Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
da, moze biti vise tocno ili niti jedan. ona ferova skripta je dobra i ide samo po onim pitanjima s katedre, ali bi mogla nauciti jos neke stvari iz neke druge opsirnije skripte, kao ona pitanja sto su navodili u postovima prije i jos toga iz zakona o zastiti osobnih podataka, npr. tko je odgovoran za pogreske u postupanju s podacima u zbirci osobnih podataka. znaci vise o voditelju zbirke osobnih podataka. i ona agencija za zastitu osobnih podataka mu je dosta bitna.Izlazim prvi put na ispit, isprintala sam skriptu PRAVNA INFORMATIKA pitanja i odgovori?? jel to ok?? Čula sam da se ispit sastoji od zaokruživanja samo i da može biti više njih točnih odgovora ili niti jedno točno... Hvala
ok, hvala...al ova pravna je veća od ove ferove pa je očito i bolja ili???
ako se radi o tome da netko zeli pribaviti sebi ili drugome koristi-onda bi to trebala biti prijevara...neka me netko ispravi ako nijeJe li kazneno djelo kojim netko obriše ili izmjeni nečije podatke i time sebi stvori neku korist kompjutorska sabotaža ili prijevara?
i kod mene dvojka u indexu i sve što kaže malenaprezadovoljna i ugodan ispitivač ... na pismenom je još bilo pitanje nešto tipa temeljno djelo hakerstva ili tako nešto, nisam ziher i bilo je kao što je pogodovalo razvoju hackinga ..
plus kome se u RH pruža zaštita osobnih podataka ( odgovor: svima, bez obzira na rasu, boju kože, spol, nacionalnost)
za inteligentne agente je bitno znat da se zasnivaju na umjetnoj inteligenciji
na usmenom izvukla : kada se mogu ograničiti prava ispitanika ( ono kod zaštite osobnih podataka)
razlika aktivnih i pasivnih napada
i ono nešto : uloga komp. kod napada ( dvojaka : kompjuter može biti cilj i sredstvo napada)
nadam se da sam nekom pomogla,
sretno svima na dekanskom kojem se svi duboko nadamo , a ja se bacam na nauku ( utorak 3. put izlazim) jer mi je ona ostala za uvjet :tongue2:
i da, bilo je pitanje na pismenom kao da je li kriptografija uži ili širi pojam od kriptologije ( mislim da je odgovor širi jer obuhvaća kriptologiju i kriptoanalizu, neka me netko ispravi ako nije )
hej, ovako, radi se o tome, da je ponuđeni odgovor bio zakon o električkom ili električnom potpisu, a ne Zakon o elektroničkom potpisu, što je i mene zbunilo dosta, mislila sam da je to njihova greška u pisanju, a u principu je bila zamka.,Zamolila bih nekoga da mi odgovori. U skripti gdje su pitanja i odgovori je navedeno 5 il 6 zakona koji uređuju elektroničko poslovanje u RH...a na današnjem pismenom je bilo pitanje koji zakoni su važni za elektroničko poslovanje u rh i među odgovorima bili su ponuđeni i zakon o elektroničkom potpisu i zakon o autorskom pravu...i ja sam zaokružila oba ta odgovora pošto u skripti tako piše, a kasnije kad sam išla na uvid ispita, vidjela sam da je točan odgovor sam zakon o autorskom pravu...Može li mi netko reć, ako zna, zašto je onda u skripti naveden i zakon o elektroničkom potpisu kao zakon koji uređuje el.poslovanje?
Mislim, jel sad samo zakon o autorskom pravu uređuje, utječe na el.poslovanje ili još neki zakoni? Stvarno me zbunilo to što je u skripti više zakona navedeno uz el.poslovanje, a u biti je samo jedan zakon točan odg.
Hvala ti na odgovoru...Ja sam pročitala i na ispitu i kasnije na uvidu da piše zakon o elektroničkom potpisu...eh, drugi put trebam bolje čitat...A što je trebalo zaokružiti za steganografiju osim da je to tehnologija skrivenog pisanja? I još jednom hvala na odgovoru:happy:hej, ovako, radi se o tome, da je ponuđeni odgovor bio zakon o električkom ili električnom potpisu, a ne Zakon o elektroničkom potpisu, što je i mene zbunilo dosta, mislila sam da je to njihova greška u pisanju, a u principu je bila zamka.,i da svih tih 6 navedenih u skripti uređuje elektroničko poslovanje, samo je stvar da moraš paziti jeli točno napisano..
hej, ja također jučer bila i prošla,.. i stvarno je ugodno na ispitivanju, kažeš dvije smislene rečenice, i kaže dalje.. ja sam dobila 5 bez obzira na to što sam imala samo 12 bodova na pismenom,koliko sam shvatila njemu su ti bodovi nebitni.. kolegica do mene se malo zbunila i stvarno joj je pomagao, i dopustio da odgovara na pitanja obrnutim redosljedom, krenula je od 3, pa se na kraju vratila na 1. pitanje. i prošla...
![]()
Pitanja na kartici su bila
1. KOje je podatke zabranjeno prikupljati, odnosno koji se mogu prikupljati samo iznimno?
2.Što obuhvaća pravo na privatnost?
3. KOji su pravni problemi kod kriptografije.
a pitanja za veću ocjenu bila su : samoregulacija, kaznena djela sadržaja, etiologija kriminala, fenomenologija.
Na usmenom je ispitivao samo pitanja iz skripte, dok je pismeni bio isti kao prošli put, sva pitanja su mi bila ista, samo tu i tamo koji izmjenjeni ponuđeni odgovor.. s obzirom da mi je ovo bio treći put, shvatila sam da uopće nema grupa, svi imamo ista pitanja samo poredana drugačijim redosljedom...
čestitam svima koji su prošli, a ostalima želim sreću na idućem roku..![]()
iz koje si ti skripte učila?prof je na usmenom i vise nego ugodan,maximalno pomaže,pitanja samo iz skripte,njih tri po jedno iz svakog područja,ja izvukla kibernetički prostor,podatkovni raj,informacijsko komunikacijski sustav..nema straha kod njega.čovjek razbija tremu s glupim pitanjima tipa kaj mislimo kakvo će bit vrijeme sutra i onda pricate dve tri min o vremenu...
najugodniji prof kod kojeg sam bila...sretno svima na dekanskom(nadajmo se da ce u pon izglasat da ga ima)
Kriptografija je uži pojam od kriptologije...vidjela sam na uvidu ispita rješenja. I, još bih jednom zamolila nekoga da mi napiše koji zakoni uređuju elektroničko poslovanje ( samo zakon o autorskom pravu ili )
Ako idemo logičkim zaključivanjem onda se odnosi na sve one na koje se odnosi i Ustav RH.na pitanja kome Ustav osigurava zaštitu osobnih podataka jel uz odgovor: fizickim osobama bez obzira na državljanstvo i prebivalište ide i odgovor: i svim pravnim osobama?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.