AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

nives1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav!!!učim iz FER skripte i odlična je ali mi fali u njoj Firewall i Backdoor,probala sam naći na int.al ne ide,pa vas molim da mi objanite ta 2 pojma!!!hvala puuuuuno

igorf

pozdrav, jel može mala pomoć, pls !!! jel ok ova FER skripta i jel dovoljna za prolaz i dal' treba jos nesto ili ???

unaprijed hvala :)

Mladen30

pozdrav!!!učim iz FER skripte i odlična je ali mi fali u njoj Firewall i Backdoor,probala sam naći na int.al ne ide,pa vas molim da mi objanite ta 2 pojma!!!hvala puuuuuno
Ovdje na forumu, u gornjem desnom uglu, brojevi od 1-17 pa klikni, imaju i te dvije definicije, pozdrav!

vava =)

pa jaaao, ovo mi nije uopće nimalo lako učit kak se tu priča...učim po ferovoj skripti (110 pitanja sveukupno) i sad me zanima dal je u toj skripti sve ili se trebaju plus uz nju i zakoni učit?

pa jaaao, ovo mi nije uopće nimalo lako učit kak se tu priča...učim po ferovoj skripti (110 pitanja sveukupno) i sad me zanima dal je u toj skripti sve ili se trebaju plus uz nju i zakoni učit?
i zaboravih pitati kak izgleda pismeni? :proud:

teylla

..poZzz..ako ima koja dobra dušica pa, da ide sutra na ispit jel može reći iz čega učiti ovo novu šta su stavili:
Zakon o pravu na pristup informacijama (NN 172/03)

Zakon o elektroničkom potpisu (NN 10/02, 80/08)

Iz Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08) - čl. 99-110 (Glava 12, Zaštita podataka i sigurnost elektroničkih komunikacija)

...ili da stavite pitanja sutra nakon ispita?! ...zahvaljujem se unaprijed :)

Majoli

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Budite ljubazni i stavite koje pitanje s današnjeg roka i recite nam što je pametno napraviti s ovim novim zakonima koje treba naučiti i kako je to izgledalo na pismenom? unaprijed hvala :)

iwana

FER, po meni je bilo lagano malo su tricky pitanja al može se bez problema proć sa skriptom FER-a.

Nisam prošla falio mi bod :(

vava =)

FER, po meni je bilo lagano malo su tricky pitanja al može se bez problema proć sa skriptom FER-a.

Nisam prošla falio mi bod :(
nisi jedina :(
moje mišljenje je da se može proć uz fer skriptu, al da se uz nju treba pročitat i knjiga...ajde nek netko napiše kako je bilo na usmenom...dal pitali novo?

iwana jel znaš možda kad je uvid u ispit? :)

iwana

nisi jedina :(
moje mišljenje je da se može proć uz fer skriptu, al da se uz nju treba pročitat i knjiga...ajde nek netko napiše kako je bilo na usmenom...dal pitali novo?

iwana jel znaš možda kad je uvid u ispit? :)
Mislim da je uvid bio odmah nakon usmenog:unsure:, ako je usmeni bio nakon objave?!:unsure::unsure: Pretpostavljam samo; izjurila sam kad sam vidla da nisam prošla:laughing::mellow:

rumena

iwana...koliko je pitanja i koliko je za prolaz...jel sve ostalo isto ili?
znači nisu stavili nove zakone...ja idem na rok 17.2. i bas me brinu ti novi zakoni koje su stavili

iwana

iwana...koliko je pitanja i koliko je za prolaz...jel sve ostalo isto ili?
znači nisu stavili nove zakone...ja idem na rok 17.2. i bas me brinu ti novi zakoni koje su stavili
20, 11 za prolaz...sve po starom

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ej ljudi, ja bila na ispitu i prošla, imala sam 14 bodova :)
uglavnom,bilo je par pitanja iz onih što ih je kolega/kolegica stavio na forum...

Bili su:
Steganografija : a) znanost o sigurnoj komunikaciji
b) tehn.skrivenog pisanja
c) postojala je prije nastanka interneta
d) nije nužno povezanna s kriptologijom
točno: b, c,d

e nađite si to ovdje na forumu, iiz tog su bila pitanja: u rh računalni programi uživaju, back door-tarp -door, ustav osigurava zaštitu podataka, kriptografija, ustav jamči pravo na, zakoni elekt. poslovanja,

znači kolega je stavio pitanja i ponuđene odgovore, i ta pitanja se ponavljaju !!

a od ostalih, sječam se da je bio DOS, razlika između dig potpisa i certifikata, inteligenti agenti, kibernetički prostor, što je privatnost (odg-pravom biti ostavljen na miru)

eto, nadam se da će nekome pomoći !

mininfax

samo sam svratila ovdje da pomognem svima koji muku muce s info...ja sam je jos prosle god dala iz prvog puta a ucila sam po nekoj skripti koja ima 60 str...i garantiram da ce vam u ispitu i na usmenom biti sve iz te skripte...sad samo morate na skriptarnici pronaci tu koja ima 60 str ni manje ni vise...sretno ljudi!

teylla

..pozdrav ljudi... kako izgleda ispit, koliko vas čitam piše da ima 20 pitanja... koliko je na zaokruživanje? ..i ostala su nadopunjavanje, eseji ili? ..Zahvaljujem se na odgovoru :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks