AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel zna netko koje su faze strateškog, a koje taktičkog planiranja?
strateško planiranje je u biti planiranje programa djelatnosti UO (točka 95.), a taktičko planiranje je planiranje tijeka rada (točka 97.).

IVANA007

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ona skripta od 69 strana je više nego dovoljna, u njoj imate sve.
Čak, kad prođete sva pitanja s foruma koja se pojavljuju skužite da je od tih 69 str. bitnih oko 50.
Ja sam bila na roku u 4-om mjesecu i dobila 3. Bila sam kod Tijane, isprošetala me pitanjima kroz cijelo gradivo jer mi je pismeni bio dobar,pa mi je htjela navući 4.
Gradivo treba naučiti, dovoljno je oko 2-3 tjedna učenja, uz stalno ponavljanje, jer ako stvarno niste naučili nego naštrebali događa se da zaboravljate, a ima dosta stvari koje treba zapamtiti.
Preporuka-prođite sva pitanja s foruma i ne dajte se prestrašit pričama kako je teško i preteško i kako se ne može.Ja sam se konkretno jako prepala, ali uspjela sam sve naučiti napamet, i ponoviti cijelu skriptu 2 puta u nepuna 3 tjedna(učenja po 5,6 sati dnevno).Kad dođete kod Tijane i vidite kako Vam ona žarko želi dati dobru ocjenu, koliko izvlači iz vas i koliko žena stvarno ima živaca,sve vam dođe žao što niste još bolje naučili. Odlična profesorica, s jako jako puno živaca!

lila_887

Čak, kad prođete sva pitanja s foruma koja se pojavljuju skužite da je od tih 69 str. bitnih oko 50.
Ja sam bila na roku u 4-om mjesecu i dobila 3. Bila sam kod Tijane, isprošetala me pitanjima kroz cijelo gradivo jer mi je pismeni bio dobar,pa mi je htjela navući 4.
Gradivo treba naučiti, dovoljno je oko 2-3 tjedna učenja, uz stalno ponavljanje, jer ako stvarno niste naučili nego naštrebali događa se da zaboravljate, a ima dosta stvari koje treba zapamtiti.
Preporuka-prođite sva pitanja s foruma i ne dajte se prestrašit pričama kako je teško i preteško i kako se ne može.Ja sam se konkretno jako prepala, ali uspjela sam sve naučiti napamet, i ponoviti cijelu skriptu 2 puta u nepuna 3 tjedna(učenja po 5,6 sati dnevno).Kad dođete kod Tijane i vidite kako Vam ona žarko želi dati dobru ocjenu, koliko izvlači iz vas i koliko žena stvarno ima živaca,sve vam dođe žao što niste još bolje naučili. Odlična profesorica, s jako jako puno živaca!
ja se spremam na Nauku (po 5 put već :) ) sad po prvi put da ću za stvarno izać u 9-om mjesecu, i počela sam učit kao al nikako se ne mogu skoncentrirat.. imam knjige, imam skripte, prezentacije s predavanja, ma sve samo kak da ja to čitam, kak da to naučim kad su mi svi ti termini grozni, pola tog je zapetljano... i da stvarno mi djeluje teško, ne kažem da se ne može i nije izvedivo al ja ne znam kak da izvedem?! ak netko ima sličan problem il možda savjet e pa treba mi :)

Jennifer

vidim da se po forumu piše da negdje imaju odgovori na ova pitanja s foruma, jel netko zna di to je... ili ako ima jel bi bio bed pos na mail [email protected]
krenula sam odgovarati na to ali ih ima jako puno pa... unaprijed zahvaljujem...

žnida

mislim da niš od tog, možete prestat slat mailove..ili nema ili ne žele poslat..al vjerujem da nema..niš po onoj skripti od 59,69 il kolko već strana i to je to..pozzz..sretno

misty

mislim da niš od tog, možete prestat slat mailove..ili nema ili ne žele poslat..al vjerujem da nema..niš po onoj skripti od 59,69 il kolko već strana i to je to..pozzz..sretno
ma sigurnije ti je da pitanja ostaviš za ponavljanje, a učiš iz skripte i malo škicneš po predavanjima kaj smo učili i to je to...:wink5:

ana89

čula sam pohvale za Tijanu, zna li netko ..da opiše druge profesore koji ispituju, da se znamo pripremiti :D

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
potpisujem sve pozitivne komentare vezane uz profesoricu Tijanu, zaista je strpljiva na ispitu i trudi se izvući maximum iz studenata. I profesorica Lalić (mislim da se tako zove ona simpa profka s dugom tamnom kosom) je super, meni su na usmenom bile obje i bile su opuštene i korektne prema nama. Ne traže bubanje napamet, već razumijevanje i primjere i što mi se posebno dopalo kad vide da se netko zblokirao od treme(kao kolegica koja je odgovarala samnom u grupi) daju sve od sebe da pomognu studentu.

ana89

drage kolege, da li itko zna odgovor na pitanje : koja su opća načela kao instrumenti u odnosu građana i uprave, hvala puno.. :D

Andreja

drage kolege, da li itko zna odgovor na pitanje : koja su opća načela kao instrumenti u odnosu građana i uprave, hvala puno.. :D
načelo zakonitosti, načelo pogrešivosti uprave i načelo odgovornosti uprave

opširnije ti je na stranici 27. u knjizi nastavni materijali :laughing:

Marinica

ja se spremam na Nauku (po 5 put već :) ) sad po prvi put da ću za stvarno izać u 9-om mjesecu, i počela sam učit kao al nikako se ne mogu skoncentrirat.. imam knjige, imam skripte, prezentacije s predavanja, ma sve samo kak da ja to čitam, kak da to naučim kad su mi svi ti termini grozni, pola tog je zapetljano... i da stvarno mi djeluje teško, ne kažem da se ne može i nije izvedivo al ja ne znam kak da izvedem?! ak netko ima sličan problem il možda savjet e pa treba mi :)
jednostavno moraš sjest i naštrabat to sve napamt jer i ja sam tak napravila i prošla od druge!! i trebaš puno ponavljat! jee je gradivo jako šturo i brzo se zaboravi. svaki dan obavezno ponovit ono od jučer prije nego kreneš dalje. treba stavrno puno truda i vremena al vjerujte mi sve se to na kraju isplati =)
ne slušajte priče kak je teško i strašno jer sve se može kad se hoće!!
i ja sam se isto prepala kad sam čula priče a kad sam počela učit bilo mi je još gore jer sam vidla da je to jako dosadno

lila_887

jednostavno moraš sjest i naštrabat to sve napamt jer i ja sam tak napravila i prošla od druge!! i trebaš puno ponavljat! jee je gradivo jako šturo i brzo se zaboravi. svaki dan obavezno ponovit ono od jučer prije nego kreneš dalje. treba stavrno puno truda i vremena al vjerujte mi sve se to na kraju isplati =)
ne slušajte priče kak je teško i strašno jer sve se može kad se hoće!!
i ja sam se isto prepala kad sam čula priče a kad sam počela učit bilo mi je još gore jer sam vidla da je to jako dosadno

da, stvarno se jako brzo zaboravi... i nije sve razumljivo baš al nekak bude.. vidjet ćemo kaj će biti :)

tnx na ohrabrenju ;)

ana89

da, stvarno se jako brzo zaboravi... i nije sve razumljivo baš al nekak bude.. vidjet ćemo kaj će biti :)

tnx na ohrabrenju ;)
istina, ljudi to prenapuhavaju stvarno, i treba ponavljat svaki dan prije novog gradiva, jer se brzo zaboravi, moja frendica je prošla isto iz druge..malo se pomučimo..al na kraju se isplati :D

Valeee

Ok, sad za one koji malo slabije kopčaju... dakle, knjigu nisi ni čitala, učila si jako dobro po skripti i po tim pitanjima? bili ti bilo teško prosljediti mi skriptu na mail i ta pitanja...ili to sve već postoi tu u našoj skriptarnici?

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ok, sad za one koji malo slabije kopčaju... dakle, knjigu nisi ni čitala, učila si jako dobro po skripti i po tim pitanjima? bili ti bilo teško prosljediti mi skriptu na mail i ta pitanja...ili to sve već postoi tu u našoj skriptarnici?
skripta ti je tu u skriptarnici.a za pitanja prolistaj malo ovu temu i naći ćeš sva pitanja.

Valeee

skripta ti je tu u skriptarnici.a za pitanja prolistaj malo ovu temu i naći ćeš sva pitanja.
hvala ti, sad sam malo prelistala skriptarnicu, našla sam skriptu od 69. str. i nekoliko još skripti sa pitanjima i odgovorima... nadam se da je to to...

tratincica

zanima me dali su jako strogi kod ocjenjivanja ispita, dal se mora sve napisat da se dobe bodovi? čula sam da malo ljudi prolazi ovaj ispit pa me je strah...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks