AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

topanga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
:confused2:e, ljudi kakav je usmeni?
dal pita pitanja iz skripte il zna pitat i nekaj iz knjige?jel zahtjeva detalje ili?

tuznich

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
:confused2:e, ljudi kakav je usmeni?
dal pita pitanja iz skripte il zna pitat i nekaj iz knjige?jel zahtjeva detalje ili?

nije teško,pita ti po tri pitanja,prvo na izvlačenje,a poslije ni ne izvlačiš.mora se znati certifikat i potpis,privatnost,cilj analize rizika,razlika između informacijske i infomatičke revolucije i osobni podaci (agencija,ograničenja..) to su pitanja koja često vrti.najbolje si skini u skriptarnici ferovu skriptu i nauči ta pitanja..ako prof vidi da bar osnovno znaš pustiti će te..samo nemoj tamo stat i šutit,nego pričaj..mislim da ne voli kad dođe netko na usmeni,a da baš ništa ne zna.. eto..sretno:happy:

DOMAGOOJ

jel za usmeni dosta znat ferovu skriptu?? jel sad na zadnjem roku su bila na ispitu neka pitanja koja nisu bila u skripti (vatreni zid... itd)

DOMAGOOJ

e ljudi, aj ak se nekom da.. nek napiše koja su načela predviđena zakonom o zaštiti osobnih podataka?? TNX ;)

vina

e ljudi, aj ak se nekom da.. nek napiše koja su načela predviđena zakonom o zaštiti osobnih podataka?? TNX ;)
10. Koja su osnovna načela predviđena Zakonom o zaštiti osobnih podataka?
Zakonom o zaštiti osobnih podataka uređuje se zaštita osobnih podataka o fizič¬kim osobama te nadzor nad prikupljanjem, obradom i korištenjem osobnih podataka u Republici Hrvatskoj. Svrha zaštite osobnih podataka je zaštita privatnog života i ostalih ljudskih prava i temeljnih sloboda u prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka.
Zaštita osobnih podataka u Republici Hrvatskoj osigurana je svakoj fizičkoj osobi bez obzira na državljanstvo i prebivalište te neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.,

to je iz skripte, pa valjda je to to.:crazy::crazy::crazy:

DOMAGOOJ

10. Koja su osnovna načela predviđena Zakonom o zaštiti osobnih podataka?
Zakonom o zaštiti osobnih podataka uređuje se zaštita osobnih podataka o fizič¬kim osobama te nadzor nad prikupljanjem, obradom i korištenjem osobnih podataka u Republici Hrvatskoj. Svrha zaštite osobnih podataka je zaštita privatnog života i ostalih ljudskih prava i temeljnih sloboda u prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka.
Zaštita osobnih podataka u Republici Hrvatskoj osigurana je svakoj fizičkoj osobi bez obzira na državljanstvo i prebivalište te neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.,

to je iz skripte, pa valjda je to to.:crazy::crazy::crazy:
ee to imam i ja.. al brijem da nije to.. jel ne spominju se načela.. hahah.. tnx sve jedno na trudu.. :crazy:

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel netko zna :
KADA SE MORAJU PROVESTI POSEBNE MJERE TEHNIČKE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA?
Hvala :laughing:

Maya21

Jel netko zna :
KADA SE MORAJU PROVESTI POSEBNE MJERE TEHNIČKE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA?
Hvala :laughing:
Zabranjeno je prikupljanje i daljnja obrada osobnih podataka koji se odnose na rasno ili etničko podrijetlo,politčka stajališta, vjerska ili druga uvjerenja, sindikalno članstvo, zdravlje ili spolni život i osobnih podataka o kaznenom i prekršajnom postupku.
Iznimno, podaci iz stavka 1. ovog članak mogu sse prikupljati i dalje obrađivati:
-u slučajevima iz članka 7. stavka 1. podstavka 1. i stvaka 3. podstavka 1.,2. i 4. ovoga zakona ili:
- ako se obrda prevodi u okviru djelatnosti ustanove, udruzenja ili bilo kojeg drugog neprofitnog tijela s političkom, vjerskom ili drugom svrhom te pod uvjetom da se obrada iskljucivo odnosi na njihove članove te da podaci ne budu otkriveni trećoj strani bez pristanka ispitanika.
U slučaju iz stavka 2. ovoga članka, obrada podataka mora bitit posebno označena i zaštićena.

Doria

Zabranjeno je prikupljanje i daljnja obrada osobnih podataka koji se odnose na rasno ili etničko podrijetlo,politčka stajališta, vjerska ili druga uvjerenja, sindikalno članstvo, zdravlje ili spolni život i osobnih podataka o kaznenom i prekršajnom postupku.
Iznimno, podaci iz stavka 1. ovog članak mogu sse prikupljati i dalje obrađivati:
-u slučajevima iz članka 7. stavka 1. podstavka 1. i stvaka 3. podstavka 1.,2. i 4. ovoga zakona ili:
- ako se obrda prevodi u okviru djelatnosti ustanove, udruzenja ili bilo kojeg drugog neprofitnog tijela s političkom, vjerskom ili drugom svrhom te pod uvjetom da se obrada iskljucivo odnosi na njihove članove te da podaci ne budu otkriveni trećoj strani bez pristanka ispitanika.
U slučaju iz stavka 2. ovoga članka, obrada podataka mora bitit posebno označena i zaštićena.
Također; osobni podaci koji se odnose na maloljetne osobe smiju prikupljati i dalje obrađivati uz POSEBNE MJERE ZAŠTITE PROPISANE Zakonom o zaštiti osobnih podAtaka

medo

konačno da sam i ja nešto položio,sad je lakše učiti dalje.Čestitam svima koji su riješili još neki ispit.

Marinica

rješila sam informatiku danas!! nije bilo teško!! priofesor je super fer korektan. mislim da je danas svega par ljudi palo i da svi uglavnom prolaze

Anad

Ma profesor je super, svaka mu čast. Ovi koji su pali su i zaslužili da padnu jer nisu rekli A

martinamm

Ljudi moji prof. Lisičar je zakoon! okretao je očima za sve nebuloze koje smo rekli...i ako smo šutili...u našoj grupi baš nije pomagao...valjda mu je u 17 h bilo više dosta svega...ali svaka mu čast! Isplatilo se čekati! :hekla:

ivana4

jel pričate o onom starijem il mlađem profesoru? ne znam prezime ni jednog ni drugog pa zato pitam :crazy:
i dal samo on ispituje?

vina

jel pričate o onom starijem il mlađem profesoru? ne znam prezime ni jednog ni drugog pa zato pitam :crazy:
i dal samo on ispituje?
onom mlađem!:laughing: a stariji prof je Dragičević. mislim da ispituju obojica, al na ovom roku je samo Lisičar ispitivao. super je profesor!

Marinica

može savjet, dal je dovoljno učiti iz onih dviju skripta sa pitanjima i odg?
na pismenom zna biti pitanja koja nisu iz one skripte s pitanjima i odgovorima (ferove skripte) otprilike 5 pitanja od 20 nema u toj skripti, a na usmenom pita samo iz tih pitanja.

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
trebala bi pomoć oko par pitanja:

1. Kojim zakonom je kod nas regulirana komp. prijevara - da li kaznenim djelom "Računalna prijevara"2. kad se podaci mogu objaviti bez privole ispitanika
3. WWW uključuje...
4. aspekti elektr. poslovanja
5. telefonski hakeri
6. vremenski digitalni biljeg i kad je donesen i zadnji put mjenjan

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks