AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

vava =)

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
..pozdrav ljudi... kako izgleda ispit, koliko vas čitam piše da ima 20 pitanja... koliko je na zaokruživanje? ..i ostala su nadopunjavanje, eseji ili? ..Zahvaljujem se na odgovoru :)
20 pitanja i svee na zaokruživanje

vava =)

:happy: Zanima me koliko otprilike budu rezultati.Nešto sam čuo da pišu danas,a onda isti dan odgovaraju ako prođu jel to možda istina???:confused2:
da :)
na prošlom roku je pismeni bio u 8 i rezultati u 12 i odmah poslije usmeni za one koji su prošli

ekreber

Hvala društvu, koje je dopunsku materiju (ZAKONE) pomiješalo s osnovnom pa je nekolicina izgubila dragocijeno vrijeme - iščitavajući za ispit zakone KOJI NISU UVJETOVANI ZA POLAGANJE ispita iz informatike. Drugim riječima, dragi moji, danas je na predavanjima za izvanredne studente DVZ(SSJU) potvrđeno da NIJE DOŠLO DO NIKAKVE PROMJENE. Sve ostaje isto kao i dosadašnjih godina. I knjiga (Kompjutorski kriminalitet i informacijski sustavi - 2004). I zakon (jedan jedini - Zakon o zaštiti osobnih podataka). I Privatnost u virtualnom svijetu. Ne znam za ostale studije, ali na stručnom studiju javne uprave sigurno je tako - bar još neko vrijeme.

Shiny

Kako je bilo na ispitu anas iz informatike!? Jeli bilo nešto od novih zakona? uaprijed hvala na odgovorima

majena

ispit je bio isti kao i prije, nije bilo ništa novog, jedino me zanima kako je bilo na usmenom ovima koji su bili danas, ja sam sutra na usmenom pa čisto da znam :) Hvala

vava =)

nije fkt bilo teško...pitanja b grupe firewall, steganografija, kriptografija, računalna prijevara, inteligentni agenti, dos, zakoni koji cine okvir za razvoj e-poslovanja, iznosenje osobnih podataka iz RH, softversko piratstvo, gl. ciljevi hakera tak nkj, kada nekome izbrišemo podatke iz računala i iskoristimo ih sebi u korist kakvo smo kazneno dijelo napravili, koje se sigurnosti jamče ustavom..i dalje se ne mogu sjetit :/
ugl niš od novih zakona...(kolegica ionako dala inf iz prve ruke tako da tog ni nije trebalo biti) ;)

inače mladen30 mislim da nema tko kome kaj zamjeriti jer smatram da svi dajemo inf s najboljom namjerom...to kaj se dogodi situacija poput ove, to je čist normalno i sigurno nije ni prvi a ni zadnji put... ;) pooozzzzzz

ispit je bio isti kao i prije, nije bilo ništa novog, jedino me zanima kako je bilo na usmenom ovima koji su bili danas, ja sam sutra na usmenom pa čisto da znam :) Hvala
nitko nije imal danas usmeni..jedni imaju sutra u 9, a drugi u 10:sad:

rumena

ljudi sam da podjelim iskustvo s vama od ovog roka...
prosla sam na pismenom, imala sam 14 bodova ,a na usmenom sam se sva spetljala i prosla...fakat je prof ok...
ja sam isto bila b grupa!!
pitanja na usmenom su bila
zbirka osobnih podataka, kada se osobni podaci mogu prikupljati i samoregulacija!!
sretno na iducem roku ko ide!!! =))

ekreber

Također danas prošla :). Pismeni 14 bodova + usmeni = trica u indeksu. Na pismenom sam bila b grupa, a na usmenom sam imala sljedeća pitanja:
1. Što je informacijski sustav u funkcionalnom, a što u tehničkom smislu?
2. Na što se odnosi ljudska sigurnost?
3. Koja je svrha zaštite osobnih podataka?
Eto, to je bio samo jedan od stotinjak papirića s pitanjima, no... Možda nekom pomogne za neki od sljedećih rokova :). Inače, profesor je relativno brzo rješavao usmene (grupicu nas s rasporeda za 10h) i nastojao je potpitanjima pomoći da nastaviš tamo gdje si eventualno zablokirao tako da se nisi morao preznojavati ili lupati nešto bez veze tek toliko da ne šutiš. Uglavnom, bilo je ok. Sretno svima na sljedećem roku!

vava =)

također prošla:) prof. smrtno ozbiljan, al fer i pomaže... pitanja: informacijsko-komunikacijski sustav, cyberspace i podatkovni raj
sretno svima!!!

majena

ja sam isto prošla danas, pitanja s papirića elektronička trgovina, kada se podaci mogu iznositi van RH, i nešto operativna sigurnost... uglavnom bila sam unutra 2 minute... dosta brzo je to išlo danas, profesor ozbiljan ali fer i pomaže... sretno svima!!!

Lola A

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dali je najbolje da si uzmem onda fer verziju? jel to ta od 60 stranica il znam da ima navodno neka od samo 20 stranica... helppp i da li su pitanja na zaokruživanje kao na udp da ima više odgovora? il je ipak puuno lakše?

Mladen30

Hej,ljudi,koliko ste učili za ispit iz informatike? Jel to jako komplicirano?
meni je pismeni bio o.k., usmeni tako-tako. Učio sam dva tjedna nekih sat vremena dnevno...zavisi koliko te zanima informatika...i naravno koliko svakom osobno treba da popamti sve te podatke...u svakom slučaju to je jedan od lakših ispita:wink5:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks