AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

peroz

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Da, ja isto sam 2 kol. trebam, s obzirom na njihovo bodovanje i ocjenjivanje vjerojatno neću ni proc... jbg.

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pa čitala sam na prethodnim str. da su fer i ljubazni na toj katedri i da nisu škrti oko bodova. (nadam se da je tak) :hm: :angel:

miška

1.objasnite ratifikaciju poa! 2. objasnite objekt nacela zakonitosti! 3. objasnite syjecanje hrv. drz. rodenjem!4. izvlatena nekretnina u posjed! 5. odgovornost sluzbene osobe za stetu nanesenu tijelu drz. uprave!6. organizacijsko glediste uprave! 7. objasnite pojam "akti uprave"! i 8. iz prekrajnog opoziv uvjetne!

Jadranka15

Prekršajni zakon ima samo na pismenom dijelu ispita, dok na usmenom do sada koliko ja znam nisu nikada pitali, većinom pitaju sudsku upravu, poa, državljanstvo, naturalizacija i sva ostala pitanja koja su do sada bila viđena na usmenom dijelu ispita.

sufi

Dal pitaju prekršajni na usmenom ili je to samo na pismenom? Hvala unaprijed!
Ja sam dobila info da su znali nekad pitati, al ima tome..najcesce su koncesije i izvlastenje, upr.akti,kontrola-ombudsman,predst.tijela..poa, jav.sluzbe Sretno svima i iskoristite to kaj u zadnje vrijeme pita samo prof. Stanicic. Samo rijeci hvale o njemu..od mnogih studenata

jeja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Prošli put su ispitivali Staničić,Turudić i Ofak sa time da je Staničić ispitivao 3 cure.Ofak 2 i Turudić 1. Znam samo da su kod Staničića 2 pale jer jedna od njih mi je kolegica,trema ju je zeznula, a za ostale neznam. A što se tiče komisije znam da odg. prvi i nezadržavaju se baš predugo, možda su popustljiviji. Sretno sutra

marija3

Prošli put su ispitivali Staničić,Turudić i Ofak sa time da je Staničić ispitivao 3 cure.Ofak 2 i Turudić 1. Znam samo da su kod Staničića 2 pale jer jedna od njih mi je kolegica,trema ju je zeznula, a za ostale neznam. A što se tiče komisije znam da odg. prvi i nezadržavaju se baš predugo, možda su popustljiviji. Sretno sutra
Hvala :) da li znas mozda sta ju je pitao?

Marinchy

Za Staničića i Turudića ne znam, kod Ofak smo odgovarale 3 cure. Ja sam jedina kod nje prošla. :hm: U redu je, pomaže, daje vremena i zbilja je strpljiva, al ono kaj te pita moraš znat. Ako ne znaš 1. pitanje dobiješ 2. zamjensko, ali ga onda zbilja trebaš znat!
Pitanja..javne ustanove, izvlaštenje i odgovornost za štetu nastalu izvanrednim događajima.

godfather

ej ekipa, kak je proslo danas na usmenom??
frend i ja smo bili kod Turudića, ja sam imao 19 bodova na pismenom i pitao me sam akte vlade i utvrđivanje naknade za izvlaštenje, a frend je pisao sam 2. kolokvij i pitao ga je postupak izvlaštenja, briem da javnost iz prekršajnog, i naknada za ratnu štetu . ugl. svaki 2 pitanja i prošli smo, bila je i neka cura poslje nas i ona je prošla...

martina9

Dakle, opci dojam kazedre je vise manje dobar, da je bar tako svuda...
Nadajmo se da ce tako biti i na UPPu. Svima puno srece s ispitom, ja sam bila kod prof. Ofak na proslom roku i bila je vise nego ok, ja bih samu sebe srusila sigurno. Dosta pita i trazi bas ono sto si je ona zamislila i nikako drugacije, ali na kraju je sve predobro zavrsilo.
Izgleda da nazalost nije uvijek tako, citam u jucerasnjem postu... Treba kao i za sve na faksu pun kufer i srece.

ivankam

listala sam prijasnje postove i nisam nasla u zadnjih 10 sto tocno treba koja poglavlja za ovaj ispit, pa ako mi moze netko napisati ovdje?? i ima li neka dobra skripta

frankie.sh

Lažljivac
listala sam prijasnje postove i nisam nasla u zadnjih 10 sto tocno treba koja poglavlja za ovaj ispit, pa ako mi moze netko napisati ovdje?? i ima li neka dobra skripta
Obvezna literatura:
Borković I., Upravno pravo, Narodne novine, Zagreb, 2002, i to glave: I. – IX., XI. (samo t. I.), XIII.-XIV, XVII., XXI.-XXII
Pravni izvori:
Ustav Republike Hrvatske
Ustavni zakon o Ustavnom sudu Republike Hrvatske – NN 49/02 (pročišćeni tekst)
Zakon o sustavu državne uprave – NN 150/11
Prekršajni zakon – NN 107/07, čl. 1.-81.
Zakon o hrvatskom državljanstvu NN 53/91, 70/91 (ispravak), 28/92, 113/93 i 130/11
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuc...rave/2._godina/dokumenti_i_ispitna_literatura

Tončica

Od mjeseca rujna u ispitnu literaturu ide Novi Prekršajni zakon (NN br.39/13) čl. od 1. do 81.
gdje se to vidi? nema na stranicama našeg faksa, niti na katedri upravnog prava na stranicama pravnog fakulteta. please link.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks