AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

tatjana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
sjećam se dok sam ja to polagala, prvi puta i kod Šoljana, ajme, nisam znala dal da izađem ili da odustanem, masa ljudi je doslovno pobjegla dok su čuli da su im indeksi kod njega, ali skupila sam hrabrosti i ušla i nakon 45 minuta rešetanja al doslovno sve sve izašla s ponosnom trojkom. uzela sam knjigu i po njoj učila

ema00

Mene zanima nova literatura...nigdje ne piše...ni na faksu, ni na str. od katedre, a i u vodiču je stara literatura - knjiga 2001,2002.god... Ako se stvarno mora učiti nova lit. zašto nema pismena obavijest???

monica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dakle, koliko sam shvatila, uz novu literaturu, odnosno knjigu iz 2008., ne treba zakon o trg.dr.?

bigblue

Da, upravo sam razgovarala s kolegicom koja je polagala Osnove prava duštava...Za "bolonjce" Obvezna je nova knjiga - peto izmijenjeno i dopunjeno izdanje iz 2008.g. U knjižari na TMT 3 knjiga košta 120 kn, oko dvjestotinjak stranica
Naravno, kod prof. Šoljana i ZID ZTD N.N. br. 107/07 i 146/08. Poanta je da učimo iz skripti a bez knjige pa ne povezujemo stvari - recimo d.o.o. od osnivanja, upisa u sukski registar, Skupština, Nadzornog odbora, do brisanja (skratila sam, ali nadam se da razumijemo poantu...)SVIMA PUNO SREĆE JER NAM NA OVOM ISPITU SVAKAKO TREBA.

bigblue

Ideš na net, stranice RRiF i naručiš za 88,00 kn - dođe ti doma u roku 2 dana. Neće ti biti puno jeftinije ni ako kopiraš...
HVALA VIMA KOJI BRZO I KONKRETNO ODGOVARAJU NA PITANJA

Jadranka15

ili odeš u Vlašku 68 u RRiF i u njihovoj knjižari kupiš ZTD za 88,00 kuna, knjižara radi od 8,00 do 16,00 sati, a možeš nazvati na tel.4699771 i pitati da li imaju Zakon, jer prošli tjedan kada sam ga ja kupila bio je predzadnji. Vrijedi se informirati, zar ne.Toliko, pozdrav

natalija

ej , spremam se na 2. rok u 2. mj., jeli dovoljno naučit detaljno samo društva kapitala kao što kruže priče?

imedic

ej , spremam se na 2. rok u 2. mj., jeli dovoljno naučit detaljno samo društva kapitala kao što kruže priče?
to ti samo ovisi o tome kod koga ces bit na ispitu...neki ti pitaju samo d.d,a neki sve pa i ono na pocetku...

tarja30

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
EJ ljudi,tko sve ispituje? Samo Markovinović i Miladin ili ima još netko? Jel mi može netko reći kakvi su,kak ispituju jel jako detaljno?

zoki

bok ima netko da zna možda kako se prenosi poslovni udio i da li društvo mže preuzeti svoje udjele zna li netko

imedic

bok ima netko da zna možda kako se prenosi poslovni udio i da li društvo mže preuzeti svoje udjele zna li netko
zakon određuje da je za prijenos poslovnog udjela potreban ugovor koji se sklapa u obliku javnobiljeznickog akta ili privatne isprave koju potvrdi javni biljeznik...ako imas knjigu to ti je kod d.o.o-a ,tamo negdje kod raspolaganja poslovnim udiom..davno sam to polozila pa je ovo sve kaj se sjecam...

ivera

Bok...ja bih vas zamolila da mi kažete okvirno koliko vremena treba da se nauči ovaj predmet?? Hvala... :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks