AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

ana89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam s neta skinula, utipkaš na google :)

može li netko odgovoriti na pitanje: pravni problemi glede primjene kriptografije ? hvala :)

lila_887

ako će netko danas popodne ići do faxa jel može pogledat jesu stavili više raspored za info., ne znam dal ću sutra stić pogledati... pa di je ispit i u koliko sati? i jel netko zna možda koliko pismeni traje?

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ako će netko danas popodne ići do faxa jel može pogledat jesu stavili više raspored za info., ne znam dal ću sutra stić pogledati... pa di je ispit i u koliko sati? i jel netko zna možda koliko pismeni traje?
ispit traje ja mislim pol sata...20 pitanja na zaokruživanje...

Marianne

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel profesor mozda nesto rekao za onaj predrok (zbog kojeg je slao popise)? i hoce li slijedeci put potpise dijeliti?

vina

nema predroka. a za potpise je rekao stavit obavijest na stranici prava i/ili na faksu, jer je vjerojatno idući četvrtak ispit u vrijeme kad bi trebalo bit predavanje. uglavnom bude obavijest.:laughing::laughing::laughing:

mimica

ej ljudi...dali se na predroku pojavljuju pitanja iz zakona??? ili su na predroku samo ona pitanja koja nam je dao??

blabla

ej ljudi...dali se na predroku pojavljuju pitanja iz zakona??? ili su na predroku samo ona pitanja koja nam je dao??
nema predroka...a koliko sam shvatila, u pismenom se može pojaviti sve-dakle nemoraju biti samo ona pitanja, a ta pitanja ziher pita (neide izvan njih) na usmenom.

hrabri

Da li ima mogućnosti biranja, nakon što prođeš pismeni, između direktnog upisa ocjene bez odgovaranja ili da odgovaraš za višu ocjenu?

Da li je dovoljno učiti po skripti,pitanjima i proći ili moram i knjigu uzet u ruke? Thanx

mimica

Da li je dovoljno učiti po skripti,pitanjima i proći ili moram i knjigu uzet u ruke? Thanx
moraš uzeti i knjigu u ruke...jer može biti da bude pitanje koje uopće nije među onim pitanjima koje nam je dao...

MARYYNNA

može pitanje jedno...vidim da tu pišete o nekim potpisima...očito o onima o urednom izvršenju obaveza..da li i izvanredni studenti moraju po te potpise :S zbunjena sam malo..oprostite...hvala

vlatkap

izvanrednim netrebaju potpisi zato što imamo pravo polagati ispite iako nismo odlušali predavanje, a to znači da možemo na rokove i prije nego su predavanja završena

( mi ne skupljamo potpise )

mato.zg

NA DANAŠNJEM ROKU A GRUPA JE IMALA:
-steganografija
-kojim izumom započinje informacijska revolucija
-dos
-podatkvoni raj
-backdor
-vatreni zid
-inteligentni agenti
-zakoni koji čine pravne okvire e-poslovanja
-privatnost je...
-kada je moguće iznošenje osobnih podataka van RH
-razlika između digital.certifikata i digital.potpisa
-softwersko piratstvo
-koja prava osigurava ustav RH
-kada nekome izbrišemo podatke iz računala i iskoristimo ih sebi u korist kakvo smo kazneno dijelo napravili
-što sve spada pod komp.kriminalitet
-koji su najčešći ciljevi napada na internet
-e sad ovako nekeko je bilo postavljeno,tko je odgovoran za nešto kod iznošenja osobnih podataka(ponuđeno je bilo:agencija,voditelj,korisnik,i izvršni djelatnik)
-društveni inžinjering mislim da je bio
-informacijski brokeri također mislim da je bilo u testu i još jedno pitanje se ne mogu sijetiti...
nadam se da će vam pomoć tko ide na sljedeći rok,ja sam riješila pismeni danas i sutra mi je u 8h u jutro usmeni!
p.s.ovaj test je meni bio i na prošlom roku-identičan taj ispit!
sretno svima!nije tak teško...;)

mato.zg

i da,molim ljude koji su danas ostali na usmenom neka kažu svoje doživljaje ,što je pitao,na koji način,kakve je volje bio ii...da...uglavnom svoje iskustvo sa današnjim odgovaranjem!
unaprijed hvala!:)

Jennifer

aj nek neko napiše i b-grupu!! :D
evo nekih pitanja iz b grupe:
- inteligentni agent
- što je internet
- zakoni koji čine razvoj el.poslovanja u RH
- el. trgovanje s obzirom na subjekte
- najčešći ciljevi napada na internetu
- DOS
- spyware
- biometrijske metode
- kriptologija
- razlika između dig.potpisa i dig.certifikata
- softversko piratstvo
- kibernetički prostor
- analiza rizika (što obuhvaća...temeljna pitanja)
- da li je informacijska privatnost u RH zajamčena ustavom
- spam ili spaming

fali 5 pitanja ali fakat ih se nemogu sjetiti...nadam se da sam pomogla...

drži te fige sutra imam usmeni kod Lisičara...jel ima netko iskustvo kod njega na usmenom kakave je???

Andreja

ja sam kod njega polagala
i prošla..
ma lik je skroz ok
pomaže potpitanjima... :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks