MARYYNNA
Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
vrlo je ugodna i draga, pomaže, i ne ispituje u detalje, pita općenito, barem je tako bilo na roku u 11 mjKakva je ispitivačica Kanceljak? Dal ispituje u detalje?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
vrlo je ugodna i draga, pomaže, i ne ispituje u detalje, pita općenito, barem je tako bilo na roku u 11 mjKakva je ispitivačica Kanceljak? Dal ispituje u detalje?
dosta je skripta. ovisno koliko dnevno učiš, ako učiš više od 3-4 sata onda je vjerojatno dovoljno 1 mj, al ako učiš po 2 h onda ti treba i 2 mj ako ne i više. svi se razlikuju... meni je npr trebalo mjesec i pol a učila sam oko 5 sati dnevno, al ja slabo pamtimkoliko treba da se nauci? i dali je dosta skripta?
http://www.pravo.unizg.hr/gp/termini_konzultacijaJao joj trazim konzultacije za gradansko pa ne mogu naci,trebam potpis :O može li netko pomoći ? Hvala!
ljudi moze li neko pls napisati sto je teorija realne egzistencije??? tog nema u skripti a nemam knjigu :/
Hajd, dopuni u skripti, pa pošalji da osvježimo skriptu?sto je teorija realne egzistencije??? tog nema u skripti a nemam knjigu :/
Teorija realne egzistencije – realni supstrat pravne osobnosti može biti živo ljudsko tijelo kada se pravni subjekt javlja kao fizička osoba ali supstrat može biti i i određeni skup pojedinaca ili određena imovinska masa kada je pravni subjekt pravna osoba ( korporacija i zaklada). Subjektivitet je jedinstven. Pravo priznaje nekoj pravnoj osobi samostalnu egzistenciju različitu od one koju imaju njeni članovi.Teorija realne egzistencije je jedna od teorija koje se ticu "postojanja" pravne osobe...najkrace receno to je teorija kojom se priznaje postojanje pravne osobe uz ispunjenje uvjeta (upis u registar i ostalo) kao realne "zive" osobe
a di si našla to pitanje?Kojim vrstom upisa se u z.k. bilježe dozvole za obavljanje imisija i gdje se bilježi?
Dal netko zna koji je odgovor na ovo pitanje? U knjizi kod "imisija" ne piše dal se imisije uopće mogu upisat, samo su uobičajne imisije dopuštene, ostale zabranjene, osim kod imisija koje potječu od djelatnosti koja je dopuštena od strane nadležne vlasti. Imisije su "susjedna prava", ne spadaju pod dio ostalih stvarnih prava, pa nisam sigurna dal se upisuju u teretovnicu, ali su neka vrsta ograničenja pa me to zbunjuje :S
ma mislim da se nemoraš zamarat takvim detaljima...takva pitanja, ako se i postavljaju, vjerojatno se daju za veću ocjenu...Kojim vrstom upisa se u z.k. bilježe dozvole za obavljanje imisija i gdje se bilježi?
Dal netko zna koji je odgovor na ovo pitanje? U knjizi kod "imisija" ne piše dal se imisije uopće mogu upisat, samo su uobičajne imisije dopuštene, ostale zabranjene, osim kod imisija koje potječu od djelatnosti koja je dopuštena od strane nadležne vlasti. Imisije su "susjedna prava", ne spadaju pod dio ostalih stvarnih prava, pa nisam sigurna dal se upisuju u teretovnicu, ali su neka vrsta ograničenja pa me to zbunjuje :S
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.