AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: I. godina

alenko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
halo ljudi...help...jel mi moze netko reci koje lekcije trebaju nauciti izvaredni za ispit iz engleskog???hvala

pahuljica

halo ljudi...help...jel mi moze netko reci koje lekcije trebaju nauciti izvaredni za ispit iz engleskog???hvala
pa koliko ja znam nema razlike isto koliko i redovni, jedino oni koji eventualno polazu razliku s pravnog fakulteta,oni imaju damo onaj dodatak( administrativni dio)

Twity

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Meni nije sad jasna jedna stvar, jesu li pismeni i usmeni dio ispita isti dan ili? Jer koliko sam ja shvatila oni koji polažu razliku s prava ne moraju ići na pismeni, a na rasporedu polaganja mi piše da sam 13.1. u dvorani 4(pretpostavljam da je to pismeni jer bi usmeni bio u kabinetu od profesorice). Ako netko ima iskustva s tim neka mi pliz kaže jer ne živim baš blizu Zagreba.

pahuljica

Meni nije sad jasna jedna stvar, jesu li pismeni i usmeni dio ispita isti dan ili? Jer koliko sam ja shvatila oni koji polažu razliku s prava ne moraju ići na pismeni, a na rasporedu polaganja mi piše da sam 13.1. u dvorani 4(pretpostavljam da je to pismeni jer bi usmeni bio u kabinetu od profesorice). Ako netko ima iskustva s tim neka mi pliz kaže jer ne živim baš blizu Zagreba.
pismeni i usmeni nisu isti dan, bar do sada nisu bili...ja trebam polagati samo usmeni ¸jer polazem razliku . A kad ce biti usmeni to ce prof. reći na pismenom ispitu.

Twity

pismeni i usmeni nisu isti dan, bar do sada nisu bili...ja trebam polagati samo usmeni ¸jer polazem razliku . A kad ce biti usmeni to ce prof. reći na pismenom ispitu.[/

Znači svejedno moram doći na pismeni(mada ga ne moram pisati) da čujem kad mi je usmeni..baš mi to i ne paše ali kaj sad. Hvala!

IHUZEJ

Ja sam danas zvala na faks gosp. je rekla da je ispit 13.1. u pola 12, svi zajedno, nema posebnog rasporeda i da je isti dan usmeni, ne kužim baš to ali tako mi je rekla nisam se sjetila pitati gdje se piše u Gund. ili na pravu ako netko zna neka napiše, što se tiče lekcija imaš par postova gore sve ti piše, dodatne lekcije kopiraj u google prevoditelj i sve će ti se lijepo prevesti tako sam ja napravila

dea

CHARTER OF FUNDAMENTAL RIGHTS OF THE EUROPEAN UNION
pitanje treba li znati navedenu lekciju?
jer mi je kolegica prenjela da oni koji polažu razliku trebaju znat 6 lekcija ali mi nije navela ovu lekciju koja se nalazi u skriptarnici nego mi je rekla LOCAL GOVERMENT DEVELOPMENT IN CROATIA-PROBLEM AN VALUES?
molim vas pomoć koju sad na karju trebamo znat

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Meni je bila odg na mail prof.Javornik za prosli rok da se pismeni test sastoji od gramatickog zadatka, prevodjenja pravnih termina i dopunjavanja definicija i teksta, pa da li je tko bio na prošlom roku da natipka što je konkretno bilo? Na koji način definicije i što od gramatike jer mislim da se ovaj put test neće puno razlikovati...

majica

1. Development of education in public administration
2. The Civil service in Great Britain
3. The Croatian public administration
4. European charter of local self-government
5. Local government in Britain
6. Local government development in Croatia - problems and values

mislim da je to sve od dodatnih lekcija, nadam se da sam pomogla

Twity

mislim da je to sve od dodatnih lekcija, nadam se da sam pomogla

A gdje da nađem ovu 6.lekciju? Ja sam mislila da trebamo ove iz skriptarnice, a tamo je 6.lekcija drugačija. Jel imaš možda tu lekciju na kompu da mi ju pošalješ? Dok sam pitala na forumu koje su točne lekcije nitko mi nije odgovarao i eto ti ga sad, ja krivo naučila.:crying2:

ljubeeee

jel mi moze netko reci kako da nadem prezentacije iz engleskog jezika za prvu godinu za nas studij na stranici pravnog fakulteta..please..ili da stavi link..profesorica je rekla da pregledamo te prezentacije,..navodno bi trebale pomoci za ispit..a ja ne mogu naci:S

IHUZEJ

Moraš na katedri engleskog jezika otvoriti nastavne materijale i klikneš na predavanja upravni studij sve je unutra po lekcijama ja sam si tako skinula

alenko

nije bilo tesko iskreno..bila su 4 zadatka...u prvom je trebalo umetnuti rijeci (a,an,the,influence i jos neka rijec nemrem se sjetit), u drugom je trebalo prevesti rijeci sa eng na hrv (legal aid,guardianship,memorials,rule of law, constitutional law i bile su još 3 rijeci),treci zadatak je bilo nadopuna rijeci u tekst o americkom ustavu i john locke-u (navedene su rijeci koje se trebaju dodati),i u zadnjem cetvrtom zadatku je bilo nadopuna definicija (private law,the ground of impeachment,procedure before the european court of human rights, power in the republic of croatia derives from)..i to ti je to..usmeni je sutra tek..

jel netko zna kak je na usmenomiz engleskog? jer treba znat puno za 2?

IHUZEJ

Profesorica je ok, pita usmeno da se prepriča npr. nešto o javnoj službi u V.Britaniji, nešto svojim rječima, ne moraš sve od riječi do riječi, ili vrste prava i sl. Nas nije predugo pitala, prošli smo. Prođite za usmeni obavezno one dodatne lekcije i to pita

sakica

Pozz.. gdje mogu nabavit ovih 6.lekcija po kojima bih trebala polagat razliku ??

U skriptarnici mi je teta rekla da ona nema takvu skriptu ??? Pomoć,plizz :laughing:

Ninek

Pozz.. gdje mogu nabavit ovih 6.lekcija po kojima bih trebala polagat razliku ??

U skriptarnici mi je teta rekla da ona nema takvu skriptu ??? Pomoć,plizz :laughing:
na forumu u skriptarnici, ali bez prijevoda

matebecky

Jel netko zna gdje nabavit ovaj dio za razliku posto sam eng. polozio na visokoj... i kako se zove...nes Publick administratio tak nes...:)))

Ninek

Jel netko zna gdje nabavit ovaj dio za razliku posto sam eng. polozio na visokoj... i kako se zove...nes Publick administratio tak nes...:)))
joj,joj..
materijali se zovu english for public administration study
imaš u skriptarnici na forumu, prevest si moraš sam ili ako netko od forumaša ima da ti maila..

xxxx

Jel moze netko objasniti sto tocno treba nauciti za taj ispit iz engl.,jer prvi put izlazim i neznam ni kako to izgleda,a bas mi ne ide...pa ako tko zna nek javi...hvala unaprijed!!!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks