AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Magi

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Grupa B 7.10.08.
1. Funkcionalna faza upravnog sustava i razvoj
2. Teritorijalna faza i problemi
3. Funkcija vodstva u upravi
4. Nadzor i sredstva nadzora u upravi
5. Višestrukost i kolektivnost objasni
6. Formalna organizacijska struktura
7. Planiranje u upravi i vrste
8. Taktičko planiranje i faze
9. Timski rad - nehijerarhijski odnos
10. Funkcija vodstva u odnosu na druge organizacije

Iz grupe A sam čula da su pitanja bila nagrađivanje upravnih službenika i najmanji dijelovi organizacije.

Drži te fige da sam prošla molim.

Nela

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molim POMOĆ!!!
pod šta spada NAGRAĐIVANJE UPRAVNIH SLUŽBENIKA??? HVALA
to ti je ono uzdržavanje službenika na dvoru vladara, plaćanje u naravi, dodjeljivanje izvora prihoda i plaćanje u novcu

grupa a pitanja
1.
a. tendencija prema profesionalizaciji uprave- dvije komponente
b. plaćanje i nagrađivanje službenika te objasniti upravni aspekt nagrađivanja
2.
a. industrijska koncentracija-razlozi povećanja javnog sektora
b. negativne posljedice koncentracije moći u upr.org.
3.
a. najmanji dijelovi organizacije
b. organizacijska struktura
4.
a.nadzor u upravi, pojam i odvijanje kroz povijest
b.prethodni i naknadni nadzor
5.
a.javnost građana i uprave
b.razlika između korisnika i potrošaća

to je to, ne znam kako su točno pitanja bila koncipirana ali odprilike je to to.
po mojoj procjeni najteži pismeni na kojem sam bila (ukupno tri :) ) i pitanja su bila malo čudno postavljena, na nekima nisam znala što se TOČNO traži
i naravno velika zamjerka što je pismeni počeo 40min kasnije a mi tamo stojimo ko budale

myra

imam jedno smiješno pitanje... jel dobijete list sa pitanjima ili diktiraju pa pisete sami sebi? :redface:
:blushed:

Ribica

Ovo 4.a. ti nije nadzor uprave kroz povijest, nego mijenjanje nadzora kroz vrijeme. Da ne bi bilo zabune..:scatter:

Nela

prošlo nas je 14.
da se pohvalim ja sam prošla, dvojčica je u indeksu :)

i sve pohvale Tijani, iako smo fakat dugo čekali bila je strpljiva, puna razumijevanja, pomaže, čeka da se sjetite, ugl super je i ne pita teško sam kaj ja od straha i od tolikog čekanja nisam znala kak se zovem ali eto uspjela sam izvući dvojčicu i prezadovoljna sam!

myra

vjerojatno je iskoristio pravo na svih 7 (ili 8???) puta polaganja ispita. po tome mi se cini da su dosta nemilosrdni. uglavnom, "samo" sjest i NAUČIT

obivana

ej ljudi dala sam nauku iz prve, nije tak strašno, učila sam po pitanjima sa foruma jer su im testovi uvijek slični,no nemojte zanemarit i ostalo, usmeni je bio super, profa je odlična, pita osnove, da vremena za razmišljanje i možeš odgovarat svojim riječima. Nije strašno kak se priča učite po skripti iz skriptarnice od 69 strana

Magi

Prošla sam nauku na usmenom sada u petak. Asistentici Tijani sve pohvale. Stvarno je zaslužila jer je jako strpljiva i trudi se opustiti ljude. Postavlja potpitanja i stvarno pomaže. Od nas 14 koliko je prošlo pismeni, 9 se odlučilo da će u petak odgovarati, a ostatak je izabrao liniju lakšeg otpora i odgovarali su danas u 11 sati. Od nas 9 samo 2 je palo, ali stvarno ne iz razloga što je usmeni težak nego zato što nisu temeljito i dobro naučili gradivo. Ja sam prvi put bila na pismenom na roku 9.9. s time da sam samo napisala jednu rečenicu jer sam 2 puta pročitala skriptu 69 (što znači da se nisam nimalo trudila da naučim). Ovaj put sam učila više i ponavaljala si po onih 60 pitanja s time da sam si analizirala koja su pitanja bila na zadnjih 6 rokova i od 10 pitanja pogodila sam 5 pitanja koja su bila na pismenom. Uglavnom 8 bodova s dvije 0, znači jedva prolaz, ali ja sam zadovoljna. I danas napokon upisah tu famoznu drugu godinu s time da sam si financije prenijela.

Zaključno: Nauka uopće nije tako kompliciran predmet koliko studenti govore i stvaraju drugima noćne more. Bitno je da se posvetiš tome što čitaš kad čitaš (jer mislim da nema razumijevanja u tom gradivu). Za one koji su pali više sreće drugi put. Pozzzz...

kikica

Prosla sam i ja i dobila 3. Tijana je super stvarno ima strpljenja,malo pomaze potpitanjima ali pitala me na svakom pitanju i primjere da joj kazem tako da se ne treba samo nastrebat sve vec se treba razumijeti i svaka stvar objasniti na primjerima.

Andreja

Molim vas ako mi netko može reći gdje u knjizi piše nešto o formalnoj i neformalnoj organizacijskoj kulturi? I koja je to skripta od 69 str. i gdje mogu naći tih 60 pitanja kaj se spominju? :)
to ti je na 58 stranici u nastavnim materijalima

Dario_Zg

hm...mislim da ipak sanjaš!!

mislim da ipak nesanja,znam gro ljudi koji su po toj skripti prosli nauku ;) ali uci uz knjigu...dakle citaj knjigu i udri po toj skripti..nije lose...mislim neznam iz iskustva nego samo ono sto su mi rekli..ljudi koji su vec polagali taj ispit...sretno

mala_zvjerka

da li je moguće naucit nauku u 14 dana po skripti od 69 str. i proć ispit? ili možda sanjam...
Ako ćeš učit SVAKODNEVNO po nekoliko sati moguće je, stići ćeš i ponovit!!

I poslušaj savjet koji ti je da DARIO jer ja to znam iz iskustva.
Nemoj ništa preskakat, iz skripte nauči svaki redak, a sve što ti nije jasno potraži u knjizi... USPJEH ZAJAMČEN

Igor

Bok. Please da mi netko odg.-Izlazim u uto. na nauku i to bi mi bilo 4. put (komisija) a mislim da se nisam baš dovoljno spremio za taj ispit pa me zanima ako ne prodjem dali onda dobivam zabranu polaganja ili kako to ide ? kada dobivamo natrag indeks koji trebamo predati na početku pismenog??
Hvala!

Ivy

Admin
indeks dobivas kada dodjes na rezultate
i saznas dali si prosao ili pao

sto se tice zabrane
ova katedra prakticira vracanje prijavnice prilikom 4 izlaska
ali zato bez problema peti put stavljaju zabranu

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks