AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

Basset

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molim pomoć ! U kolko sati obično bude usmeni iz građanskog ? I ako danas počnem jel stignem naučit sad za ovaj prvi rok u drugom mjesecu ?

kikica

molim pomoć ! U kolko sati obično bude usmeni iz građanskog ? I ako danas počnem jel stignem naučit sad za ovaj prvi rok u drugom mjesecu ?
Zadnjih par puta je bilo ujutro 9,10 h a bilo je jednom i popodne u 16h. Stigneš naučiti, nekome treba manje od mjesec, nekome mjesec ili mj i pol, ali svakodnevnog učenja da ne izađes iz toga jer je bitno što više ponavljati s obzirom na opsežnost...

leonica

Pozdrav!

Kažu..ne postoji glupo pitanje,samo odgovor..No..ipak,imam nekoliko pitanja..tko su ispitivači na građanskom?Da li postoji nešto što više ispituju,kakva je situacija sa ugovorima..koji mi baš i nisu previše legli..
Možda i postoji nešto o tome ovdje,no ako nije problem..mogu zamoliti da mi netko malo više objasni o tome...

LukaB

mislim da kad te prozovu :D npr.2 profesora uzmu indekse po pola i prozivaju, pa kad te prozovu-saznaš kod koga si :whistling:
To je valjda nešto vrlo novo.
Obično već na rasporedu za ispit bude napisano kod koga su te rasporedili.

mira

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pozz
jel zna tko odgovore na ova pitanja
zasto posjed ne ulazi u imovinu??
kako se zove odgovornost kada osoba odgovara cijelom svojom imovinom?'nasciturus'?

vina

pozz
kako se zove odgovornost kada osoba odgovara cijelom svojom imovinom?'nasciturus'?
1. posjed nije pravo nego pravna činjenica. faktično izvršavanje vlasti nad stvari. a stvari ulaze u imovinu preko određenih subjektivnih prava koja pravni subjekt ima.
2. mislim da je to osobna odgovornost.
3. nasciturus, lat. kod nasljedstva: začeto a još nerođeno dijete kao subjekt prava.

mape5

Super Moderator
pozz
Nasciturus je pravna fikcija da je još nerođeno dijete već rođeno ako to ide u korist njegovih prava, najčešće je to kod nasljeđivanja.

ideš

moze mi neko reci sto je to teorija realne egzistencije ili gdje to bude u skripti??
mislim da o tom nemaš u skripti, to ti je u knjizi u općem djelu

To je valjda nešto vrlo novo.
Obično već na rasporedu za ispit bude napisano kod koga su te rasporedili.
U zadnjih par rokova, koliko sam slusala ispit, ne objave ispitivace na stranici, nego prozivaju na licu mjesta...Ali mozes odustat npr. ako ne zelim odgovarat kod Keglovic, samo kazes kad te prozove da zelis odustat ili prije nego kaj pocne ispitivat

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ljudi kako vam ide učenje, ovaj ispit je baš *ebada totalna, kad moram tak reć, mislim da neću izać na ispit ovaj prvi rok jer kolko god ponavljam imam osjećaj da i dalje niš ne znam , ponovim prvi dio, zaboravim drugi, ponovim treći zaboravim prvi i tak već 2 tjedna, ali idem slušat ispit, prošli put sam kod kanceljak, sad ću kod keglević... pa se nadam uspjehu u drugom roku, nije nešto posebno teško ali konstantno ponavljat treba... :( sretno svima i da profe ne cjepidlače puno na ovim rokovima :(

ideš

ljudi kako vam ide učenje, ovaj ispit je baš *ebada totalna, kad moram tak reć, mislim da neću izać na ispit ovaj prvi rok jer kolko god ponavljam imam osjećaj da i dalje niš ne znam , ponovim prvi dio, zaboravim drugi, ponovim treći zaboravim prvi i tak već 2 tjedna, ali idem slušat ispit, prošli put sam kod kanceljak, sad ću kod keglević... pa se nadam uspjehu u drugom roku, nije nešto posebno teško ali konstantno ponavljat treba... :( sretno svima i da profe ne cjepidlače puno na ovim rokovima :(

Kakva je ispitivačica Kanceljak? Dal ispituje u detalje?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks