Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Hvala, mislila sam da je kod dijela koji se tiče EUP jer se p.stečevina tamo spominje i nešto malo objašnjava ali to nisam mogla naći ko konkretni odgovor i što obuhvaća.Pravna stečevina Europske unije (franc. acquis communautaire, skraćeno acquis) skup je prava i obveza koji sve države članice obvezuje i povezuje u Europskoj uniji. Pravna stečevina EU-a nije samo pravo u užem smislu jer obuhvaća: sadržaj, načela i političke ciljeve osnivačkih ugovora, zakonodavstvo usvojeno na temelju osnivačkih ugovora te presude Suda Europskih zajednica, deklaracije i rezolucije koje je Europska unija usvojila, mjere koje se odnose na zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku, mjere koje se odnose na pravosuđe i unutarnje poslove te međunarodne ugovore koje je sklopila Europska zajednica, kao i ugovore zaključene između država članica s trećim zemljama u području djelovanja Europske unije.
a) Postupak suodlučivanja – uveden Ugovorom iz Maastrichta, njime je Europski parlament prvi puta stekao i pravu zakonodavnu ovlast da ravnopravno s Vijećem EU donosi akte zakonodavnog karaktera u zajednici.molim vas da mi netko u dvije rečenice napiše što zna o postupcima u kojima sudjeluje EP?
Znači savjetovanje, suglasnost, suradnja i suodlučivanje?
iz skriptarnice ne mozes uciti po skriptama.uci cijelu literaturu,ukratko!posebno one dvije skripte iz literature o javnim politikama i tamo gdje je caf,tqmjel mi moze netko reci koja je skripta najbolja..hvala
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.