AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

masenka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
čula sam da se koncesije i upravni ugovori uće po novom zakonu al me zanima jel se ti ti dijelovi iz knjige ništa ne uće ili ima nekih dijelova koji se uće, tj zamima me koja poglavlja o koncesijama i upravnim ugovorima se uće iz knjige , ili se sve mora učit po novom

masenka

jel mi može ko reć kako izgleda komisijski ispit , nisam još nikad bila na njemu pa pitam. I u slučaju da se padne jel se dobiva zabrana da se polaže samo taj ispit ili se nemogu polagat i drugi ispiti i kolko ta zabrana traje ?

tihic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel mi može ko reć kako izgleda komisijski ispit , nisam još nikad bila na njemu pa pitam. I u slučaju da se padne jel se dobiva zabrana da se polaže samo taj ispit ili se nemogu polagat i drugi ispiti i kolko ta zabrana traje ?
ja sam bio na komisiji i fakat je ful lagano pitao, u komisiji su bili ofakica, turudić i onaj s naočalama ( uvijek zaboravim kako se zove ) :) i samo me on ispitivao i to neka lagana pitanja tipa drž. diskrecijsku ocjenu i nešto za izvlaštenje

Koliko znam ako prvi put padneš komisiju vraćaju prijavnicu a ako i padneš i ne vrate ti prijavnicu dobiš zabranu samo za taj ispit i zabrana traje 3 mj.

martina_sk

Administrator
Pozdrav kolege,da li su se vec sakupljali potpisi za kolokvij i da li sigurno mogu izvanredni izac na taj kolokvij? Hvala..
mogu ići izvanredni ali isto moraju ići na predavanja i potpisivati se. ako 3 puta izostaneš ne možeš ići na kolokvij.

koni

1.zabluda oprotupravnosti prekršaja
2.što ne ože biti predmet diskrecijske ocjene,
3.načela javne službe i materijalno i formalno gledište javne službe
4.objektivna i subjektivna pravomoćnost
5.donošenje propisa kao djelatnost državne uprave
6.prestanak državljanstva odricanjem
7.nešto o kontrolnim ovlastima u širinu
ovog zadnjeg pitanja ne mogu se sjetiti

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ej ljudovi, dali se moze izac na kolokvij, ako nam je ostao jedan nepolozeni predmet iz prve godine?
mislim da može.

može li mi netko reć koja je najbolja skripta u skriptarnici za ovaj ispit i da li se po njoj može proći ovaj ispit,hvala

sad čitam malo postove,vidim da više manje svi uče po knjizi a vidjela sam da knjiga ima 662 str!!! kaj to sve moramo znat???

snjegulja

Upravo sam prošla na komisiji. Na pismenom sam imala 21 bod (nisam očekivala prolaz). Pitao me da navedem vrste POA, javno dobro - podjelu prema Borkoviću, razliku između POA i upravnog akta. Ovi ostali pomažu sa podpitanjima. Dvojka u indeksu. Sretno svima na idućim rokovima!

suzzza

danas na komisiji...23 boda...bili su super =) 3 u indeksu =) pitanja : ustanove, vrste konstitutivnih akata i šta je dispenz, izvlaštenje..kratko i slatko =) ukratko =)

chubelina

koje glave se trebaju znat za prvi ..a koje za drugi kolokvij...i na satu je reko da plus to treba jos neke prezentacije s neta? zna netko nes o tome

chubelina

profesor je reko na uvodnom predavanju da se moraju znat dvije prezentacije jos i 1 do 81 clanak prekrsajnog zakona??? koje su to prezentacijeee...dal se stvarno mora nabavit prekrsajni zakon ili je to u knjizi vec napisano

martina_sk

Administrator
profesor je reko na uvodnom predavanju da se moraju znat dvije prezentacije jos i 1 do 81 clanak prekrsajnog zakona??? koje su to prezentacijeee...dal se stvarno mora nabavit prekrsajni zakon ili je to u knjizi vec napisano
http://www.pravo.unizg.hr/UPRP/drus...ne_uprave/obvezni_predmeti/opce_upravno_pravo

da nisu možda to te prezentacije? i da, trebaš posebno prekršajni zakon, nema u knjizi toga. ja sam prošle godine išla na predavanja iu toga i polagala preko kolokvija i trebali smo samo koncesije naučiti iz prezentacije i zakona jer je zastarjelo u knjizi i još jedan ugovor za kojeg u knjizi piše da ga nema u Hrvatskoj a sada po novom ga ima. mislim da je riješ o upravnom ugovoru. a lakcija se sada ne sjećam za kolokvije ali sigurno vam 17. ide u prvi kolokvij i nama je rekao da od nje počnemo učiti jer je to osnova. neka vam kaže točnije netko tko je išao ove godine na predavanja ili si prolistajte po forumu, to sve ima tu napisano za prošlu godinu.

MARYYNNA

da li je netko učio po skrpit u skriptarnici koju je poslala kolegica ANCI??? Da li je dobra...ja bih si ju uzela više za neko ponavljanje uz knjigu,vidim da ju je najviše ljudi skinulo..

Dolla

Miss Gates
ok,to sam propustila:shocked: zakaj vas je sve izbacio van?
Da, još na drugom ili trećem predavanju, nisam točno sigurna kojem. Zato što je ekipa masovno pričala; prvo je rekao "Zadnjih pet (!) redova van!" i budući da nitko nije izašao, kolektivno je izbacio sve iz dvorane i održao bukvicu... I još nam je svima za to predavanje napisao dva izostanka a ne jedan, nema veze što smo se pojavili... Tako da je dosta ljudi izgubilo pravo izlaska na kolokvij a velika većina ako samo jednom nije bila više ne smije nijednom izostati ako želi zadržati to pravo (jer smiješ imati max. tri izostanka sa predavanja, dakle tri puta se ne potpisati na popis).

chubelina

ovako pitala sam pofesora nakon predavanja za prvi kolokvij se moraju znati 4 5 6 9 17 glava...a za drzgui kolokvij se trebaju znaci ustanove i koncesije ( prezentacije koje je stavio na net) i prekrasajni zakon..za prvi kolokvij netreba prekrsajni zakon

bojana_kc

ovako pitala sam pofesora nakon predavanja za prvi kolokvij se moraju znati 4 5 6 9 17 glava...a za drzgui kolokvij se trebaju znaci ustanove i koncesije ( prezentacije koje je stavio na net) i prekrasajni zakon..za prvi kolokvij netreba prekrsajni zakon
prof je na zadnjem predavanju nešto spominjao, zakon o hrvatskom državljanstvu, kao da je došlo do promjena, a na stranici tog kolegija na pravu sam gledala ima tamo dosta propisa, što onda od propisa moramo znati ,to nije spominjano pod literaturu a prof je zadnji put rekao da je zakon taj mijenjan da pogledamo to jer nam to spada u literaturu 1.kolokvija

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks