Opća načela:
1.N.ZAKONITOSTI
2.N POGREŠIVOSTI
3.N.ODGVORNOSTI-politička odgvornost
-kazneno-disciplinska odgvornost
-materijalna odgvornost
Svatko tko je nastvane materijale bar prelistao vidi da se to nalzi odmag na početu,nisma ziher 19.stranica,koja prije ili poslije
a i u skipti od 69 stranica bode u oči 
Prijelazni lanac označava odnos,utjecaj između političke vlasti i uprave
(prvo pročitaj u skrpiti problem birokracije i birokratske vlasti pa onda taj prijelazni lanac bit ce ti puno,puno jasnije).Općenito ti se radi o tome kada i koliko politička /odlučujuća skupina stavlja svoje ljude na vrh upravnih organizacija,i obratno kada i koliko ljudi na vodećim pozicijama u upravi žele sudjelovati u u donošenju političkih odluka.U prijelaznom lancu,njegovim režimima je riječ o tome gdje se,na kojoj poziciji u upravi i koliko jako koncentrira politička vlast.
Još da te ne zbunjuje:
Parlamentrani režim(parlament-odlučujuća,vlada izvršna funkcija)
Predsjednički režim(šef država je nosilac izvršne/upravne vlasti)
Skupštinski režim(politički utjecajna upravu koncentrira se u zakonodavnoj skupštini)
Režim partije i države(ima toliko političkih funkcionera na upravnim pozicijima da djeluje ko jedan sustav,velika stranačka pripadnost)

ma da ima nekih stvari koje nikako da ostanu u glavi
BTW OD 10-12:40 BI MOGLO BITI PREDAVANJE IZ NAUKE I ONDA U 13 ISPIT(ja sam jednom zabrijala idem kao na ispit i skuzim da sjedim na predavanju iz nauke)lol
1.N.ZAKONITOSTI
2.N POGREŠIVOSTI
3.N.ODGVORNOSTI-politička odgvornost
-kazneno-disciplinska odgvornost
-materijalna odgvornost
Svatko tko je nastvane materijale bar prelistao vidi da se to nalzi odmag na početu,nisma ziher 19.stranica,koja prije ili poslije
Demoktarskim reformama(demokratska dekoncnetracija) dolazi izmeđuostalog do trodiobe vlasti,odvaja s politička od upravne funkcije,problem je što se one istodbno povezuju i odvajaju u mnogim funkcijama,nastoji se cjelo vrijeme razdvojiti ali je to jako složeno.jel neko zna objasnit prijelazni lanac???čitam to i ne kužim...:frustrating:
Prijelazni lanac označava odnos,utjecaj između političke vlasti i uprave
(prvo pročitaj u skrpiti problem birokracije i birokratske vlasti pa onda taj prijelazni lanac bit ce ti puno,puno jasnije).Općenito ti se radi o tome kada i koliko politička /odlučujuća skupina stavlja svoje ljude na vrh upravnih organizacija,i obratno kada i koliko ljudi na vodećim pozicijama u upravi žele sudjelovati u u donošenju političkih odluka.U prijelaznom lancu,njegovim režimima je riječ o tome gdje se,na kojoj poziciji u upravi i koliko jako koncentrira politička vlast.
Još da te ne zbunjuje:
Parlamentrani režim(parlament-odlučujuća,vlada izvršna funkcija)
Predsjednički režim(šef država je nosilac izvršne/upravne vlasti)
Skupštinski režim(politički utjecajna upravu koncentrira se u zakonodavnoj skupštini)
Režim partije i države(ima toliko političkih funkcionera na upravnim pozicijima da djeluje ko jedan sustav,velika stranačka pripadnost)
tu i tam naleti neki primjer na pismenom,al za usmeni s etreba naoruzatHM... a na oglasnoj ploči vele da je 10-12,40...tako nekako...
kak je sad zapravo? ima više grupa ili ne? i kak su grupe raspoređene ako ima više grupa?
svaka čast...ja isto muku mučim sa skriptom...mislim, problem je što je gradivo toliko zanimljivo da ako pola sata se malo opustim i ne ponavljam, uopće ne znam više o čemu sam učila... a primjeri? hm, brijem da mi do usmenog neće trebat, a ako nekim čudom prođem ovu nauku na pismenom, onda mogu i u par dana proć primjere...
ma da ima nekih stvari koje nikako da ostanu u glavi