Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
http://www.pravo.unizg.hr/UPRP/literaturapoz svima.dal može netko dat link gdje su objavljene izmjene i dopune zakona o hrv.državljanstvu koje je stavio prof.staničić. ja to nažalost nemogu nigdje nać
evo našla prije min,svejedno hvalahttp://www.pravo.unizg.hr/UPRP/literatura
skroz na dnu ti je taj zakon :laughing:
pa vidiš koji zakon ti spada pod koju lekciju! ako državljanstvo pišete u 1.kolokviju, onda z.o državljanstvu ide isto u 1.kolokvij!ok,al šta s ovim ostalim,o zakon o upravnom postupku,o upravnim sporovima,sustav drž uprave,ustav...kad je to,prvi ili drugi?
Kažu da se za svaki ispit može naučiti za pet dana :wink5:ej ljudi, dal mi neko može odgovorit..dal je moguće naučiti upravno pravo u kraćem roku? i koja bi bila najbolja skripta? i dal se može samo na temelju nje,znači bez knjige?
da. inače je sasvim dovoljno 2-4 tjedna ovisno koliko učiš dnevno .Bok ljudi!!! pitance jedno... jel ću stić naučit ovaj ispit ak krenem od nove godine??
Ukratko piši o tome da su to akti koji NE spadaju u kategoriju upr.(individualnih)akata ni u kat. općenormativ.akata uprave. Ono kaj ih odvaja od uprav.akata jest nedostatak nekih od osnovnih elemenata svojstvenih uprav.aktu. Najćešće je to nedostatak neposrednog pravnog učinka.Oblici konkretnih upr.akata izvan uprave mogu biti različiti:uvjerenja,evidencije o određenim činjenicama(stanjima)-dobro je napisati malo o svakom..pa reci još da je tu moguće svrstati i druge vrste akata(radnji) kao npr. obavijest,poučavanja i savjetovanja i objasni malo svaki. Eto nadam se da će ti ovo biti orjentir, sve to imaš u Borkoviću lijepo objašnjeno čini mi se u poglavlju XVII Upravni akt, ne znam točno stranu jer posudila sam knjigu i nije mi vraćena još.imam pitanje! akti uprave koji nisu upravni akti!!! to su konkretni akti uprave ,ali nisam sigruna dal i opcenormativni akti tu spadaju? da dobite takvo pitanje sto biste napisali
ja učim samo po knjizi i nadopunit ću to sa novim zakonom o državljanstvu...:unsure::unsure::crying2::crying2aklem..
Imam par pitanja u vezi ovog ispita tjst. od kud to sve učiti...
1.Iz Powerpointa one prezentacije koja je prva, UPRAVNO PRAVO, UPRAVNOPRAVNI ODNOS, ODEREĐENJE POJMA UPRAVE,PRAVNA NORMA UPRAVNOG PRAVA..oni dakle zamjenjuju 1.glavu u knjizi(skripti), te ide Javna služba pojam i karakter to učim iz knjige čitaj (skripte)
2.USTANOVE iz prezentacija u Powerpointu
3.KONCESIJE Iz prezentacija u Powerpointu.
4.UPRAVNI UGOVORI SE nastavlja na prve prezentacije koje sam gore naveo pod br.1
5.UPRAVNO PRAVO isto tako se veže na prezentacije pod br.1 te se ne uče iz knjige.
6.ODNOS UPRAVNOG PRAVA PREMA DRUGIM PRAVNIM GRANAMA, nju učim iz knjige.
7.UPRAVNO-PRAVNI ODNOS to se veže na prezentaciju pod br. 1 tak da to učim iz prezentacija.
8. ODGOVORNOST DRŽAVE ZA ŠTETU isto tako iz prezentacija.
9.ZAKON O HRVATSKOM DRŽAVLJANSTVU iz zakona i samo iz zakona..
Sve ostalo iz knjige(skripte), moje pitanje je da li je to pravi poredak kak se uči ovaj predmet ili ima još nekaj kaj ja ne znam...Molim pomoć da ne učim po knjizi a, da krivo ne naučim... pozdrav![]()
Gdje su te prezentacije u Powerpointu kolega ???jesi to skinuo s neta ili??:unsure::unsure::crying2::crying2aklem..
Imam par pitanja u vezi ovog ispita tjst. od kud to sve učiti...
1.Iz Powerpointa one prezentacije koja je prva, UPRAVNO PRAVO, UPRAVNOPRAVNI ODNOS, ODEREĐENJE POJMA UPRAVE,PRAVNA NORMA UPRAVNOG PRAVA..oni dakle zamjenjuju 1.glavu u knjizi(skripti), te ide Javna služba pojam i karakter to učim iz knjige čitaj (skripte)
2.USTANOVE iz prezentacija u Powerpointu
3.KONCESIJE Iz prezentacija u Powerpointu.
4.UPRAVNI UGOVORI SE nastavlja na prve prezentacije koje sam gore naveo pod br.1
5.UPRAVNO PRAVO isto tako se veže na prezentacije pod br.1 te se ne uče iz knjige.
6.ODNOS UPRAVNOG PRAVA PREMA DRUGIM PRAVNIM GRANAMA, nju učim iz knjige.
7.UPRAVNO-PRAVNI ODNOS to se veže na prezentaciju pod br. 1 tak da to učim iz prezentacija.
8. ODGOVORNOST DRŽAVE ZA ŠTETU isto tako iz prezentacija.
9.ZAKON O HRVATSKOM DRŽAVLJANSTVU iz zakona i samo iz zakona..
Sve ostalo iz knjige(skripte), moje pitanje je da li je to pravi poredak kak se uči ovaj predmet ili ima još nekaj kaj ja ne znam...Molim pomoć da ne učim po knjizi a, da krivo ne naučim... pozdrav![]()
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.