AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Grabarica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ej ljudi. Ima nekog da ide na ispit u 11.mj? Ja sam izvanredni student,tek sam sad počela učit po onoj skripti pitanja i odgovori; paralelno s knjigom. Jel mislite da se može naučit to sve za manje od mjesec dana intenzivnog učenja?? :) Od danas startam jako aktivno :) nadam se.

tapravnica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ejj, znate li treba li na ispitu iza nauke odgovarati više kao natuknice
ili kao esejski odgovor i (npr. kao iz uvoda)??? opširno ili samo ono najosnovnije???

lila_887

Ej ljudi. Ima nekog da ide na ispit u 11.mj? Ja sam izvanredni student,tek sam sad počela učit po onoj skripti pitanja i odgovori; paralelno s knjigom. Jel mislite da se može naučit to sve za manje od mjesec dana intenzivnog učenja?? :) Od danas startam jako aktivno :) nadam se.
ja ti imam namjeru ići na taj rok, počela sam ovaj tjedan baš po knjizi radim svoje bilješke tj. bolje bi bilo rečeno ko da si radim sama svoju knjigu ali na način da ja to razumijem i mogu učiti jer iz knjige mi je teško, budući da je ovo stvarno koma napisano... a sad nadam se da ću uspjeti sve stići do 11 mje. i neću uopće razmišljati da ja to ništa ne razumijem jer od toga nema ništa... pa se možda i vidimo u 11 mjesecu ;)

Grabarica

Sad si me utješila :) mislila sam da mi je možda prekasno. ajd pa se "čujemo" još tak kroz tjedan-dva da vidimo do kud smo došle. sretno s učenjem.

lila_887

Sad si me utješila :) mislila sam da mi je možda prekasno. ajd pa se "čujemo" još tak kroz tjedan-dva da vidimo do kud smo došle. sretno s učenjem.
ma ako se požuriš ja mislim da je ovo čist dovoljno vremena, ni previše ni premalo, a sad treba sjest i zagrijat stolicu ništa drugo!
ajd čujemo se još da vidimo kako nam ide! sretno i tebi! :wink5:

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ili kao esejski odgovor i (npr. kao iz uvoda)??? opširno ili samo ono najosnovnije???
natuknice ti se uopce ne gledaju,znaci 0 bodova.

e sad eseji.ovisi tko ti ispravlja,netko voli vise netko manje...to ti je lutrija

klea6

bolje piši kao eseje jer natuknice ti nece uzet u obzir.i piši samo ono konkretno šta u pitanju traže jer inače neces stic ni odg na sva pitanja u pola sata...
ja sam na ispitu pisala samo ono kaj me traže i ništa izvan toga...
i prošla od druge s time da sam prvi put isla samo vidjet pitanja i opcenito kak izgleda ispit :crazy::laughing: sretno sa ucenjem!:happy::laughing:

Jennifer

ja nažalost nisam položila nauku, a već mi je bilo 7. put, sad neznam kaj da radim ljudi, ak upisujem izvanredno, onda moram puno uplatit, a opet me strah da to neću položit i onda gubim pravo studiranja na faksu, ili da se prebacim na porezni studij kao izvanredno..molim vas , pomozite...jel možda ak nauku ne prođeš 8. put, jel daju pravo polagati još jedanput, ko što je bilo i kad smo polagali 4. put???'

ej, jennifer, vidla sam da si i ti na popisu bila 7. put, a poslije nisi prošla pismeni ko ni ja, kaj ćeš ti sad napravit, jel ćeš ići 8. put na nauku, jel možda znaš jel vraćaju prijavnicu ak ne položiš 8. put ko što su vraćali kad smo bili 4. put, pa onda imamo još jednu šansu??? mene je strah riskirati..a opet mi se ne upisuje porezni zbog onog silnog knjiženja..neznam kaj da radim..molim te daj mi neki savjet...:( :( :(
hej sorry tek sam sad vidjela poruku...nisam bila dugo na forumu...ja sam ti već upisala izvanredno prošli tjedan...jer koliko sam upoznata da i 8 put vraćaju prijavnicu...tako da...imam pravo izlaska na nauku 2 puta...i iskreno se nadam da ću uspjeti to napokon dat...jer pretprošli sam put prošla pismeni no eto usmeni nije bio baš najbolji...
gle ako nisi upisala još a imaš volje nastaviti studirati upiši izvanredno...jest malo riskiranje ali vjerujem da ćemo mi to proći bitno da prođeš pismeni jer nisam čula ni od koga da su ga rušili 8 put i da je dobio zabranu studiranja...
sretno sa svime...

anita1989

hej sorry tek sam sad vidjela poruku...nisam bila dugo na forumu...ja sam ti već upisala izvanredno prošli tjedan...jer koliko sam upoznata da i 8 put vraćaju prijavnicu...tako da...imam pravo izlaska na nauku 2 puta...i iskreno se nadam da ću uspjeti to napokon dat...jer pretprošli sam put prošla pismeni no eto usmeni nije bio baš najbolji...
gle ako nisi upisala još a imaš volje nastaviti studirati upiši izvanredno...jest malo riskiranje ali vjerujem da ćemo mi to proći bitno da prođeš pismeni jer nisam čula ni od koga da su ga rušili 8 put i da je dobio zabranu studiranja...
sretno sa svime...

jel su te teško pitali na usmenom? ja sam čula baš suprotno, da znaju rušit i 8. put i da ih uopće nije briga za nas..nadam se da to ipak nije tak i da ćemo uspjeti riješit već jednom tu nauku koju ja učim već godinu dana i zlo mi je već od toga...kad ti namjeravaš ić polagat? ja idem u 1. mjesecu tak da si stignem još sve jaaaaako dobro ponovit i možda otić na koje konzultacije...
uglavnom, puno hvala na odgovoru i sretno ubuduće...pozz

Jennifer

jel su te teško pitali na usmenom? ja sam čula baš suprotno, da znaju rušit i 8. put i da ih uopće nije briga za nas..nadam se da to ipak nije tak i da ćemo uspjeti riješit već jednom tu nauku koju ja učim već godinu dana i zlo mi je već od toga...kad ti namjeravaš ić polagat? ja idem u 1. mjesecu tak da si stignem još sve jaaaaako dobro ponovit i možda otić na koje konzultacije...
uglavnom, puno hvala na odgovoru i sretno ubuduće...pozz
a gle...nisu teško pitali...mislim nisu...učim to već godinu dana tako da mi je sve već poznato i nema tu teško lagano...samo sam se i ja malo zbunila, trema i sve ostalo...tako da...ono...
neznam iskreno se nadam da ćemo proći...planiram izaći u 11mj...a konzultacije obavezno...to je jako bitno da te profa i upozna a da ponoviš neke stvari koje ti nisu jasne...jer Lalićka fakat dobro objasni..
sretano i tebi pozz

molly

Bok ljudi, počinjem učiti Nauku i zanima me jeli ovao sva literatura potrebna z aučenje, ako je gdje je mogu nabaviti i koliko će me to koštati?Molim Vas pomagajte
i ako imate savjet kako pristupiti učenju...:confused2:

Trebaš naučiti:
- Eugen P., Nauka o upravi, točke. 1-55, 67-72, 89-109
- grupa autora, Javna uprava, nastavni materijali, str. 3-6, 19-23, 25-33, 37-43, 47-98, 145-158, 327-328, 336-341.

ako imaš onu skriptu od 70 str koristi i nju, naravno uz knjige, pomoći će ti. super je napisana.

molly

Bok
Gdje se mogu nabaviti materijali za učenje ispita,ne skripte u skriptarnici nego baš materijali za učenje i koliko otprilike košaju?
Unaprijed zahvaljujem.

Pčelica_

gledala sam po prethodnim ispitima i nekako mi sa cini da svi, ili bar vecina ljudi koji su 4. odnosno 8. puta (komisija, jel) produ pismeni... Jel to ima kakve veze jedno s drugim, mislim, da su blazi s ocjenjivanjem u tom slucaju? Ili sam ja skroz promasila.. :confused2:

misty

gledala sam po prethodnim ispitima i nekako mi sa cini da svi, ili bar vecina ljudi koji su 4. odnosno 8. puta (komisija, jel) produ pismeni... Jel to ima kakve veze jedno s drugim, mislim, da su blazi s ocjenjivanjem u tom slucaju? Ili sam ja skroz promasila.. :confused2:
P sad kad sam ja išla falilo mi je 1 bod i nisu mi htjeli navući taj jedan bod, pa eto, toliko o blagosti. No, valjda rulja koja ide na komisiju onako pošteno sjedne i nauči jer ipak na toga dobiješ 3 mjeseca zabrane polaganja ili letiš s faksa (8. put). A baš sve to dobiti, nije ti svejedno...:confused2:

anamarija5

to si vjerojatno gledala na stranicama našeg faxa, jel? pa si onda vidjela da pod komisijskim su skoro svi prošli tj da su sve komisije na popisu.. to ti je zato kaj kad si komisija bilo 4. ili 8. put, oni ti na popis stave sve koji su pristupili ispitu a da su bili komisija al to ti ne mora značit da si prošla..dal si prošla il ne, vidjet ćeš tek kad dođeš na usmeni, prvo prozivaju po troje unutra i kažu ti da nisi prošla i ako ti je to 1.komisija (1.put si 4.put izašla na ispit) onda ti daju još jednu šansu (1komisija gratis :happy:) a u suprotnom ti stave zabranu.. i tek onda jednog po jednog prozivaju da dođe odg.. nadam se da si me shvatila što hoću reći :happy:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks