila ja jučer na ispitu kod prof. Markovinovića i prošla. Čovjek je stvarno ugodan i pita osnovna pitanja i to smireno, da ti da razmisliš.
Evo mojih:
1. dionica - trojako značenje
2. koja su članska prava iz dionica i nabrojati ih
2. što je prokura i ograničenja
3. povećanje temeljnog kapitala kod d.d. - samo nabrojiti
4. tko opoziva članove uprave kod d.d. i d.o.o. - gdje treba važan razlog, a gdje ne
5. glavna skupština - tko ju može sazvati.
Išlo mi je super, ali sam na zadnjem pitanju malo kiksala.

Sa mnom je bio jedan dečko, njega je pitao što je poslovni udio i definiciju dioničkog društva. Nije znao i nije prošao.

Uglavnom, bio je to jedan ugodan ispit.

splajta

izvanredni sam student,nisam mogla doć na predavanja kaj može ko napisat kaj treba naučit cijelu knjigu ili ima nekih cjelina koje netreba...tnx

ssanjaa

Ej ljudi. Ovako imam jedno pitanje a ato je, kada se dijele potpisi za vanredne studente ili se po to ide na konzultacije, nitko nista na predavanju nije spominjao pa pojma nemam jer sam presala sa redovnih na vanred pa se ne snalazim bas u tome. Hvala...
Na predavanjima su rekli da treba knjigu nauciti, nisu rekli nikakve odredene cjeline tako da ugl vise manje sve treba znat, jos su rekli da pogledamo i zakon o trgovackim drustvima, ali mislim ja da se bitni clanci nalaze u knjizi.

Andreja

Ej ljudi. Ovako imam jedno pitanje a ato je, kada se dijele potpisi za vanredne studente ili se po to ide na konzultacije, nitko nista na predavanju nije spominjao pa pojma nemam jer sam presala sa redovnih na vanred pa se ne snalazim bas u tome. Hvala...
Na predavanjima su rekli da treba knjigu nauciti, nisu rekli nikakve odredene cjeline tako da ugl vise manje sve treba znat, jos su rekli da pogledamo i zakon o trgovackim drustvima, ali mislim ja da se bitni clanci nalaze u knjizi.
pošto si vanredni student potpis ti ne treba, a što se tiče knjige ja ti preporučam da ju cijelu pročitaš, skini si pitanja s foruma i nauči po njima, ja zakon nisam ni pogledala, a prošla sam od prve...

ssanjaa

E da imam jos jedno pitanje. Predavanja iz os pr. drustva su gotova, bila su samo 2 dana he he, kao da ni nisu bila. e sad me zanima dal ja vec sad mogu ici to polagat ili tek tamo u 1-2 mjesecu kada predavanja zavrese redovnima. Inace sam parcijala druge pa bi trebala prvo dati financije i nauku ali ako to ne dam dal ima kakve sanse da ini negdje sastrane upisu ocijenu pa kasnije samo daju u index???Uopce na upisu nisam stiga nista pitat ovu u referadi jer je bila tako uzurbana da se nisam ni snasla.
Danke

majolada

E da imam jos jedno pitanje. Predavanja iz os pr. drustva su gotova, bila su samo 2 dana he he, kao da ni nisu bila. e sad me zanima dal ja vec sad mogu ici to polagat ili tek tamo u 1-2 mjesecu kada predavanja zavrese redovnima. Inace sam parcijala druge pa bi trebala prvo dati financije i nauku ali ako to ne dam dal ima kakve sanse da ini negdje sastrane upisu ocijenu pa kasnije samo daju u index???Uopce na upisu nisam stiga nista pitat ovu u referadi jer je bila tako uzurbana da se nisam ni snasla.
Danke
da imaš položenu nauku i financiranje mogla bi ići polagati odma na sljedećem roku ali nemožeš ići polagati jer nisi još položila cijelu prvu,nema upisivanja ocjene sa strane,

lucy

hej ljudi po čemu učite ovaj predmet, skripta ili knjiga??? dali je skripta dovoljna?
Definitivno knjiga - OSNOVE PRAVA DRUŠTAVA- 5. izmjenjeno i dopunjeno izdanje Siniša Petrović, 2008.
Skripte su pisane po staroj literaturi. Knjiga ima 200-ak stranica i jasno je pisana tako da nije teško učiti iz knjige. Ne treba ti puno vremena.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks