AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

jelka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pa meni nije trebalo puno par dana s time da se nisam bas previše trgala.. onak pročitala samo... i dobila 3

Iwy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dal mi netko može odgovoriti iz koje skripte treba učiti i gdje da nabavim tu skriptu? znam da sigurno negdje piše u postovima ali nemam vremena sad čitati

topanga

dal mi netko može odgovoriti iz koje skripte treba učiti i gdje da nabavim tu skriptu? znam da sigurno negdje piše u postovima ali nemam vremena sad čitati
najbolja ti je FERova skripta. odes na skriptarnicu i skines si to

Isadora

Ljudi za prolaz vam je dovoljna skripta, no preporučila bi vam da bar pročitate knjigu jer mi je upravo to pomoglo na pismenom koji je zeznut, koliko god se činio jednostavan. Usmeni kod Lisičara vam je čista formalnost, 3 pitanja, samo odgovarajte ono što vam je postavljeno, ne treba ići u detalje.
SRETNO SVIMA!!!

lila_887

pa kaj nije dosta samo skripta?:shocked:
osobno ne znam, jer nisam još izašla na ispit, već sam par puta odustala jer nisam stigla ni pročitat sve.. kažu da je dovoljna i skripta al uvijek je dobro pročitati i knjigu tak da... :)

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Hej ljudi, koje sve djelove (stranice :) ) knjige trebamo učiti? Sve ili..
ja sam prošla ovaj ispit s tim da sam dobro naučila onu skriptu ferovu i sva ona pitanja iz skripte pročitaj si iz knjige jer neke pojedinosti nisu navedene..prelistaj malo ovu temu u vezi info vidi koja se pitanja se ponavljaju jer je meni na ispitu sve do jednog pitanja bilo odavde...prolaz zagarantiran ;)

Marinica

ispit iz informatike se sastoji od 20 pitanja na zaokruživanje. kolko ih mora bit točnih za prolaz?
jel isto ko i na uvod može bit jedan točno 2 ili više točnih??

ja sad učim al baš mi i neide =((

Buz_ZG

Ma najmanji problem je pismeni dio. Meni usmeni predstavlja problem. Pismeni prođem uz 2 čitanja skripte, ali ako me potrefi neko komplicirano pitanje na usmenom onda ode sve dođavola.

vina

ispit iz informatike se sastoji od 20 pitanja na zaokruživanje. kolko ih mora bit točnih za prolaz?
jel isto ko i na uvod može bit jedan točno 2 ili više točnih??

ja sad učim al baš mi i neide =((
ispit je od 20 pitanja, princip je kao i na uvodu. treba bit 11 točnih za prolaz. meni isto nekak ne ide!:frustrating:

Marinica

pitanja sa današnjeg pismenog : mislim da je to B grupa (al nisam više 100 posto sigurna)

inteligenti agenti
zakoni koji čine pravni okvir za razvoj elektroničkog poslovanja u RH
trojanski konj
kriptologija
hoax
pravna zaštita softvera u RH
sigurnosna strategija
koja sigurnost je zajamčena ustavom RH
podatkovni raj (kao dal on pomaže provođenju kaznenih djela, otežava ili ne utječe na njih)
područni pristup
iznošenje osobnih podataka izvan RH
agencija za zaštitu osobnih podataka u RH (kome je odgovorna)
firewall (vatrozid)
osnovni dio hakinga je

fali mi još 6 pitanja ne mogu se sjetit ako ko zna nek nadopuni

meni je pismeni bio ok nije težak al mislim da je usmeni teži
dobro da je u srijedu da stignem još to utvrditi =))

jeli2

pitanja za grupu A:
kriptologija/kriptografija
inteligentni agenti
privatnost informacijska,komunikacijska-da li ustavom zasticena
backdoor
firewall
informaticka revolucija-prva
elektronicno poslovanje-karakteristike
dos
maliciozni programi
razlika dig.certifikata i dig.potpisa
steganografija
autorsko pravna zastita
komp.prijevara
soft.piratstvo
cyberspace
data heaven
iznosenje osobnih podataka van RH
pravo na privatnost
...jos je nesto bilo o osobnim podacima na relaciji EU-HR,ali se ne sjecam...treba malo uciti sa razumijevanjem,jer te ponudjeni odgovori zbune-svi su tocni,pa nista nije tocno ili je djelomicno tocno:cool:

marinica,gdje mogu vidjeti da li sam pala odnosno prosla,znas li mozda?
...radila sam do 3,a u gundulicevoj nema nis...i dali znas koliko ih je otprilike proslo? hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks