AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

paola1000

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da li su strogi što se tiče ocjenjivanja pismenog, koliko opširno se mora odgovarati? i zna li netko kakav je usmeni

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pa zar nisu li rekli da ce rezultati biti objeseni u petak (sutra) na faxu?
a sad kao tek u ponedjeljak :angry:
nisu rekli su da je od a-n u ponedjeljak a od o do kraja u utorak al to su promjenili na srijedu

tak su rekli na pismenom!!

da li su strogi što se tiče ocjenjivanja pismenog, koliko opširno se mora odgovarati? i zna li netko kakav je usmeni
ja mislim da nije tolko bitna kvantiteta kolko kvaliteta i točnost =))

NIKICA

Imam jedno pitanje da li se kad se ide na komisijun osmi put prvi put vrate prijavnicu a drugi put se ispisuju sa faksa hvala

Imam jos jedno pitanje koji je prof/profes najbolje za konzultacije i da li ti objasni pojasni ono sto neznas

blabla

Imam jedno pitanje da li se kad se ide na komisijun osmi put prvi put vrate prijavnicu a drugi put se ispisuju sa faksa hvala

Imam jos jedno pitanje koji je prof/profes najbolje za konzultacije i da li ti objasni pojasni ono sto neznas
mislim da kada ideš 1.puta na komisiju, znaći 4.put da ti onda vrate prijavnicu, a onda onaj 8.put-ne.

archi

Bok ljudi.. Jel zna možda netko tko je već bio na usmenom, jel ona inače pili po lekcijama koje nisi dobro napisao na pismenom ili joj to ne igra baš ulogu? Šta voli pitati inače? Ima tko kakvih savjeta?

ivana4

Bok ljudi.. Jel zna možda netko tko je već bio na usmenom, jel ona inače pili po lekcijama koje nisi dobro napisao na pismenom ili joj to ne igra baš ulogu? Šta voli pitati inače? Ima tko kakvih savjeta?
kad dođeš kod nje,da ti ispit,ti ga malo proučiš i onda to pita,zna pitati ono kaj nisi znala i pitanja koja se vrte tu po forumu :wink5:

Leptiric_20

kak' je bilo danas na usmenom,
kakva je prolaznost,
ako se netkome da napisat pitanja
bila bih zahvalna!!

ana89

drage kolege, idem na prvi rok u 9. mjesecu.. Imate kakav savjet vezani za taj predmet, je li teško položiti kako svi pričaju? Je li dovoljno po skripti učiti? Hvala =)

blabla

čula sam da u 9. mj. daje najgori ispit, jel neko upučen u tu tematiku?? a i da voli zezati na usmenom..
za svaki slučaj, ako ne prođem u srijedu.. ;/
ovako, ja idem 1.puta u 9.mj.na taj ispit.:blushed:
ali čemu strah ako se sve nauči??:dry:
kakav je taj najteži ispit?? izmišlja neke stvari koje nigdje ne pišu?? ne razumijem...
može dati neke teže stvari, ali ako naučimo-nema straha:happy:

mimica

ej ljudiiiiiiiiiii prošla nauku danas ...prvi put sam izlazila...i prolaz!!! :)
prošlo nas je samo 20..pitanja koja sam ja imala:
-upravljanje,značajke,objasniti,primjeri
-tendencija prema diferencijaciji upr.org.,objasniti horizontalnu i vertikalnu,primjeri,2 resora
-tedencija prema profesionalizaciji uprave,komponente,oblici nagrađivanja službenika kroz povijest,ekonomski i upravni aspekt nagrađivanja
-decentralizacija,stvarna decentarlizacija i primjer
-reorganizacija,posljedice,razlozi,i još nešt
-vođenje u upravi,funkcije vodsva.ima još toga,nemogu se sad svega sjetiti...
...jako puno traže...pogotovo primjere,zato dobro naučite primjere za sve podjele...SRETNO!!! :)

neci

ispitivala je tijana..i ona crna ženska s predavanja...i povremeno se ubacivo teo...tijana mi je bila super..al pita najmanje 5 pitanja i sve moraš znat..u prosjeku pita svakog 15min

mimica

ispitivala je tijana..i ona crna ženska s predavanja...i povremeno se ubacivo teo...tijana mi je bila super..al pita najmanje 5 pitanja i sve moraš znat..u prosjeku pita svakog 15min
crna se zove Goranka Lalić..

NIKICA

imam jedno pitanje da li je netko bio kod goranke lalic na konzultacijama i kako se cini molim odg hvala

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kolege eto i ja sam danas položila nauku. Ovo mi je bilo prvi puta i eto, uspjela sam. Thx svima s foruma na dilanju pitanja i dojmova s rokova jer meni ste pomogli zaista. Pohvala profkama, zaista su ugodni ispitivači, razbijaju tremu i pomažu puno. Učila sam po knjigama, uz kombinaciju pitanja s foruma i one skripte od 69str. za ponavljanje. Mislim da se može učiti i po skripti, ali pročitajte u knjizi barem jednom sve kaj se odnosi na svako pitanje skripte da vam se nebi desilo da padnete na usmenom. Često pitate koliko se treba učiti, ja sam učila dva tjedna, ali zaista učila, nakon posla po 4-5h svaki dan. Sretno svima na jesenjem roku, učite i zrokajte tu nauku više, osjećaj je neopisiv-vidjet ćete uostalom!

lila_887

ovako, ja idem 1.puta u 9.mj.na taj ispit.:blushed:
ali čemu strah ako se sve nauči??:dry:
kakav je taj najteži ispit?? izmišlja neke stvari koje nigdje ne pišu?? ne razumijem...
može dati neke teže stvari, ali ako naučimo-nema straha:happy:
i ja imam namjeru ić prvi put u 9-om mjesecu i glupo mi je sad zašt bi bio nekakav najteži ispit tada?? mislim da to nije baš tak kak kruže glasine...
ak se nauči, tak i tak ti nitko ništa ne može!!

blabla

i ja imam namjeru ić prvi put u 9-om mjesecu i glupo mi je sad zašt bi bio nekakav najteži ispit tada?? mislim da to nije baš tak kak kruže glasine...
ak se nauči, tak i tak ti nitko ništa ne može!!
tako je.
mislim, razumijem da što se udaljavamo od prvih rokova, možda će više cjepidlačit na pitanjima, postavljati teže...ali ako se nauči-onda ništa nije teško.
možda ja jesam previše optimistična, da se razumijemo-nauka mi uopće ne djeluje zanimljivo, štoviše-dosadna mi je i neke stvari teško ulaze u glavu:blushed: ali ne razumijem zašto plašite ljude??
normalno je da postoje teži ispiti na ovom faxu, i normalno je da neki puta padnemo ne svojom krivicom, ili se ne pripremimo dovoljno, ali tako je svugdje!
dakle naučiš i amen!
i nije kolegijalno plašiti kolege oko sebe, umijesto da ulijete nadu, vi neki potkopavate...:tongue2:

lila_887

tako je.
mislim, razumijem da što se udaljavamo od prvih rokova, možda će više cjepidlačit na pitanjima, postavljati teže...ali ako se nauči-onda ništa nije teško.
možda ja jesam previše optimistična, da se razumijemo-nauka mi uopće ne djeluje zanimljivo, štoviše-dosadna mi je i neke stvari teško ulaze u glavu:blushed: ali ne razumijem zašto plašite ljude??
normalno je da postoje teži ispiti na ovom faxu, i normalno je da neki puta padnemo ne svojom krivicom, ili se ne pripremimo dovoljno, ali tako je svugdje!
dakle naučiš i amen!
i nije kolegijalno plašiti kolege oko sebe, umijesto da ulijete nadu, vi neki potkopavate...:tongue2:

baš tako, slažem se sa svime što si napisala tako da se neću ponavljat.. jedino stvarno ljudi nemojte bit nekolegijalni nego dajte neki dobar i pozitivan savjet!!

jel tako, blabla? :) :D

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks