Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
treba i meni???treba meni. :frustrating:
Imaš točno navedeno koja su pitanja s pismenog, a koja s usmenog, ali vrte ti se ista pitanja jer nema puno gradiva. Što se tiče EK moraš znati objasniti, i ostale institucije EU treba dobro znati, obavezno budu i na pismenom i na usmenom. Npr. na prošlom roku je svakoj od nas tri postavila prvo pitanje o nekoj instituciji EU i trebale smo znati objasniti.ovako mene zanima dali se ova pitanja s prijasnjih rokova vrte na pismenom, i dali se ista pitanja vrte i na usmenom, ima jos jedno pitanje, takoder me zanima dali treba uciti u detalje ili samo najvaznije stvari, npr, dali treba znati samo nabrojati ovlasti EK, ili treba znati svaku ovlast (funkciju) i objasniti...
To se onda odnosi na pravne akte u trećem stupu.odluke koje se donose u trecem stupu su yajednicka stajalista, okvirne odluke, odluke i konvencije
Pravna stečevina Europske unije (franc. acquis communautaire, skraćeno acquis) skup je prava i obveza koji sve države članice obvezuje i povezuje u Europskoj uniji. Pravna stečevina EU-a nije samo pravo u užem smislu jer obuhvaća: sadržaj, načela i političke ciljeve osnivačkih ugovora, zakonodavstvo usvojeno na temelju osnivačkih ugovora te presude Suda Europskih zajednica, deklaracije i rezolucije koje je Europska unija usvojila, mjere koje se odnose na zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku, mjere koje se odnose na pravosuđe i unutarnje poslove te međunarodne ugovore koje je sklopila Europska zajednica, kao i ugovore zaključene između država članica s trećim zemljama u području djelovanja Europske unije.Molim vas može mi netko odgovoriti što je pravna stečevina i što sadrži ?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.