AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Izvanredni studenti - status, ispiti i predavanja

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

karosa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bokić!
dal neko ide na predavanja za izvanredne? ja nažalost zbog posla opet zanemarujem fax pa bi me zanimalo ...
kakve su novine iz obiteljskog, ustrojstva-državne uprave i lokalne ?
hvala !

Matovilka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Za obiteljsko ne znam, to sam položila davno... Kaj se tiče lokalne, literatura se malo promijenila, al sve možeš vidjeti na stranici pravnog faksa, katedra za upravnu znanost.

Matovilka je dodao/la ovaj tekst nakon 1 minuta i 59 seknudi:

Novost iz lokalne je da moramo znati i izmjene Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj ) samoupravi donesene u 2007. godini a tiču se neposrednog izbora gradonačelnika i načelnika. Barem je tako rekao danas na predavanjima.

sunce

Dal netko zna hoće li se ova predavanja za izvanredne održavati stvarno od 17-21 sat ili se to ipak nakraju malo skrati.
Nekak mi se čini puno nakon posla slušati još 4 h predavanja.
Dali se može otiči s npr. inform. vježbi kad hoćeš.
Hvala!

Matovilka

Ovisi od profesora do profesora ali najčešće budu kraće. U svkom slučaju uvijek imaš pauzu i možeš otići kad želiš...

Jadranka15

Predavanja za izvanredne studente II godine Stručnog studija javne uprave koja su bila predavanja 16.do 18. siječnja 2008.godine, Literatura je u prilogu:

DRŽAVNA UPRAVA:

Temeljna pitanja državne uprave. Državna uprava u Hrvatskoj. Upravne reforme i
modernizacija hrvatske javne uprave

Obavezna literatura:

1. Grupa autora (2006) JAVNA UPRAVA - nastavni materijali, Zagreb,
Društveno veleučilište i Pravni fakultet

Poglavlja:
2. E.Pusić: Odnos građana i uprave, stranice - 25-33;
E.Pusić, et.al. Diferencijacija-integracija u teritorijalnim upravnim sustavima
stranice - 161-168;
Poglavlje X. (Upravne reforme i modernizacija),
stranice - 347-391

3. E.Pusić: Država i državna uprava - Pravni fakultet - 1999.godina
Poglavlja:
a) Globalizacija, stranice – 264-274;
b) Poglavlja X.-XII. (Zadaće uprave, Odnosi u upravi-problem koordinacija,
Mijenjanje metoda rada u javnoj upravi) - stranice: 330-451

Propisi:
1) USTAV RH -"Narodne novine",broj:41/01-pročišćeni tekst - čl.4; 92; 93-116;132,137.
2. Zakon o Vladi RH -"Narodne novine", broj:101/98; 15/00; 117/01; 199/03;
- (čl.1-24; 26-32);
3) Zakon o sustavu državne uprave -"Narodne novine", broj:75/93; 48/99; 15/00; 59/01;
190/03, 199//03; 79/07. (čl.1-62);
4) Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave
- "Narodne novine broj:199/03; 30/04; 136/04; 22/05; 44/06;5/08.
- (čl.1,2,2a,3, i 17a.);
5) Zakon o ustanovana - "Narodne novine", broj:76/93; 29/97; 47/99; (čl.1-7; 31-41;
64-66; (Javne službe)
6) Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave,
"Narodne novine", broj:43/01, 8/04;
7) Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama
"Narodne novine", broj:21/02, 78/03, 131/06, 91/07.

Dopunska literatura:
1. E.Pusić (2005) Upravne organizacije:interakcija, struktura, interes,
Zagreb, Društveno veleučilište
2. I.Koprić (ur.) (2003) Modernizacija hrvatske uprave,
Zagreb, Društveno veleučilište
3. E.Pusić (2002) Upravljanje u suvremenoj državi, Zagreb, Društveno veleučilište

Jadranka15 je dodao/la ovaj tekst nakon 12 minuta i 22 seknudi:

Danas 21.siječnja 2008. godine upravo su završila predavanja iz Obiteljskog prava s matičarstvom.
Ispit je usmeni, a literatura slijedeća:
1. Alinčić, M.; Hrabar, D.; Jakovac-Lozić, D.; Korać Graovac, A.: Obiteljsko pravo, Narodne novine, Zagreb, 2007.
2. Hrabar, D.; Korać, A.: Obiteljsko pravo s matičarstvom, Narodne novine, Zagreb, 2003.
te slijedeći Zakonski propisi
1.Obiteljski zakon - sa izmjenama NN br.107/07.
2. Zakon o pravobraniteljstvu za djecu NN br.96/2003.
3. Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji NN 116/2003.
4. Zakon o istospolnim zajednicama NN br.116/2003.
5. Zakon o državnim maticama NN br.96/1993.
6. Zakon o osobnom imenu NN 69/1992.

Sea

dragi moji izvanredni studosi! meni je godina proletjela i nisam dala ni jedan ispit jer sam u radanom odnosu. jako, jako mi fali ta godina i znate li možda kojeg profesora koji voli primati plave kovertice? pitanje nije na mjestu ali neki od nas ne stignu studirati i raditi. ako tko zna, neka mi posalje odgovor na e-mail[/email]
zahvaljujem!
Oprosti odmah na tonu, ali ako imas za kuverte onda upisi privatni studij gdje ce tolerirati to sto si u radnom odnosu. :wink5:
Ja takodjer radim full time, i vise, i da imam love sigurno nebi muku mucila s nasom referadom (kao prvo)...

Sea je dodao/la ovaj tekst nakon 21 minuta i 34 seknudi:

Pozdrav svima,
imam jedno pitanjce, jel" netko probao zamjenit stare prijavnice za nove(za bolonjce)?
Naime nadobudno sam kupila podosta prijavnica za stari program a sad su me stavili po bolonji
Daš ih meni, ja ti platim kavu... :happy:

lion_zg

dragi moji izvanredni studosi! meni je godina proletjela i nisam dala ni jedan ispit jer sam u radanom odnosu. jako, jako mi fali ta godina i znate li možda kojeg profesora koji voli primati plave kovertice? pitanje nije na mjestu ali neki od nas ne stignu studirati i raditi. ako tko zna, neka mi posalje odgovor na e-mail
zahvaljujem!
meni bi to bilo fakat neugodno pitat!

rijetko tko od nas stiže studirati i raditi, al šutimo i mučimo se!

ak ti neide na faksu, možda i nisi za to?

bez uvrede, al pitanje ti nije na mjestu

ups

dragi moji izvanredni studosi! meni je godina proletjela i nisam dala ni jedan ispit jer sam u radanom odnosu. jako, jako mi fali ta godina i znate li možda kojeg profesora koji voli primati plave kovertice? pitanje nije na mjestu ali neki od nas ne stignu studirati i raditi. ako tko zna, neka mi posalje odgovor na e-mail
zahvaljujem!
Evo tebi lijepo ban sa foruma, pa kupuj ispite na placu. Pa-Pa! :angry:

lucy

zahvaljujem!
Neću puno komentirati. Većina kolega i kolegica na godini radi i studira. Samo bih spomenula jednu kolegicu koja radi, ima troje djece i uspjela je očistiti godinu u roku!!! I to učeći i mučeći se, bez plavih kovertica!

mala19zg

Re: Predavanja za izvanredne

zna li netko koje dane se ima predavanja za 1 god,počinje 4.02 ali ne pise koje dane sve imamo,ako netko zna molim da napise ovdje,hvala

Tompa

... strašno mi je drago i ganut sam do suza svjestan činjenice da još na svijetu ima ovakvih ljudi kao što je majjazg... oni plemenito, nesebično i širokogrudno dijele, ponekad i otkidaju od svojih usta kako bi pomogli bližnjima u nedaćama života... posebno su osjetljivi na socijalne probleme najugroženijih slojeva našega društva a to su sveučilišni profesori, eruditi, humanisti, ljudi čije su velebne zasluge toliko podcijenjene u ovom materijalističkom svijetu... bravo, majjazg - samo tako naprijed, samo takvim prijegornim i vizionarskim radom možemo do boljeg, pravednijeg, slobodoumnijeg i ravnopravnijeg svijeta... i kad dođu teškoće života (kad ti pukne nokat dan nakon manikure, kad se porežeš na jogurt) znaj da će ti dobri ljudi poput tebe vratiti istom mjerom dobrote...

P.S. Nemoj Crni molim te maknut ovaj njen post, ostavi ga nek stoji (kao opomena), kao znak, za buduće naraštaje...

ares

bok svima...evo ovako...ja sam odlučio vratit se na faks ove godine. stao sam na drugoj godini i ostalo mi je pol ispita. koliko sam skužio bacit će me na bolonju, i morat ću polagat neke razlike s prve godine? to je prvo pitanje. drugo je koje su to razlike s prve godine? i koji predmeti? i kakva je razlika prelaska na bolonju za izvanredne studente??? puno hvala.

Ivy

Admin
ares
morati ces polagati razliku s prve i to je politologija

druga godina ti nosi nove predmete kao: europski upravni prostor i nacionala uprava, zatim upravljanje ljudskim potencijalima...
nadalje te smjerovi na trecoj
ekonomika poduzeca ti se moze priznati kao izborni predmet na trecoj godini..

karosa

Danas 21.siječnja 2008. godine upravo su završila predavanja iz Obiteljskog prava s matičarstvom.
Ispit je usmeni, a literatura slijedeća:
1. Alinčić, M.; Hrabar, D.; Jakovac-Lozić, D.; Korać Graovac, A.: Obiteljsko pravo, Narodne novine, Zagreb, 2007.
2. Hrabar, D.; Korać, A.: Obiteljsko pravo s matičarstvom, Narodne novine, Zagreb, 2003.
te slijedeći Zakonski propisi
1.Obiteljski zakon - sa izmjenama NN br.107/07.
2. Zakon o pravobraniteljstvu za djecu NN br.96/2003.
3. Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji NN 116/2003.
4. Zakon o istospolnim zajednicama NN br.116/2003.
5. Zakon o državnim maticama NN br.96/1993.
6. Zakon o osobnom imenu NN 69/1992.[/QUOTE]

a literatura na stranicama katedre ;

Obiteljsko pravo s matičarstvom

1. Hrabar, D.; Korać, A.: Obiteljsko pravo s matičarstvom, Narodne novine, Zagreb, 2003.
2. Alinčić, M.; Hrabar, D.; Jakovac-Lozić, D.; Korać Graovac, A.: Obiteljsko pravo, Narodne novine, Zagreb, 2006. (odgovarajući statusni dijelovi)

3. Obiteljski zakon (odgovarajući statusni dijelovi) , Narodne novine br. 116/2003.
4. Zakon o izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona, Narodne novine br. 17/2004.

5. Zakon o izmjeni Obiteljskog zakona, Narodne novine br. 136/2004.

5. Zakon o izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona, Narodne novine br. 107/2007.
6. Zakon o državnim maticama, Narodne novine br. 96/1993.
7. Zakon o osobnom imenu, narodne novine br. 69/1992.

Dopunska literatura: Alinčić, M.; Bakarić Abramović, A.; Belajec, V.; Hrabar, D.; Hrvatin, B.; Jakovac-Lozić, D.; Korać, A.: Obiteljski zakon - tekst zakona s napomenama, uputama i sudskom praksom, Narodne novine, Zagreb, 2004. (odgovarajući statusni dijelovi)

meni bi zanimalo, što je s tim novim zakonima koju su dodani, nisu veliki ali ipak ? dal bi mi neko koj je bio na predavanjima mogao točno pojasniti što treba , a što ne ? hvala!

Eriatarka

meni je ovaj postić od majjezg baš simpatičan. :laughing: najbolje bi bilo da ti sebi fino kupiš malo morala.

Matovilka

Hvala dragim kolegama na ovakvim komentarima, tj. osudi plavih koverti. Vratili ste mi vjeru u poštenje ljudi i spoznaju da ipak moral, bar kod nekih, još uvijek postoji!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks