AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
B grupa

upravna organizacija i obilježja
profesionalizam
organizacijska i funkconalna sredstva polit. nadzora ( koja su i razlika )
neformalna organizac. struktura
postupci u upravi ( što je i svrha )
objasni stručni i upravni postupak
reorganizacija ( što je zašto dolazi do promjena )
uloga potrošaća / konzumenata
elementi javnosti uprave
i još jedno al sad neznam točno dal instituconalne inovacije demok. dekoncentracije ili zadaci novih država...

ej ljudi rezultati su u 9 u petak, a gdje točno moramo doći???
to još jedno je pitanje demokratska dekoncentracija - reforme na području institucije

lili.k

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li netko zna kak oni ocjenjuju test, kak se dodjeljuju negativni bodovi? npr. ako jedno pitanje nisam znala ni a ni b da li je to jedna nula ili više?

blabla

Da li netko zna kak oni ocjenjuju test, kak se dodjeljuju negativni bodovi? npr. ako jedno pitanje nisam znala ni a ni b da li je to jedna nula ili više?
nesmiješ imati 4 kriva=pad, ali ako neznaš 1 cijelo pitanje- i pod a i b- to je ja mislim, odmah pad.

Teic

dali mi netko moze odgovoriti:
1. kako sve veca povezanost utjece na razvoj uprave?
2. novi javni menadžment-objasniti?
3.good governence?
4. razlozi zasto drz.uprava preuzima na sebe sve poslove-4 razloga?

samo mi napisite na kojoj su strani odgovori u knjizi ili jos bolje u skripti...hvala!!!

Nela

Svako pitanje nosi dva boda. Ukupno 20 bodova. 8 bodova treba za prolaz. Ako na nekom pitanju nemaš ništa odgovoreno ili je sve krivo dobiješ 0. To nije negativan bod, to je 0. Ako imaš više od 4 nule padaš bez obzira na broj bodova. Svako pitanje se boduje za sebe. 1a je jedna nula, 1b je druga nula i tako...

nesmiješ imati 4 kriva=pad, ali ako neznaš 1 cijelo pitanje- i pod a i b- to je ja mislim, odmah pad.
koliko ja znam možeš imati 4 nule, ne možeš 5. a ovo za cijelo pitanje, isto koliko ja znam, ako nemaš dva cijela pitanja odgovorena(znači to su ti ustvari dvije cjeline) onda je to odmah pad.

mimica

ej ljudi imam pitanje...dal onu skriptu od 69 str. moramo cijelu znati ili su tam izdvojena poglavlja...i dal moramo učiti iz te skripte ona pitanja ovlasti predsjednika,tko čini vladu,odgovornost vlade,nepovjerenje vladi..i itd...

blabla

ej ljudi imam pitanje...dal onu skriptu od 69 str. moramo cijelu znati ili su tam izdvojena poglavlja...i dal moramo učiti iz te skripte ona pitanja ovlasti predsjednika,tko čini vladu,odgovornost vlade,nepovjerenje vladi..i itd...
tu skriptu treba cijelu znati! :)

blabla

dvije su skripte od 69.str. jedna sa pitanjima i jedna bez pitanja..na koju ti misliš da treba cijelu znati???
hmmm:mellow:..ova bez pitanja...nisam imala pojma da ima 2 skripte od 69 str...:dry:

EDIT: pa ova sa pitanjima ima 59 str...ugl, ja sam mislila na onu koja ima 69!

mimica

da postoji i skripta od 69 str. sa pitanjima ...i mene samo zanima dali iz te skripte moramo učiti pitanja npr...ovlasti predsjednika,tko čini vladu,odgovornost vlade,nepovjerenje vladi.. itd...

Leptiric_20

aaaa koji je tu odgovor??
šta to nije ono da državna vlast se dijeli na strukturno i funkcioonalno na djelatnosti sudtva, zakonodavstva i uprave. Uvodi se vezanost svih državnih organa pravnim propisima što ih donosi predstavnočko tijelo.Vrhovna vlast se zamjenjuje vlašću izabranog predstavnika, te se uspostavlja cjelokupni sustav nadzora državnih aparata pomoću državnog aparata

ivana4

šta to nije ono da državna vlast se dijeli na strukturno i funkcioonalno na djelatnosti sudtva, zakonodavstva i uprave. Uvodi se vezanost svih državnih organa pravnim propisima što ih donosi predstavnočko tijelo.Vrhovna vlast se zamjenjuje vlašću izabranog predstavnika, te se uspostavlja cjelokupni sustav nadzora državnih aparata pomoću državnog aparata
je,to je to

zagreb

30tog idem prvi put na pismeni iz nauke.zanima me dal se na postavljeno pitanje mora odg sa samo onim najvažnijim ili sve treba napisat.budući da sam čula da se piše samo 30min a za toliko malo vremena smatram da se ne može puno toga napisat.hvala

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
30tog idem prvi put na pismeni iz nauke.zanima me dal se na postavljeno pitanje mora odg sa samo onim najvažnijim ili sve treba napisat.budući da sam čula da se piše samo 30min a za toliko malo vremena smatram da se ne može puno toga napisat.hvala
30 min je stvarno malo, ja sam jedva stigla sve napisat. odgovaraš na ono kaj ti je konkretno postavljeno!! znači ono najvažnije, ono kaj te pita.. ako je npr. pitanje koja je svrha odgovoriš samo koja je svrha toga, a ne i kaj je to i bla bla :cool:

Matej

ajmo ekipa, dojmovi sa usmenog, koliko je ljudi prošlo pismeni ? da pogodim...12..13...ne više :)

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ajmo ekipa, dojmovi sa usmenog, koliko je ljudi prošlo pismeni ? da pogodim...12..13...ne više :)
pismeni je prošlo 5 za komisiju i ostalih 17

u prosjeku u svakoj grupi ( po 3 nas je ulazilo ) je jedan pao

zagi

Hej, pozdrav!
Može mi netko reč kak bi trebalo pisat odgovore na pismenom iz nauke?
Od jednih čujem da treba pisat opširno, od drugih da se konkretno odgovori na ono kaj te se pita i ne se upuštat u opisivanja...
I bila sam uvjerena da ću proč pismeni, jer su pitanja bila ok, al ništa...
:smashfreakB:

Nela

pisati ono što te pita
moj savjet ti je da odeš na konzultacije, vidjet ćeš zašto nisi prošla i nećeš raditi iste greške drugi put

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks