AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi II.

MOPSYCH

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kako je bilo na ispitu? Može pitanja?
Jesu vam išta rekli na ispitu za literaturu nauka II?
Pitanja ista kao na roku u 2. I 6. Mj..vec navedena na predhodnim stranicama. A lad sam pitala prof za novu literaturu rekla je da bi se kao treala mijenjat al nek tijani mail posaljem da ona to zna..

Bruno Ra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pitanja ista kao na roku u 2. I 6. Mj..vec navedena na predhodnim stranicama. A lad sam pitala prof za novu literaturu rekla je da bi se kao treala mijenjat al nek tijani mail posaljem da ona to zna..
daj molim te ako nije problem da napiŠeŠ par pitanja jer ih ima hrpa

tinchy2205

identična ovakva, zašto vam je teško prelistat ovih par strana teme...
pitanja sa roka 4.2.,A grupa:
1 a) suprotnosti izmedu funkcije I hijerarhije
b) neformalne strukture
2 a) sluzbenicki sistem I sta obuhvaca
b) klasifikacija radnih mjesta
3 a) vodatvo s obzirom na ljude
b) metode vodenja nabrojat I jos nesto
4 a) vrijednosti U upravi I za svaki 2 primjera
b) birokratska vlast I kako je jos nazivamo
5 a) sto je reforma I tipovi reforme
b) smanjenje uprave Kao strukturalni efekti U javnoj upravi

Na usmenom kod lalic Novak su bila pitanja: raspon kontakta I raspon vertikalbe veze,reorganizacija,ideal I ciljevi komunikacijskog sustava,ucinci na upravno osoblje I fragmentiranje drzave

Sretno svima :)

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kako tijana ispituje? Jednog po jednog ili? Koliko pitanja postavlja? :))
Na nauci I ulazilo je po troje. Pitala je po tri pitanja svakoga. Mora se znati, ali pomaže ako zapneš. Jako je ugodna. Vjerujem da je princip isti i na nauci II. Jako je ljubazna i stvarno pomogne :)

Leo6

Na nauci I ulazilo je po troje. Pitala je po tri pitanja svakoga. Mora se znati, ali pomaže ako zapneš. Jako je ugodna. Vjerujem da je princip isti i na nauci II. Jako je ljubazna i stvarno pomogne :)
Hvala lijepa ;) kolega/ica

fakin

Super Moderator
današnja pitanja kod prof. lalić novak: strukturalni efekti, učinci na pravno osoblje, ostali učinci, vođenje u upravi i funkcije vodstva, klasifikacijski sistem i prednosti i nedostaci obe klasifikacije, povijesni razvoj upravne službe, planiranje i podjela, reorganizacija i kako se nastoji ublažiti negativne posljedice iste, klasifikacija upravnih postupaka, idealni ciljevi komunikacijskog sistema, kako se određuje kvaliteta komunikacijskog sistema...to je uglavnom to, prvo pitanje je bilo iz one teme iz koje se dobilo najmanje bodova na ispitu, a ostala dva slučajno iz onoga što je otvorila u knjizi...

tinchy2205

Pozdrav ljudi,
ide još tko u uto?
i jel bio netko na konzultacijama možda, jel ima kakvih novosti? u 11om su zaključili da su nam dali prelagan pismeni pa me baš zanima šta nas čeka :hm:

fakin

Super Moderator
nisu oni to zaključili nego im se jedna "draga" naša kolegica požalila na usmenom da kako su mogli dati tako lagani pismeni. dali su isti pismeni kao u rujnu jer im se nije dalo smišljati nova pitanja za zadnji ispit po tadašnjoj literaturi. i onda je profesorica na usmenom ispitivala detalje detalja nakon te opaske i puno više ih je palo na usmenom nego što inače padne.

tako da još jednom ovim putem se zahvaljujem kolegici koja je rekla profesorici na usmenom da su dali prelagani pismeni i da je bilo jednostavno bez teških pitanja. to je inače nešto što se govori profesorima, bravo.

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Slazem se,kako nekom uopce padne na pamet reci tako nesto. Nadam se da nece postroziti ispit, zapravo ni ne mogu puno mjenjati jer je u nauci 2 sve bitno.. U svakom slucaju,nek nam je sretno :)
Fakin, koliko ih je palo prosli put? Ja sam cula da su samo 2 cure kod Tijane.
Btw. Jel zna netko odgovore na pitanja
1. Najmanji elementi organizacije
2.objasni objektivne ucinke reformi na upravno osoblje
3. Sta bi tocno trebali napisati ako traze suprotnosti izmedju funkcije i hijerarhije

emma1993

nisu oni to zaključili nego im se jedna "draga" naša kolegica požalila na usmenom da kako su mogli dati tako lagani pismeni. dali su isti pismeni kao u rujnu jer im se nije dalo smišljati nova pitanja za zadnji ispit po tadašnjoj literaturi. i onda je profesorica na usmenom ispitivala detalje detalja nakon te opaske i puno više ih je palo na usmenom nego što inače padne.

tako da još jednom ovim putem se zahvaljujem kolegici koja je rekla profesorici na usmenom da su dali prelagani pismeni i da je bilo jednostavno bez teških pitanja. to je inače nešto što se govori profesorima, bravo.
Prestrašno kakvih "kolega" ima. Ovakve stvari treba pisati, neka se zna!

Svaka čast svima ostlima, koji su voljela bih vjerovati ipak VEĆINA. Ja sam na faksu do sad upoznala samo jako drage i kolegijalne ljude, pa me ovakve stvari baš uznemiruju.

fakin

Super Moderator
Slazem se,kako nekom uopce padne na pamet reci tako nesto. Nadam se da nece postroziti ispit, zapravo ni ne mogu puno mjenjati jer je u nauci 2 sve bitno.. U svakom slucaju,nek nam je sretno :)
Fakin, koliko ih je palo prosli put? Ja sam cula da su samo 2 cure kod Tijane.
Btw. Jel zna netko odgovore na pitanja
1. Najmanji elementi organizacije
2.objasni objektivne ucinke reformi na upravno osoblje
3. Sta bi tocno trebali napisati ako traze suprotnosti izmedju funkcije i hijerarhije
ja sam odgovarao kasnije kod lalić novak, tako da ne znam koliko ih je palo kod tijane...nas troje koji smo bili u grupi cura jedna i ja smo jedva prošli i to samo zato što su nam pismeni bili između 3 i 4, a treća cura je pala...

tinchy2205

jer im se nije dalo smišljati nova pitanja za zadnji ispit po tadašnjoj literaturi. ....
neznam di mi je zapisana tadašnja literatura, al po ovom kaj je objavljeno za kao novu ja ne primjećujem neku razliku ili sam luda? :oops:

minnie92

Jos za rokove u veljaci vrijedi stara literatura
meni je jos prije kad sam ju pitala, prof. Lalic odgovorila da za nauku I nova literatura vrijedi od veljače a za nauku II tek na rokovim u lipnju da se polaze po novoj, dok redovni odslusaju predavanja. kaj je sad tocno onda?

fakin

Super Moderator
da u pravu ste, to se i profesorica zeznula jer se ne može sad mijenjati literatura kad predavanja nisu ni počela.

zapravo za studente koji su odslušali ovaj predmet stara literatura trebala bi vrijediti i u 4. mjesecu jer nova može vrijediti tek onda kad se odsluša, što je u ovom slučaju ljetni rok tek.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks