matejicask
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kolko pitanja postavlja? i jel je nekog srušio na usmenom?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
U pismenom je bilo 20 bodova. Ako si sakupio 16 točnih možeš tražit da ti upiše 2.koliko ja znam, usmeni je obavezan za sve.. nema biranja
Kriptografija, odnosno kriptografske metode danas predstavljaju nezamjenjivo sredstvo zaštite podataka bez obzira nalaze li se oni pohranjeni unutar memorije kompjutora, na nekom drugom mediju ilii se prenose putem kompjutorske mreže ili udaljenih kompjutorskih sustava. Cilj je takvih mreža osiguravanje tajnosti podataka kako njihov sadržaj ne bi došao u ruke neovlaštenim osobama.Kriptografski algoritam za enkripciju koriste «ključeve» u obliku binarnih brojeva, najčešće dužine od 40 do 128 bitova. Uz pomoć toga ključa podaci u binarnom se kombiniraju s njegovim bitovima prema određenom matematičkom ključu, što rezultira dobivanjem šifrirane poruke.jel mi može ko odgovoriti na ova pitanja...
-vrste kriptografije
-funkcije e-poslovanja
mislim da ti je najbolje da danas dođeš po potpis dok traju usmeni odnosno u zadnju grupu mislim da je to u 13h...i sam im kažeš da si zaboravila i mislim da neće biti problema da će ti dati.da samo pitanja na zaokruživanjaimam ja jedno pitanje sada, zaboravila sam tražiti potpis iz informatike a slj četvrtak je neki praznik sma čula, kada mogu doći po potpis, ako bi mi mogao netko odgovoriti pliz :/
nisam zaboravila sam danas doćmislim da ti je najbolje da danas dođeš po potpis dok traju usmeni odnosno u zadnju grupu mislim da je to u 13h...i sam im kažeš da si zaboravila i mislim da neće biti problema da će ti dati.
jesi možda bila na usmenom kod Lisičara... Kakav je... hvala
Bio kod Lisičara danas na usmenom (iza stanke, kada su maknuli izvlačenje pitanja, prof. Dragičević je otišao iz kabineta).eto ja sam bila jučer na usmenom, kod Dragičevića, pitao me: digitalni potpis, certifikat, elektroničko poslovanje i privola ispitanika, mislim da je to to...
ako znaš odgovore nije strašno... eto ja sam učila po onim pitanjima i zaradila četvorku...)
Kod papirića je druga stvar. A odgovorat kod Dragičevića da ne govorim.Lisičar je ok...dati dosta vremena da se sjetiš, pomaže ti, bitno da znate osnove bar jednu točnu rečenicu o svemu i 2 je zagarantirana...pitanja su iz onih 110 što nam je prof dao i izvlače se papirići...
:zvrko: genijedala ja infrmatiku..pitao me je:
-etiologiju kompjutorskog kriminaliteta
-kompjutorska sabotaža, kako je riješena u zakonodavstvu
-administrativno-organizacijske mjere(koje radnje obuhvaćaju)
-informacijska privatnost u kaznenom zakonodavstvu
...nisam izvlačila papirić, sam me je pitao...i dobih 5)))
Kod Lisičara četvrkom u 12, soba 7 na našem faksu (Gundulićeva 10), a kod Dragičevića ponedjeljkom u 12 na pravnom (TMT 14).jel itko zna kada su konzultacije iz informatike...hvala :/? kada sma imala jučer usmeni zaboravila sma potpis tražiti![]()
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.