rlmadrid15
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
MOLIM nekog da odgovori na ovo pitanje: što je kriptografski algoritam i kako se dijele kriptografski sustavi?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Kriptografski algoritam za enkripciju koriste «ključeve» u obliku binarnih brojeva, najčešće dužine od 40 do 128 bitova. Uz pomoć toga ključa podaci u binarnom se kombiniraju s njegovim bitovima prema određenom matematičkom ključu, što rezultira dobivanjem šifrirane poruke.MOLIM nekog da odgovori na ovo pitanje: što je kriptografski algoritam i kako se dijele kriptografski sustavi?
ona sa pitanjima i odgovorima, mislim da se zove fer verzija ili tak nes, nije teskoBok, molim da mi netko iz iskustva napiši koja je skripta najbolja. Hvala!
ČESTITAM.
Znači ipak je danas odmah bio usmeni?!![]()
Za rok u prvom mjesecu treba stara literatura; knjiga Kompjuterski kriminalitet i inf. sustavi, skripta Privatnost u virtualnom svijetu + Zakon o zaštiti osobnih podataka, a od sljedećeg roka treba znati još neke zakone, pogledaj na stranici Pravnog fakulteta, Katedra za informatiku (valjda se tako zove)...ovako..počinjem spremat informatiku za rok u 2. mjesecu...
imam samo ferovu skriptu i sad bi molila da mi netko kaže šta je još potrebno imat i di to mogu nabavit/skinut
hvala unaprijed![]()
hvalaZa rok u prvom mjesecu treba stara literatura; knjiga Kompjuterski kriminalitet i inf. sustavi, skripta Privatnost u virtualnom svijetu + Zakon o zaštiti osobnih podataka, a od sljedećeg roka treba znati još neke zakone, pogledaj na stranici Pravnog fakulteta, Katedra za informatiku (valjda se tako zove)...
Meni je trebalo otprilike tjedan dana, i manje, nije to tako tesko, lako se pamti - barem sam ja. Uz skriptu sam cak imala knjigu pa sam si provjeravala odgovore i u knjizi znaci sa svim tim ni tjedan dana. SretnoHvala ti kolegice:laughing: Zanima koliko je moguće vremenski naučit taj predmet.Koliko tjedana??
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.