AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

MOPSYCH

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Znam tak pise i u skripti,al sam citala odg na pitanja koja je stavila neka kolegica, i napisala je da je na ispitu imala el. Potpis i autorska prava, i zaokrila je a. Prava i el. potpis i da je na uvidu vidjela da el. Potpis nije tocno, i sad nezz na kraju spada il ne spada :S ..

Btw znam da ne postoji zakon o el. Poslovanju kriva sam napisala u pitanju, skuzila sam kad sam vec stavila pitanje :)

Andrej21

Kolege, da li zakon o elektronickom potpisu spada pod zakone elektronickog poslovanja u RH ili ne? U skripti pise da, na onim odg s ispita je kolegica napisla da je na ispitu bilo krivo kad je to zaokruzila.. Dali netko sa sigurnoscu zna? Hvala :)
istina je meni je bilo ponuđeno spada samo pod zaštitu autorskog prava ;)

lana1988

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
El. potpis ne spada pod to jer je napisano u ispitu ELEKTRIČKI,a ne ELEKTRONIČKI što je automatski krivo.To je caka.

MOPSYCH

istina je meni je bilo ponuđeno spada samo pod zaštitu autorskog prava ;)
Da zato sto je pisalo ELEKTRICNI potpis a ne ELEKTRONICKI, zato ne spada. :)
Joj nadam se na cu konacno proc ai usmeni da cu ispjet nekak proc.. :(

dianica

Za ispit je potrebno znati cijelu knjigu, članke profesora Dragičevića "Kompjutorski kriminalitet i informacijski sustavi", "Privatnost u virtualnom svijetu" i Zakon o zaštiti osobnih podataka.
(Ako kupujete fotokopiranu knjigu u Masarykovoj, tada su svi potrebni članci već ubačeni na kraju knjige.)

Preporučam ovu skriptu http://www.drustveno-veleuciliste.net/downloads.php?do=file&id=91 jer je rađena po ispitnim pitanjima za upravni studij objavljenima na stranici katedre : http://www.pravo.unizg.hr/PI/upravni .

Booo88

Da li mi netko može dati odgovor na podebljani dio pitanja: "Što je neovlašten pristup, je li kažnjiv u RH i pod kojim uvjetima??" i "Što je kompjutorska špijunaža i kako je riješeno u našem zakonodavstvu???"

Tourniquet

jane doe.
plus zakon o zaštiti osobnih podataka i privatnost u virtualnom svijetu.
Tog ima u skripti..al meni je ta skripta bzvz, neke stvari nedostaju i nije potpuna. Tak da bolje kombinirat knjigu i skriptu jer se budete inače zajebali..ja isto tak radim.

SheSun

Tog ima u skripti..al meni je ta skripta bzvz, neke stvari nedostaju i nije potpuna. Tak da bolje kombinirat knjigu i skriptu jer se budete inače zajebali..ja isto tak radim.
hvala na ispravku, ja učim iz knjige taj dio prvo. da, nema nekih stvari u skripti, ja sam pročešljala i cijeli forum što se informatike tiče i naišla na pitanja koja pitaju često, koja su u knjizi, a u skripti ih nema.

marac12

jel mi moze neko rec kaj se tocno treba ucit za ispit, jel dosta iz skripte, i koja knjiga mi treba, kako je na ispitu, ako nije problem, fala...

SheSun

jel mi moze neko rec kaj se tocno treba ucit za ispit, jel dosta iz skripte, i koja knjiga mi treba, kako je na ispitu, ako nije problem, fala...
D. DRAGIČEVIĆ: Kompjutorski kriminalitet i informacijski sustavi, Informator, Zagreb, 2004.
D. DRAGIČEVIĆ: Privatnost u virtualnom svijetu, Zbornik Pravnog fakulteta u Zagrebu, Br. 3-4, Zagreb, 2001.
Zakon o zaštiti osobnih podataka, NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11

za pismeni ti je dosta fer skripta, pismeni ti se sastoji od 20 pitanja na zaokruživanje i moraš imati 11 točnih za prolaz, usmeni je većinom isti dan.

Saraa

Postoji li koja skripta osim FER-ove da si nadopunim gradivo i da je dobra a da ne moram iz knjige ? Tnx

SheSun

Postoji li koja skripta osim FER-ove da si nadopunim gradivo i da je dobra a da ne moram iz knjige ? Tnx
ja imam sa pravokutnika - pravna informatika i unutra su ti knjiga od dragičevića i privatnost u virtulnom svijetu i zakon o zaštiti osobnih podataka i super je za nadopunjavanje fer skripte. :proud:

a sad ljudi, kako je prošao danas usmeni? bilo bi opet lijepo potvrditi da je bilo lagano i sve iz fer skripte. :tongue2:

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja sam imala usmeni u srijedu kod neke profesorice.. ona pita po fer skripti i velika je prolaznost

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks