Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Uuuu, ja sam izvanredna i polagala sam ju jako dugo... Savjet ti je da doslovno nabubaš na pamet onu knjigu. Uzmi si vremena, nemoj izlaziti ako si djelomično spremna jer ćeš se samo razočarati, past ćeš nekoliko puta, onda ćeš skužiti da znaju imati nekih pitanja samo njima znana, pa ćeš misliti da je teže nego što je a stvarno je zeznuto... Iskreni, dobronamjerni savjet je da ne izlaziš dok ne naučiš jako dobro 90 % knjige. Sretnohy! poštovani kolegice i kolege, molila bi vas savjet... hitno! kako se organizirati i naučiti (osim učeći...), uz posao, predmet-nauka o javnoj upravi??? jel ima netko izvanredan da je položio??? hvala!!!
Matovilka je u pravu da je pametnije ne izlazit prije nego naučiš 90 %.hy! poštovani kolegice i kolege, molila bi vas savjet... hitno! kako se organizirati i naučiti (osim učeći...), uz posao, predmet-nauka o javnoj upravi??? jel ima netko izvanredan da je položio??? hvala!!!
Hvala Jadranka na ovim iscrpnim podacima. :happy:Dobro veče dragi forumaši, izvještavam o slijedećem, jučer su završila predavanja iz Radnog i socijalnog za izvanredne studente Stručnog studija javne uprave - Bolonja, te je slijedeća literatura za taj ispit, kako slijedi:
RADNO I SOCIJALNO
I./ Crnić, Ivica et.al. Radni odnosi u Republici Hrvatskoj, (ur.Potočnjak Željko), Zagreb, Pravni fakultet, Organizator 2007.
Stranice: 1-45; 101-264; 375-493; 557-593; 803-869; 923-969.
II./ ZAKONSKI PROPISI
SOCIJALNO PRAVO
1. Zakon o mirovinskom osiguranju ("NN", br.102/98; 127/00;
59/01; 109/01; 147/02; 117/03; 30/04; 177/04; 92/05);
2. Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju ("NN",br.85/06,
116/06);
Članci: 1-71; 84-117.
3. Zakon o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu ("NN",
br.85/06);
Članci: 1-43.
Dopunska literatura:
I. Ravnić, Anton: Osnove radnog prava - domaćeg, usporednog i
međunarodnog, Pravni fakultet, Zagreb, 2004.
Stranice: 98-116; 128-164; 191-262; 279-302; 459-549;
571-652.
Potočnjak Željko: Nova koncepcija i struktura hrvatskog mirovinskog sustava, Zbornik, Pravnog fakulteta u Zagrebu, 50,
2000, br.5- str.699-721
Potočnjak Željko: Nove mirovinske formule mirovinskog osiguranja
generacijske solidarnosti, Revija za socijalnu politiku, 7, 2000, br.1,
str.1-18.
Za preslike stranica literature možete se obratiti u sobu br.16 TMT,
gospodin Zdravko Jurković.
Napomena:Knjiga pod rednim brojem I./ može se nabaviti u Knjižnici Pravnog fakulteta u Zagrebu, i košta 800,00 kuna, a uz predočenje indeksa 600,00 kuna. To samo važi za one koji si tu
knjigu mogu priuštiti, a tko si taj luksuz ne može priuštiti neka se javi u fotokopiraonicu Pravnog fakulteta u Zagrebu.
Jadranka15 je dodao/la ovaj tekst nakon 8 minuta i 48 seknudi:
Odgovor za Revolution
Kompletna predavanja iz sociologije od prof.Kregara se može naći u Pravokutniku,a predmet politologija koji je u pravilu sličan sociologiji, skripta se može naći u skriptarnici DV. Pismeni ispit iz politologije - ima 15 pitanja, od kojeg moraš barem za dvojku imati 8 bodova za prolaznu ocjenu. Pismeni nije težak ali se mora jako dobro znati da bi položio taj predmet, nešto kao nauka, državna uprava i lokalna, ako jako dobro ne znaš, bolje nemoj izlaziti na ispit. Sretno.
hvala ti IVY, znači prvo me čeka politologija? ok...kom se mogu za literaturu nekakvu javit? Netko hoće posudit da kopiram? nisam dugggoooo bio na faksu...izgubio dodir sa svojim bivšim studošima. :crying2:ares
morati ces polagati razliku s prve i to je politologija
druga godina ti nosi nove predmete kao: europski upravni prostor i nacionala uprava, zatim upravljanje ljudskim potencijalima...
nadalje te smjerovi na trecoj
ekonomika poduzeca ti se moze priznati kao izborni predmet na trecoj godini..
sugeriram da zaboraviš na učenje napamet jer to nema apsolutno nikakvog smisla. Radila sam puno radno vrijeme, često do kasno u noć, nedjelja mi je svaka bila radna, a uspjela sam dati cijelu godinu u roku, bez padanja ispita. Sve se može, samo se dobro organiziraj, napravi plan i drži ga se.hy! poštovani kolegice i kolege, molila bi vas savjet... hitno! kako se organizirati i naučiti (osim učeći...), uz posao, predmet-nauka o javnoj upravi??? jel ima netko izvanredan da je položio??? hvala!!!
Definitivno podržavam!!! :happy:Zadnjih dana s par nadobudnih kolegica koje su izvanredni studenti raspravljah o temi KOLOKVIJA ZA IZVANREDNE na koje isti nemaju pravo na našemu studiju-mada recimo kako čujem pravnici imaju na pravu.Mislim da su svi inteligentni toliko da shvate da je lakše kvalitetno učiti recimo cca stotinjak stranica uz rad, nego cijelu literaturu u komadu.E pa kako bi bilo da smislimo i pokrenemo nekaj po tom pitanju dragi kolege?Možda i uz pomoć studentskih predstavnika i sl. Zanimaju me vaši stavovi po tom pitanju
Apsolutno podržavama! Mislim da je to genijalna ideja, posebno kad se radi o ispitima poput radnog, financija, građanskog... to bi nam jako puno olakšalo situaciju. Ako se mi sami nećemo udružiti i pokrenuti sigurno neće ni profesori. Njima je ovako bolje. Koliko nas razmišlja slično?!Zadnjih dana s par nadobudnih kolegica koje su izvanredni studenti raspravljah o temi KOLOKVIJA ZA IZVANREDNE na koje isti nemaju pravo na našemu studiju-mada recimo kako čujem pravnici imaju na pravu.Mislim da su svi inteligentni toliko da shvate da je lakše kvalitetno učiti recimo cca stotinjak stranica uz rad, nego cijelu literaturu u komadu.E pa kako bi bilo da smislimo i pokrenemo nekaj po tom pitanju dragi kolege?Možda i uz pomoć studentskih predstavnika i sl. Zanimaju me vaši stavovi po tom pitanju
također podržavam kolokvije za izvanredne, jer stvarno mi koji radimo lakše je i razumljivije naučiti dio po dio nego štrebati i opet ništa ne napraviti, ionako nema za nas izvanredne nikakih pogodnosti i svi imamo iste kriterije, a ipak nije isto imati redovita predavanja i odslušati ono što je bitno, pa barem onda kolokviji da nam bar malo pomognu.Apsolutno podržavama! Mislim da je to genijalna ideja, posebno kad se radi o ispitima poput radnog, financija, građanskog... to bi nam jako puno olakšalo situaciju. Ako se mi sami nećemo udružiti i pokrenuti sigurno neće ni profesori. Njima je ovako bolje. Koliko nas razmišlja slično?!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.