AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Željkica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Žao mi je ss@njaa, ja sam bio bolje sreće..imao sam 8 bodova,pitali me i prošao sam,dobio sam labuda:shocked: i sad sam jaako sretan.Znam kako ti je,jer i ja sam bio blizu...
Čestitke za prolaz! A može tvoja procjena koliko si odgovora napisao u pismenom i kakva su bila pitanja na usmenom? Hvala!

medo

Iskreno rečeno nisam siguran u pismeni..mislim da sam vidio tri nule,a što se tiče usmenog, prof.me pitala nadzor u upravi,razliku između klasičnih upravnih resora i ostalih,organizacijska i funkcionalna sredstva...sve u svemu najviše o nadzoru,sve detalje i jako su važni primjeri,jer vidiš da je prof.zadovoljna kad ih čuje.Strpljivi su,rekla mi je prof. da šteta što imam 8 bodova na pismenom jer sam kao usmeni puno bolje znao...eee kaj sad..važno je da sam prošao...vjerujte znam kako se osjećate svi koji niste imali sreće..

Željkica

Iskreno rečeno nisam siguran u pismeni..mislim da sam vidio tri nule,a što se tiče usmenog, prof.me pitala nadzor u upravi,razliku između klasičnih upravnih resora i ostalih,organizacijska i funkcionalna sredstva...sve u svemu najviše o nadzoru,sve detalje i jako su važni primjeri,jer vidiš da je prof.zadovoljna kad ih čuje.Strpljivi su,rekla mi je prof. da šteta što imam 8 bodova na pismenom jer sam kao usmeni puno bolje znao...eee kaj sad..važno je da sam prošao...vjerujte znam kako se osjećate svi koji niste imali sreće..
Hvala ti...na primjeru i na odgovoru...Nema veze, takva nam je karma bila ovaj put...drugi put ćemo svi biti puni znanja i proći...hehehe

jelka

prošla nauku, prof. je zbilja korektna i ne ruši bezveze... ima strpljenja i pomaže... pitala me menadžerske reforme,upravne susta, teritorijalnu fazu i terit. sustav, zatim horizontalnu diferencijaciju...vecinom pita ono kaj si slabije napisao u testu

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
prošla nauku, prof. je zbilja korektna i ne ruši bezveze... ima strpljenja i pomaže... pitala me menadžerske reforme,upravne susta, teritorijalnu fazu i terit. sustav, zatim horizontalnu diferencijaciju...vecinom pita ono kaj si slabije napisao u testu
čestitam svima koji su prošli!:happy: Jos samo jedno pitanje jer znam da vam je za danas dosta pitanja.Tko vam je bio na usmenome?

Boris

jel netko zna gdje se odrzava usmeni za grupu u ponedeljak?? jel gore u cirilometodskoj ili u gundlucevoj??

*gundulicevoj
:D

Paris

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Oprostite možda na ponovnom pitanju, ali stvarno mi je važno...Dakle, svi ste učili po skripti od martine 28 - ako sam dobro shvatila pošto više skripti ima 69 str. Osim toga, i da pročitam knjigu, dali je još nešto nužno ili je to dovoljno za prolaz?Hvaala

Tinčica

ej! jel može netko malo pojasnit gubitak prava studiranja, ovo kao što marijamrn piše. jel se to odnosi na osmi put na komisiji? Nisam baš u toku što se tiče tih stvari.

misty

ej! jel može netko malo pojasnit gubitak prava studiranja, ovo kao što marijamrn piše. jel se to odnosi na osmi put na komisiji? Nisam baš u toku što se tiče tih stvari.
da, ako neki predmet ne položiš 8. put, gubiš pravo studiranja na našem faksu!:wink5:

florencia

s obzirom da su mi pitanja svih kolega koji su ih napisali na forumu.puno pomogla da polozim ovaj ispit!!zahvaljujem se svima!!i evo pitanja kojih sam se uspjela sjetiti sa usmenoga,jer sam ipak imala tremu,pa se niti ne mogu svega sjetiti...dakle,usmeni:sto je upravljanje?znacajke upravljanja?transmisijski karakter?i objasni ga.trajna podjela duznosti i ovlasti?nabrojati faze u upravljanju drustvenim poslovima?objasniti asocijativnu?upravni sustavi-nabrojati?razlozi porasta uprave?odnos gradana u razvoju sustava?(paternalizam...itd...to je koliko se svojih pitanja sjecam...ostalo-nadzor u upravi? strukturalni efekti???itd..vrte se pitanja iz pismenog,ono sto ste znali i niste.i gradivo oko toga...nije nuzno da ce vas pitati pitanja samo iz vase pismenog vase grupe,vec vas i drugu grupu moze pitati.ugl-hvala dragom Bogu prosla sam!to mi je bio komisijski ispit.moram reci da su profe odlicne.ne morate ih se bojati.nasmijesene su,pomazu i blagonaklone su..totalno osvjezenje za ovaj predmet.ako ste naucili proci ce te..cak i ako zapnete na nekom pitanju...bitno je da vecinu sto vas pita-znate!eto!sretno svima od srca zelim!i jos imam jedno pitanje!!-MOLIM DA MI ODGOVORITE AKO ZNATE..JA MORAM POKUPITI INDEKS SA OCJENOM U UTORAK KOD PROFESORICE TIJANE VUKOJICIC NA KONZULTACIJAMA..REKLA MI JE U GUNDULICEVOJ...ALI NE ZNAM TOCNO U KOLIKO SATI.AKO JE NETKO U ISTOJ ILI SLICNOJ SITUACIJI,MOLIM DA MI ODGOVORI???HVALA PUNO

ljubeeee

s obzirom da su mi pitanja svih kolega koji su ih napisali na forumu.puno pomogla da polozim ovaj ispit!!zahvaljujem se svima!!i evo pitanja kojih sam se uspjela sjetiti sa usmenoga,jer sam ipak imala tremu,pa se niti ne mogu svega sjetiti...dakle,usmeni:sto je upravljanje?znacajke upravljanja?transmisijski karakter?i objasni ga.trajna podjela duznosti i ovlasti?nabrojati faze u upravljanju drustvenim poslovima?objasniti asocijativnu?upravni sustavi-nabrojati?razlozi porasta uprave?odnos gradana u razvoju sustava?(paternalizam...itd...to je koliko se svojih pitanja sjecam...ostalo-nadzor u upravi? strukturalni efekti???itd..vrte se pitanja iz pismenog,ono sto ste znali i niste.i gradivo oko toga...nije nuzno da ce vas pitati pitanja samo iz vase pismenog vase grupe,vec vas i drugu grupu moze pitati.ugl-hvala dragom Bogu prosla sam!to mi je bio komisijski ispit.moram reci da su profe odlicne.ne morate ih se bojati.nasmijesene su,pomazu i blagonaklone su..totalno osvjezenje za ovaj predmet.ako ste naucili proci ce te..cak i ako zapnete na nekom pitanju...bitno je da vecinu sto vas pita-znate!eto!sretno svima od srca zelim!i jos imam jedno pitanje!!-MOLIM DA MI ODGOVORITE AKO ZNATE..JA MORAM POKUPITI INDEKS SA OCJENOM U UTORAK KOD PROFESORICE TIJANE VUKOJICIC NA KONZULTACIJAMA..REKLA MI JE U GUNDULICEVOJ...ALI NE ZNAM TOCNO U KOLIKO SATI.AKO JE NETKO U ISTOJ ILI SLICNOJ SITUACIJI,MOLIM DA MI ODGOVORI???HVALA PUNO
i ja sam danas rijesila tu nauku..napokon..isto komisija..i pridruzujem se pohvalama..bile su bas susretljive..jedno-dva nisam se mogla odmah sjetiti..i malo su pomogle,navele su me da se sjetim..uglavnom..bile su sasvim ok..
a tijana ima utorkom konzultacije u 16h..
sretno ostalima sa naukom..

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
napokon sam i ja riješila tu nauku! Pitala me odnos gradana i uprave, birokraciju,nadzor, pokazatelje kvalitete nadzora, tendenciju prema informatizaciji. Sretno svima!!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks