AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

chasei

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Hey,hey u potpunosti te razumijem što više ponavljaš čini ti se da toga ima sve više i više umjesto da se javlja osjećaj kako si skoro pri kraju i budeš happy samo si više nervozan i pitaš se jesi li što zaboravio,ili da do ispita ne zaboraviš nešto važno,a važno je skoro sve :):):)Tako sam i ja negdje s gradivom,prva 3 poglavlja ponavljam da ne neš ne zaboravim druga dva bubam napamet jer dukčije ne ide,ma stigne se sve,mora ako se svaki dan ponavlja:)
hehe... ja se samo am da za dvojku bude dosta :laughing:

maya_21

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hehe... ja se samo am da za dvojku bude dosta :laughing:
O pa bome i za eventualnu 2 treba truda:):):)
Ma bitno da je prolazno u ovom slučaju,iako inače nisam pobornik zadovoljenja s minimalnim,treba biti realan,moguce je sve :)

chasei

imam 2 pitanja...

1. kolike su šanse da se na ispitu pojavi pitanje koje ni jednom, ali baš ni jednom nije navedeno na forumu?

2. koliko je vremenski otprilike od pismenog usmeni ispit?

MARINAP

Pozdrav, kolege! Imam jedno pitanje. Ja sam skinula ovu skriptu od 69 stranica iz skriptarnice, međutim, u toj skripti postoje i neka pitanja koju po literaturi ne bi trebali učiti, primjerice upravni sustav, ljudi u upravi, službenički sustav, platni sustav, službenička etika, kadrovska politika, organizacijska struktura i slično. Sad mi recite, tko to zna, jel se to treba učiti ili ne? Imam knjigu, al nemam nastavne materijale, pa mi nije jasno kaj s tim. Vidim da svi učite po skripti, ja sam ju nešto nadopunila, nešto izmijenila, nije nešto bitno, ali me zanimaju ova poglavlja. Koliko znam, to moraju znati pravnici i socijala, a ne mi. Jel ima koja dobra duša da mi to javi?

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav, kolege! Imam jedno pitanje. Ja sam skinula ovu skriptu od 69 stranica iz skriptarnice, međutim, u toj skripti postoje i neka pitanja koju po literaturi ne bi trebali učiti, primjerice upravni sustav, ljudi u upravi, službenički sustav, platni sustav, službenička etika, kadrovska politika, organizacijska struktura i slično. Sad mi recite, tko to zna, jel se to treba učiti ili ne? Imam knjigu, al nemam nastavne materijale, pa mi nije jasno kaj s tim. Vidim da svi učite po skripti, ja sam ju nešto nadopunila, nešto izmijenila, nije nešto bitno, ali me zanimaju ova poglavlja. Koliko znam, to moraju znati pravnici i socijala, a ne mi. Jel ima koja dobra duša da mi to javi?
Možda si krivu skriptu skinula, jer ima 2 skripte od 69 str., ima jedna s pitanjima i odgovorima-tu ima viška literature, skini si onu drugu di nisu pitanja.

Evo, Veleučilište.hr - Internetska zajednica studenata hrvatskih veleučilišta

krika23

jel mi moze netko dati neke savjete za ovaj ispit na dekanskom roku ??? zna li se koja ce prof biti ?? Jesu li blazi na dekanskom ??
pa bit ce ti njih troje koji su i uvjek. ugl pita kolegica Tijana, al ak ne znaš odgovorit na njena pitanja onda te idu malo izvlacit ostali. ak ti je prvi put da si na dekanskom a ne znaš onda ti vrate prijavnicu, pa možeš još jednom, a ak nije, onda ti je bolje da znaš. ugl nisu popustljivi, al nebuju te rušili ak znaš. najviše si ponovi onu posljednju lekciju, do kojih je promjena došlo kod reformi javne uprave, ono strukturalnih i s obzirom na osoblje. i ponovi demokratsku dekoncentraciju i ind koncentraciju i tus fus i aus. to je najcešće
pa sretno ti bilo. ja sam se fakat namucila s naukom i ne zelim nikome da prolazi takve muke ko ja :happy:

maya_21

imam 2 pitanja...

1. kolike su šanse da se na ispitu pojavi pitanje koje ni jednom, ali baš ni jednom nije navedeno na forumu?

Male su šanse da se pojavi pitanje kojenikad nije bilo,više je moguće da bude formulirano tako da ne skuziš odmah na što se misli,pismeni je uvijek utorkom,a usmeni petkom,tako je barem bilo,zapravo na pismenom ti kažu kada su razultati,a odmah poslije njih ti je usmeni.
Kad smo vec kod mogućih "nikad viđenih" pitanja:Zna li netko primjer za odgovornost uprave za rizik koji proistječe iz njezine djelatnosti i bez krivnje službenika,odnosno uz zakonit postupak"?!Thnx

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kad je predavanjeiz nauke za prvu godinu redovne?
jel ponedjeljkom za b , a utorkom za a grupu il? znam da se pričalo da će spojit ta dva termina u jedan. molim vas da mi netko da točnu informaciju.

Sanjek

imam 2 pitanja...

1. Skoro pa nikakve. Izlazila sam na ispit 3 puta i nikad nisam naišla na neko pitanje koje nije bilo poznato.

2. Pismeni je uvijek utorkom (obično u 10 sati), a zadnjih par puta je bilo da su rezulatati bili objavljeni na netu u petak ili čak četvrtak navečer tako da su usmene rasporedili idući tjedan, ali jedno vrijeme je stalno bilo da su usmeni bili u petak odmah poslije rezultata koji su bili objavljeni samo na faksu. Otkad objavljuju rezultate na internetu imaju naviku stavljat usmene poslije vikenda.

chasei

Male su šanse da se pojavi pitanje kojenikad nije bilo,više je moguće da bude formulirano tako da ne skuziš odmah na što se misli,pismeni je uvijek utorkom,a usmeni petkom,tako je barem bilo,zapravo na pismenom ti kažu kada su razultati,a odmah poslije njih ti je usmeni.
Kad smo vec kod mogućih "nikad viđenih" pitanja:Zna li netko primjer za odgovornost uprave za rizik koji proistječe iz njezine djelatnosti i bez krivnje službenika,odnosno uz zakonit postupak"?!Thnx
a možda jednostavno nitko ne zna odgovor na to pitanje pa zato nema odgovora...

Teic

bok, dali se na nauci na predavanjima spominjao šta onaj probni ispit...dali možda netko zna kad bi mogao biti, hvala!!!

chasei

ispit je u 13 h, dvorana 1
HM... a na oglasnoj ploči vele da je 10-12,40...tako nekako...

kak je sad zapravo? ima više grupa ili ne? i kak su grupe raspoređene ako ima više grupa?

Moguće da nitko ne zna,nema primjera niti u knjizi:)
(učim fakat detaljno-za sve si trazim primjer):)
svaka čast...ja isto muku mučim sa skriptom...mislim, problem je što je gradivo toliko zanimljivo da ako pola sata se malo opustim i ne ponavljam, uopće ne znam više o čemu sam učila... a primjeri? hm, brijem da mi do usmenog neće trebat, a ako nekim čudom prođem ovu nauku na pismenom, onda mogu i u par dana proć primjere...

redruM

HM... a na oglasnoj ploči vele da je 10-12,40...tako nekako...

kak je sad zapravo? ima više grupa ili ne? i kak su grupe raspoređene ako ima više grupa?
Ne znam uopće otkud ta informacija, bio sam dan poslije na faksu i uredno piše da su svi u 13h.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks