AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

daria11

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Imam jedno pitanje vezano za literaturu. Što točno trebam imati od obavezne literature za prolazak. Imam Kompjuterski kriminalitet i informacijski sustav, imam i one Zakone koje sam skinula sa informatičke katedre, ali mislim da je potrebna i knjiga "Pravna informatika" za koju stoji da je u "pripremi". Gdje to mogu nabaviti i ako ne, da li je moguće proči ispit bez toga? Hvala Vam unaprijed

vibica

Imam jedno pitanje vezano za literaturu. Što točno trebam imati od obavezne literature za prolazak. Imam Kompjuterski kriminalitet i informacijski sustav, imam i one Zakone koje sam skinula sa informatičke katedre, ali mislim da je potrebna i knjiga "Pravna informatika" za koju stoji da je u "pripremi". Gdje to mogu nabaviti i ako ne, da li je moguće proči ispit bez toga? Hvala Vam unaprijed
uz sve nabrojano, treba ti i knjiga koju nabaviš u kopiraoni recimo.
moguće je proći taj ispit na temelju objavljenih pitanja koja pokrivaju svu literaruru. imaš i odgovore na ista u tzv ferovoj skripti u skriptarnici foruma. korisno je da si samo pročitaš par pojmova koji se znaju s vremena na vrijeme pojaviti na ispitu, a njih možeš naći na zadnjih par stranica foruma.

daria11

90 posto (ak ne i više) ljudi prolazi samo sa skriptom.
Mrak, nemam baš vremena učiti po knjizi, pa sam onda ipak odlučila prijaviti ispit i izači makar samo sa skriptom. Potruditi ću se makar i samo pročitati knjigu. Koliko sam shvatila, ova skripta sa FER-a je najbolja, kaj ne?

vibica

Mrak, nemam baš vremena učiti po knjizi, pa sam onda ipak odlučila prijaviti ispit i izači makar samo sa skriptom. Potruditi ću se makar i samo pročitati knjigu. Koliko sam shvatila, ova skripta sa FER-a je najbolja, kaj ne?
yup. mislim najbolja... ona je rađena na temelju pitanja koja su dali profesori, i ta pitanja se vrte...

vibica

Izlazim na taj rok i zanima me da li znas gdje se nalazi TMT,D II???
To ti je glavna zgrada Pravnog faksa, dakle ne ona gdje kupujemo prijavnice i kojekakve potvrde. D II je čini mi se na 1. katu, ali to ćeš i sam(a) vidjeti :)

daria11

Ni ja nisam znala gdje je točno, ja sam mislila da je to zgrada gdje je skriptarnica...zato hvala vibica :)

Pitanje: Pismeni je u 8,00 ujutro, a zanima me da li je usmeni isti dan ili par dana poslije?

vibica

Pitanje: Pismeni je u 8,00 ujutro, a zanima me da li je usmeni isti dan ili par dana poslije?
Kako koji put. To će vam reći kad se smjestite u dvoranu, prije nego što vam podijele ispite. Inače je isti dan, ali u zadnje vrijeme su stavljali sutradan. :xyxwave:

Booo88

Ako mi možeš molim te pomoć!?
Zapela sam na 3 pitanja:

1. puni naziv SREDIŠNJEG REGISTRA i šta sadrži?
2. samoregulacija informacijske privatnosti?
3. koja je uloga interneta u poticanju demokracije?

mersault

Ej ljudi, zanima me dali kao izvanredan student mogu polagati ispit prije nego odslušam predavanja? Konkretno, prijavio bih za rok u prvom mjesecu. Hvala

martina_sk

Administrator
Ej ljudi, zanima me dali kao izvanredan student mogu polagati ispit prije nego odslušam predavanja? Konkretno, prijavio bih za rok u prvom mjesecu. Hvala
možeš jer to ti je kao i svaki drugi predmet, nema tu nikakvih vježi. vježbe iz informatike su na trećoj godini.

mersault

možeš jer to ti je kao i svaki drugi predmet, nema tu nikakvih vježi. vježbe iz informatike su na trećoj godini.
Malo sam jako zbunjen, jer sam zvao referadu, pa mi rekli da to nije moguće, jedino ako odobre profesori, ali u pravilu se to ne radi.

A onda opet...po forumu čitam da izvanredni studenti ne ovise o predavanjima, odnosno, mogu polagati ispite kad žele neovisno o predavanjima :confused2:

Andrej21

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Malo sam jako zbunjen, jer sam zvao referadu, pa mi rekli da to nije moguće, jedino ako odobre profesori, ali u pravilu se to ne radi.

A onda opet...po forumu čitam da izvanredni studenti ne ovise o predavanjima, odnosno, mogu polagati ispite kad žele neovisno o predavanjima :confused2:
:happy:istina izvanredni studenti ne ovise o predavanjima.Izvanredan student može ići na predavanja sa redovnim,ako on to želi i ne mora.Ima pravo polagat kolokvije i ispite kad god želi,dok redovni tek mogu kad im završi semestar sa potpisom.Ja sam ti izvanredan pa eto nadam se da sam pomogao ;)

martina_sk

Administrator

na ispite sigurno možeš izlaziti neovisno o predavanjima, a na kolokvije ovisi o prefesorima. neki ne daju da izvanredni izlaze na njih ali to je rijetkost, najčešće dopuštaju da izlaze na kolokvije samo ako ideš na predavanja s redovnima.

MOPSYCH

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege, da li zakon o elektronickom potpisu spada pod zakone elektronickog poslovanja u RH ili ne? U skripti pise da, na onim odg s ispita je kolegica napisla da je na ispitu bilo krivo kad je to zaokruzila.. Dali netko sa sigurnoscu zna? Hvala :)

sumska

Kolege, da li zakon o elektronickom potpisu spada pod zakone elektronickog poslovanja u RH ili ne? U skripti pise da, na onim odg s ispita je kolegica napisla da je na ispitu bilo krivo kad je to zaokruzila.. Dali netko sa sigurnoscu zna? Hvala :)
Zakon o elektroničkom poslovanju ne postoji . Elektroničko poslovanje se uređuje sa 6 zakona, a to su: zakon o elektroničkom potpisu, zakon o zaštiti osobnih podataka, zakon o zaštiti potrošaća, zakon o telekomunikacijama, zakon o elektroničkim medijima, zakon o autorskom pravu i srodnim pravima

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks